Hyppää pääsisältöön

Yle TV1 vahvistaa uutistarjontaansa

Kuvassa ovat Ylen uutisjuontajat Matti Rönkä, Piia Pasanen ja Jussi-Pekka Rantanen.
Yle Uutisia kertovat jatkossakin tutut ankkurit Matti Rönkä, Piia Pasanen ja Jussi-Pekka Rantanen. Kuvassa ovat Ylen uutisjuontajat Matti Rönkä, Piia Pasanen ja Jussi-Pekka Rantanen. Kuva: Yle Piia Pasanen,Matti Rönkä,Jussi-Pekka Rantanen

Yle TV1:n rooli uutis- ja ajankohtaissisältöjen kanavana vahvistuu. Arki-iltoihin syntyy uusi 20 minuutin lähetys, jossa nähdään uutisten ja Urheiluruudun lisäksi valtakunnalliset alueuutiset.

Maanantaista 7.1.2019 lähtien Yle TV1 tarjoaa täyden uutispalvelun aamusta iltaan. Suurin muutos nähdään arki-illoissa. TV2:n illan uutiset ja Urheiluruutu siirtyvät TV1:een ja saavat myöhäisillasta seurakseen valtakunnallisen alueuutislähetyksen, Uutis-Suomen.

Uusi 20 minuutin uutispaketti nähdään arkisin ajankohtaisohjelmien jälkeen klo 21.45. Viikonloppuisin noin klo 22 on tarjolla kymmenminuuttinen uutiset ja Urheiluruutu.

Yle Uutisten lippulaivalähetyksen klo 20.30 visuaalinen ilme raikastuu 9.1. alkaen. Suuret uutistapahtumat kotimaassa ja ulkomailla saavat enemmän tilaa lähetyksessä.

“Yle TV1:n uutisilta saa tymäkän vahvistuksen. Teemme tiukkoja journalistisia valintoja ja olemme läsnä siellä missä tapahtuu. Annamme enemmän tilaa myös uutisten taustoille ja syventämiselle aina silloin, kun uutistilanne sitä vaatii”, sanoo Ylen uutis- ja ajankohtaistoimituksen päätoimittaja Riikka Räisänen.

Yle TV2 tarjoaa muutoksen jälkeen strategiansa mukaisesti yhä enemmän urheilulähetyksiä ja muita suoria tapahtumia.

“Etenkin urheilun vuoksi Yle TV2:ssa on usein jouduttu jättämään uutislähetyksiä kokonaan pois. Uutisten siirto TV1:een takaa katsojille tasaisemman uutistarjonnan aamusta loppuiltaan”, sanoo TV2:n ohjelmapäällikkö Riku Saaranluoma.

“Koska jatkossa myöhäisempi Urheiluruutu nähdään joka päivä, suomalaisten urheilufanien uutispalvelu paranee. Lähetykseen ehtivät raportit ja haastattelut otteluista ja tapahtumista, jotka päättyvät vasta yhdeksän maissa”, iloitsee Yle Urheilun päällikkö Panu Pokkinen.

Yle TV1:n uuden uutislähetyksen aikataulut 7.1.2019 alkaen:
Maanantaisin klo 21.55
Tiistaista perjantaihin klo 21.45
Lauantai ja sunnuntai n. klo 22.00 muusta ohjelmistosta riippuen