Hyppää pääsisältöön

Avara luonto: Afrikan kadonneet sudet – harvinainen etiopiansusi vaeltaa ylängöillä

Abessinian vuorten syrjäinen luonto on erään maailman harvinaisimman petoeläimen, etiopiansuden, koti.
Luontodokumentti seuraa nuoren naarassuden ja sen lauman elämää. Abessinian vuorten syrjäinen luonto on erään maailman harvinaisimman petoeläimen, etiopiansuden, koti. Yle TV1,Avara luonto: Afrikan kadonneet sudet

TV1 lauantaina 8.12.2018 klo 18.45 - 19.35, uusinta sunnuntaina 9.12. klo 8.05
Katsottavissa Areenassa

Etiopian ylänkö kohoaa korkeuksiin lähellä päiväntasaajaa. Abessinian vuorten syrjäinen ja koskematon luonto Itä-Afrikassa on erään maailman harvinaisimman petoeläimen koti.

Ylänköjen susia kiertelee vain täällä, Afrikan katolla. Ne vetäytyivät alueelle tuhansia vuosia sitten. Vaikeasti tavoitettava etiopiansusi on nyt sukupuuton partaalla ihmisen toimien vuoksi. Etiopiansusi tunnetaan myös nimellä simieninsakaali.

Avaran luonnon dokumentti Afrikan kadonneet sudet on kertomus nuoresta Megeti-naarassudesta ja sen laumasta.

Africa´s Lost Wolves. Tuotanto: Albatross World Sales, Saksa, 2016. Lukijana on Tuomo Holopainen.

Keskustele
  • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

    Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

    Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

  • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

    Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

    Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.