Saamme kiittää Andersin mummua Karinia siitä, että Anders päätti ryhtyä kokiksi. Andersin ensimmäiset maku- ja tuoksumuistot liittyvät mummun yksinkertaisiin ja konstailemattomiin ruokiin.
Karinin bravuurijälkiruoka oli vohvelit, jotka täytettiin kirsikoista tai muista marjoista tai hedelmistä tehdyllä hillokkeella. Tämä jouluinen versio näistä unohtumattomista vohveleista on Andersin kunnianosoitus Karin-mummulle.
Ohuen rapeat vohvelit paistetaan uunissa ja täytetään herkullisella marjoista tai hedelmistä tehdyllä hillokkeella sekä kermavaahdolla.

Vohvelit
Ainekset:
- 2 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- voita voiteluun
Tee näin:
- Vaahdota kananmunat ja sokeri ja kääntele joukkoon vehnäjauhot.
- Voitele uunipellit voilla.
- Nostele taikina uunipelleille noin ruokalusikallisen kokoisina nokareita ja levitä teevadin kokoisiksi ympyröiksi.
- Paista ympyröitä 200-asteisessa uunissa, kunnes ne saavat väriä.
- Muotoile ympyrät tötteröiksi, kun ne vielä ovat lämpimiä.
Jouluinen kirsikkahilloke
Ainekset:
- 4 dl kirsikoita
- 1 omena
- 1 vaniljatanko
- ½ dl hillosokeria
- 1 maustemitallinen kanelia
- 1 maustemitallinen kardemummaa
- 15 g pistaasipähkinöitä karkeaksi rouhittuina
Tee näin:
- Poista kirsikoista kivet, kuori omena ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi.
- Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet.
- Laita kirsikat, omenakuutiot, vaniljatangon siemenet, hillosokeri, kaneli ja kardemumma kattilaan. Anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia.
- Sekoita joukkoon pistaasipähkinärouhe ja anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Täytä vohvelitötteröt kirsikkahillokkeella tai muilla marjoilla tai hedelmillä sekä kermavahdolla.