Hyppää pääsisältöön

Avara luonto: Afrikan kadonneet sudet – harvinainen etiopiansusi vaeltaa ylängöillä

Abessinian vuorten syrjäinen luonto on erään maailman harvinaisimman petoeläimen, etiopiansuden, koti.
Luontodokumentti seuraa nuoren naarassuden ja sen lauman elämää. Abessinian vuorten syrjäinen luonto on erään maailman harvinaisimman petoeläimen, etiopiansuden, koti. Yle TV1,Avara luonto: Afrikan kadonneet sudet

TV1 lauantaina 8.12.2018 klo 18.45 - 19.35, uusinta sunnuntaina 9.12. klo 8.05
Katsottavissa Areenassa

Etiopian ylänkö kohoaa korkeuksiin lähellä päiväntasaajaa. Abessinian vuorten syrjäinen ja koskematon luonto Itä-Afrikassa on erään maailman harvinaisimman petoeläimen koti.

Ylänköjen susia kiertelee vain täällä, Afrikan katolla. Ne vetäytyivät alueelle tuhansia vuosia sitten. Vaikeasti tavoitettava etiopiansusi on nyt sukupuuton partaalla ihmisen toimien vuoksi. Etiopiansusi tunnetaan myös nimellä simieninsakaali.

Avaran luonnon dokumentti Afrikan kadonneet sudet on kertomus nuoresta Megeti-naarassudesta ja sen laumasta.

Africa´s Lost Wolves. Tuotanto: Albatross World Sales, Saksa, 2016. Lukijana on Tuomo Holopainen.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.