Hyppää pääsisältöön

Mikä myrsky on jäänyt mieleen? Onnistuitko ikuistamaan rajuilman? Lähetä kuva tai kerro myrskytarina Yle Luonnolle

salamoita taivaalla
salamoita taivaalla Kuva: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press salamat,ukkonen,myrskyt,Kuvituskuvat käyttövapaat

Tapani, Eino, Seija, Valio, Kiira, Mauri – myrskyjen nimiin liittyy monenlaisia muistoja. Toisia rajuilmat kiehtovat, toisia pelottavat. Saako myrsky sinut lähtemään ulos vai vetäytymään vällyjen alle?

Yle Luonto kerää myrskykuvia ja -tarinoita

Luonto-Suomen myrskyillassa puhutaan keskiviikkona 28.11. syksyn ja talven myrskyistä. Miten myrskyjä voi valokuvata ja ylipäätään harrastaa? Voiko myrskyjä ennustaa ja miten ne nimetään? Millainen on myrskytutkimuksen historia?

Asiantuntijoina ovat meteorologit Ari-Juhani Punkka ja Paavo Korpela Ilmatieteen laitokselta, toimittajina ovat Minna Pyykkö ja Juha Blomberg.

Oletko onnistunut kuvaamaan salamoita, vaahtopäitä ja puhureita? Lähetä kuvasi tai kerro myrskytarinasi tämän sivun lomakkeella. Julkaisemme kuvat tällä sivulla. Voit jakaa myrskymuistosi myös Yle Luonnon Facebook-sivulla.

Luonto-Suomen myrskyilta alkaa Yle Radio Suomessa keskiviikkona 28.11. heti klo 18.00 uutisten jälkeen. Lue täältä ohjeet, jos haluat soittaa suoraan lähetykseen.

Edit: 29.11. Lomake on nyt suljettu. Kiitos hienoista kuvista ja tarinoista, joita lähetitte!

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Luonto