Hyppää pääsisältöön

Sorjonen jatkuu kolmannella tuotantokaudella – päähenkilöiden on pysähdyttävä lumisessa Lappeenrannassa

Sorjonen (Ville Virtanen) tuijottaa kameraan. Hänellä on tummat ulkovaatteet päällään.
Kari Sorjonen saa vastaansa rikollisen, joka vaikuttaa olevan Sorjostakin taitavampi ja älykkäämpi. Sorjonen (Ville Virtanen) tuijottaa kameraan. Hänellä on tummat ulkovaatteet päällään. Kuva: Fisher King Sorjonen,Ville Virtanen,yle draama

Sorjosen menestystarina jatkuu! Yle Areenassa maailmallakin suosiota keränneen Sorjosen toisen kauden jaksoja on katsottu jo kolme miljoonaa kertaa. Kolmannen kauden julkaisu on käsillä, ja sen luminen ja kuulas Lappeenranta tarjoaa vastapainoa uusille, synkille rikoksille. Miltä kolmas kausi näyttää?

Sorjosen kolmas kausi tulee näyttämään pikkukaupungin talvi-idyllin. Sarjan luoja Miikko Oikkonen kertoo, että Sorjosessa rauhallinen ja kuulas talvi tarjoaa vastapainoa synkille rikoksille.

– Äärimmäisten kokemusten jälkeen myös päähenkilöiden on aika pysähtyä ja päättää, miten he suhtautuvat elämäänsä, ja mitä he voivat tehdä oman sekä lähipiirinsä tulevaisuuden eteen. Ja talvi: lumeksi ja jääksi muuttunut vesi kuvastaa kolmannella kaudella myös tätä pysähtymisen aikaa, kuvailee Oikkonen.

Lumeksi ja jääksi muuttunut vesi kuvastaa kolmannella kaudella pysähtymisen aikaa.― Sarjan luoja, showrunner Miikko Oikkonen

Yksi rikostutkinta alkaa, kun pellolta löytyy irtileikattu käsi. Kari Sorjonen (Ville Virtanen) tietää kertoa, että sormi osoittaa suuntaan, josta käden omistaja todennäköisesti löytyy. Ja niin löytyykin: ladon juottoaltaaseen on jäädytetty ruumis.

Oikkonen paljastaa, että kolmannella kaudella Sorjonen saa vastaansa rikollisen, joka vaikuttaa olevan Sorjostakin taitavampi ja älykkäämpi. Ainakin aikoinaan hän onnistui vedättämään Sorjosta ja kätkemään todisteet omasta syyllisyydestään, kun hän kosti järjestelmällisesti vaimonsa ja tyttärensä kokemat vääryydet. Tämä mies pääsi Sorjoselta pakoon.

– Sorjonen ei ole kyseistä sarjamurhaajaa unohtanut. Hän on pitänyt tapauksen tutkintamateriaalia tallessa kellarissaan koko tämän ajan. Tämä tarkoittaa, että Lasse Maasalo (Sampo Sarkola) palaa.

Mitä me olemme valmiita tekemään, että meillä ja läheisillämme olisi edessä parempi tulevaisuus?― Sarjan luoja, showrunner Miikko Oikkonen

Sorjosessa Oikkonen ja käsikirjoittajat ovat halunneet tutkia rikoksia, joiden motiivit ovat meille kaikille ymmärrettäviä, vaikka itse rikokset ovatkin usein äärimmäisiä.

– Me ihmiset teemme hurjia tekoja katkaistaksemme pahan kierteen ja päästäksemme eteenpäin. Voimme tehdä kamaluuksia pelastaaksemme läheistemme tulevaisuuden, Oikkonen jäsentää. Siinä, missä menneisyys oli Sorjosen toisen kauden teemana, voi väittää, että tulevaisuus on kolmannen kauden ytimessä – niin päähenkilöiden tarinoissa kuin rikostapauksissakin: mitä me olemme valmiita tekemään, että meillä ja läheisillämme olisi edessä parempi tulevaisuus?

Janina Sorjonen (Olivia Ainali) sanoo isälleen erään automatkan aikana, että Karin lahja on katsoa menneisyyteen, ei tulevaan. Kolmas kausi on oikeastaan tämän kyseisen asian kimpussa: Karin on siirryttävä menneestä kohti tulevaa ja opittava näkemään myös, miten nykyhetkessä tehdyt päätökset vaikuttavat siihen, millainen tulevaisuus heillä on edessä.

Kolmannella kaudella luvassa on varmasti yllätyksellisiä tapauksia, koskettavia ihmiskohtaloita sekä rikosjuonia, jotka eivät ole sieltä kaikkein yksinkertaisimmasta päästä ratkaista, Oikkonen lupailee.

– Sanotaanko vaikka, että jos on katsonut Sorjosen aiemmat kaudet, niin kolmannella kaudella kevät paljastaa sen, mille matkalle alussa lähdettiin. Kannattaa siis odottaa kolmatta kautta ja katsoa!

Sorjonen 3 katsottavissa Areenassa 29.11.2019 ja se esitetään TV1:ssä sunnuntaisin 1.12. lähtien.

Sarjan on luonut Miikko Oikkonen. Pääosissa mm. Ville Virtanen, Matleena Kuusniemi, Anu Sinisalo , Ilkka Villi, Olivia Ainali ja Lenita Susi. Tuotanto: Fisher King.

Sorjonen, Lena Jaakkola ja kaksi poliisia kävelevät lumisella aukealla kohti kameraa.
Sorjonen ja muut rikostutkijat kävelevät kohti irtileikatun käden osoittamaa suuntaa lumisessa Lappeenrannassa. Sorjonen, Lena Jaakkola ja kaksi poliisia kävelevät lumisella aukealla kohti kameraa. Kuva: Fisher King Sorjonen,Ville Virtanen,Anu Sinisalo

Artikkeliin päivitetty julkaisua koskeva muotoilu, päivämäärä ja linkki 28.11.2019

Keskustele