Hyppää pääsisältöön

Jouluinen yhteislauluilta Musiikkitalossa

Jouluisen yhteislauluillan juliste. Piirros Helsingin Musiikkitalosta, jonka ikkunasta tonttu kurkistaa
Jouluisen yhteislauluillan juliste. Piirros Helsingin Musiikkitalosta, jonka ikkunasta tonttu kurkistaa Kuva: Tuuli Laukkanen Yle Radio 1

Tervetuloa maanantaina 3.12.2018 laulamaan yhdessä joululauluja, joko Helsingin Musiikkitalon konserttisaliin tai radioiden ääreen Yle Radio 1:n seuraan! Reilun tunnin mittainen yhteislauluhetki radioidaan suorana lähetyksenä.

Joululauluja laulattaa Yleisradion vuoden nuorisokuoro eli Oulaisten nuorisokuoro johtajanaan Tapani Tirilä. Ja joulutunnelmiin johdattelee myös illan juontaja, toimittaja Inari Tilli.

Helsingin Musiikkitalossa järjestetään kaksi tilaisuutta, klo 17 ja 19, joista jälkimmäinen kuullaan suorana lähetyksenä Yle Radio 1:ssä. Ilmaisia pääsylippuja saa Helsingin Musiikkitalon lipunmyynnistä. Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Helsingin Musiikkitalo, Sulasol ja Yle Radio 1.

Illan ohjelmisto koostuu vanhoista tutuista ja uusista joululauluista. Yhdessä lauletaan mm. Joulupuu on rakennettu, Sylvian joululaulu, Varpunen jouluaamuna, En etsi valtaa loistoa, Sydämeeni joulun teen, Joululaulu, Taivas sylissäni, Kolmen kuninkaan marssi, Marian poika, Joululaulu, Jouluyö, juhlayö ja Maa on niin kaunis.

Kuvassa Oulaisten Nuorisokuoro, Yleisradion vuoden nuorisokuoro 2018 ja vasemmassa reunassa kuoronjohtaja Tapani Tirilä.
Kuvassa Oulaisten Nuorisokuoro, Yleisradion vuoden nuorisokuoro 2018 ja vasemmassa reunassa kuoronjohtaja Tapani Tirilä. Kuva: Jarmo Tyyskä, Oulaisten Nuorisokuoro kuorolaulu,Oulaisten Nuorisokuoro,Yle

Oulaisten Nuorisokuoro on perustettu v. 1972, ja sitä alusta lähtien johtanut musiikkineuvos Tapani Tirilä. Kuoro on Yleisradion vuoden nuorisokuoro kaudella 2018 - 2019.

Monasti myös kansainvälisesti palkitun kuoron ohjelmisto on monipuolinen ja siihen on kuulunut mm. yli 20 kantaesitettyä tilausteosta. Kuoro on tehnyt 38 ulkomaista konsertti-, festivaali- tai kilpailumatkaa, mm. Japaniin, Australiaan, Uuteen Seelantiin, Singaporeen, Kanadaan, Yhdysvaltoihin ja useisiin Euroopan maihin. Viimeisimmät matkat suuntautuivat v. 2016 Roomaan, missä kuoro lauloi mm. paavin yleisvastaanotolla ja messussa Pietarin kirkossa sekä v. 2017 Englantiin Harrogaten Nuorison musiikkifestivaaleille.

Kuoronjohtaja Tapani Tirilä on oulaistelainen musiikkineuvos ja musiikin lehtori emeritus. Monikymmenvuotisen pedagogisen työnsä aikana hän kehittänyt kotikaupunkiinsa räätälöidyn painotetun musiikinopetuksen mallin sekä lasten ja nuorten kuorokoulun.

Jouluiset yhteislaulut Helsingin Musiikkitalossa
Maanantaina 3.12.2018 klo 17.00 ja 19.00
Vapaa pääsy. Nouda ilmainen lippu Musiikkitalon lipunmyynnistä.
Suora lähetys Yle Radio 1:ssä klo 19 alkaen.
Yle Areenassa suoran lähetyksen jälkeen 2.1.2019 asti.

 • Missä se klitoris on?

  Ja muita seksuaalisesta hyvinvoinnista nousevia mietteitä

  Veikkaan, että aika harva on ennen käynyt Leena Uotilan, Taisto Oksasen, Vuokko Hovatan, Laura Malmivaaran, Riitta Elstelän tai vaikkapa Jaana Saarisen tulkitsemien roolihenkilöiden kanssa seksiklubilla ja homosaunassa tai kokeillut sitomista tai erilaisia rakasteluasentoja.

 • Mitä haluat tietää kvanttitietokoneista? Keskustele tässä aiheesta

  Kvanttitietokoneet muuttavat elämämme.

  Kvanttitietokoneet mullistavat tulevaisuutemme. Nykyisiä supertietokoneitamme moninkertaisesti tehokkaampien kvanttitietokoneiden uskotaan ratkaisevan vastaisuudessa nyt lähes mahdottomalta tuntuvia ongelmia esimerkiksi lääketieteessä ja ruuantuotannossa. Miten kvanttitietokoneet toimivat ja miten ne muuttavat elämäämme ja talouttamme? Mikä maksaa?

 • Erotiikan kevät Radio 1:ssä – keskiössä ihmisen seksuaalisuus

  Erotiikan kevät -teemaviikko Yle Radio 1:ssä 19.–25.4.

  Yle Radio 1:ssä vietetään Erotiikan kevättä. Maanantaina 19. huhtikuuta alkavalla teemaviikolla käsitellään erotiikkaa ja seksuaalisuutta lukuisissa puhe- ja musiikkiohjelmissa. Kevään ja alkukesän aikana kuulemme myös tarinoita seksuaalisuudesta laatudraaman keinoin. Roman Schatz käsittelee Maamme-kirjassaan flirttailun anatomiaa ja Sari Valto lemmenyrttejä.