Hyppää pääsisältöön

Avara luonto: Seepra nimeltä Punda – varsa varttuu keskellä savannien vaaroja

Luontodokumentti kertoo Afrikan savannille syntyvän Punda-seepran tarinan.
Seepran varsa kulkee pian syntymänsä jälkeen lauman mukana. Luontodokumentti kertoo Afrikan savannille syntyvän Punda-seepran tarinan. Yle TV1,Avara luonto: Seepra nimeltä Punda

TV1 maanantaina 22.4.2019 klo 9.05 - 10.00, Areenassa

Mustavalkoraidallinen seepra on Afrikan arvoituksellisimpia eläimiä. Seepran raitakuviot ovat yksilölliset, ne ovat kullakin seepralla ainutkertaiset ja tunnistettavat – kuin ihmisellä sormenjäljet.

Mikä on seepran raitakuvion tarkoitus? Hämääkö se saalistajat vai karkottaako se tsetsekärpäset?

Eräänä helmikuun aamuna seeprojen mustavalkoiseen maailmaan syntyy varsa nimeltä Punda. Se pyrkii jaloilleen jo muutaman minuutin kuluttua syntymästään ja oppii kävelemään sekä juoksemaan vajaan tunnin kuluttua.

Pian Punda oppii tunnistamaan emonsa lauman muista raidallisista yksilöistä ja se lähtee lauman mukana yhdelle eläinkunnan suurimmista muuttovaelluksista.

Avaran luonnon luontodokumentti Seepra nimeltä Punda on tarina eläimestä, jota ihminen ei ole onnistunut kesyttämään. Ohjelma seuraa Pundan varttumista keskellä vaarallista savannia.

Punda The Zebra. Tuotanto: Magnéto Presse /Java Films, Ranska, 2016. Lukijana on Tuija Westerholm. Dokumentti on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2018.

Keskustele