Hyppää pääsisältöön

Kiehtova maailma: Joanna Lumley Japanissa – lumoava junamatka nousevan auringon maahan

Brittiläinen tähtinäyttelijä Joanna Lumley tekee lumoavan junamatkan Japaniin.
Brittinäyttelijä Joanna Lumley Yakuo-ji-temppelin maisemissa. Brittiläinen tähtinäyttelijä Joanna Lumley tekee lumoavan junamatkan Japaniin. Kuva: Burning Bright Productions 2016 Yle TV1,Joanna Lumley,Kiehtova maailma: Joanna Lumley Japanissa

TV1 tiistaisin 4. - 18.12.2018 klo 19.00 - 19.50, uusinta lauantaisin klo 8.05
Katsottavissa Areenassa

Brittiläinen tähtinäyttelijä Joanna Lumley teki elämänsä matkan Siperian rautateillä! Nyt Lumley matkaa pitkin Japania pohjoisesta etelään ja tutustuu maahan, joka on yhtä yllättävä kuin taianomainenkin.

Lumley tutustuu 3000 kilometriä pitkällä matkallaan luonnonihmeisiin ja tuhansia vuosia vanhaan rikkaaseen kulttuuriin. Japanilla on vaikea menneisyys, mutta vahva usko tulevaisuuteen.

Matka hyiseltä mereltä aina trooppisille rannoille 4000 saaren valtakunnassa, nousevan auringon maassa voi alkaa!

4.12. Osa 1: Sapporo ja sake

Näyttelijä Joanna Lumley aloittaa Japanin junaseikkailunsa Hokkaidon saarelta. Lumley tutustuu muun muassa maaseutuun, Sapporon kaupunkiin, ikivanhaan sake-panimoon ja täysin puusta rakennettuun pagodiin.

Brittiläinen tähtinäyttelijä Joanna Lumley tekee lumoavan junamatkan Japaniin.
Joanna Lumley tutustuu Haguro-vuorella viisikerroksiseen pagodiin. Brittiläinen tähtinäyttelijä Joanna Lumley tekee lumoavan junamatkan Japaniin. Kuva: Burning Bright Productions 2016 Yle TV1,Joanna Lumley,Kiehtova maailma: Joanna Lumley Japanissa

11.12. Osa 2: Tokio ja Kioto

Joanna Lumleyn junamatka Japanissa on edennyt Tokioon. Saadakseen paremman kuvan kaupungista Joanna lentää Tokion yllä helikopterilla. Tokio pommitettiin maan tasalle toisen maailmansodan aikana, joten suurin osa kaupungin rakennuskannasta on korkeintaan 70 vuotta vanhaa. Tokiosta Lumleyn matka jatkuu Kison laaksoon ja Kiotoon, missä juhlitaan keväistä kirsikankukkajuhlaa eli hanamia.

Brittiläinen tähtinäyttelijä Joanna Lumley tekee lumoavan junamatkan Japaniin.
Joanna Lumley tapaa japanilaisen taiteilijan ja muotisuunnittelijan Minorin. Brittiläinen tähtinäyttelijä Joanna Lumley tekee lumoavan junamatkan Japaniin. Kuva: Burning Bright Productions 2016 Yle TV1,Joanna Lumley,Kiehtova maailma: Joanna Lumley Japanissa

18.12. Osa 3: Shikoku ja Kyushu

Joanna Lumleyn suuri Japanin junaseikkailu jatkuu Shikokuun, mikä on yksi maan neljästä pääsaaresta. Siellä hän osalllistuu pyhiinvaellukseen ja vierailee paikallisissa buddhalaistemppeleissä. Shikokusta Lumley jatkaa luotijunalla eteläiselle Kyūshūn saarelle ja syvälle toisen maailmansodan muistoihin ydinpommin tuhoamaan Nagasakiin ja Okinawan saarille.

Brittiläinen tähtinäyttelijä Joanna Lumley tekee lumoavan junamatkan Japaniin.
Joanna Lumley pääsee tapaamaan karatelegendan Morio Higaonnan (toinen vas.) hänen salillaan Okinawassa. Brittiläinen tähtinäyttelijä Joanna Lumley tekee lumoavan junamatkan Japaniin. Kuva: Burning Bright Productions 2016 Yle TV1,Joanna Lumley,Kiehtova maailma: Joanna Lumley Japanissa

Joanna Lumley´s Japan. Tuotanto: ITV/BBC, Britannia, 2017.

Kommentit