Hyppää pääsisältöön

Lehman Brothersin sisäpiiriläiset – myrskyn ytimessä olleet paljastavat pankin väärinkäytöksiä

Rankalainen toimittaja Jennifer Deschampsin selvittää Brothersin sisäpiiriläiset -dokumentissaan investointipankin romahduksen syitä.
Tuomioistuimen nimittämä asiantuntija Anton Valukas selvittää Lehman Brothersin konkurssiin johtaneita tapahtumia. Rankalainen toimittaja Jennifer Deschampsin selvittää Brothersin sisäpiiriläiset -dokumentissaan investointipankin romahduksen syitä. Yle TV1,Lehman Brothersin sisäpiiriläiset

TV1 sunnuntaina 2.12.2018 klo 13.05 - 14.30
Katsottavissa Areenassa

Yhdysvaltalainen investointipankki Lehman Brothers kaatui kymmenen vuotta sitten.

Wall Streetin vanhimpiin ja huomattavimpiin investointipankkeihin kuuluneen Lehman Brothersin kaatuminen aiheutti pakokauhun pankkimaailmassa. Tapahtumaa seurasi maailmanlaajuinen pankkikriisi ja lopulta Euroopan velkakriisi.

Lehman Brothersin työntekijät raportoivat väärinkäytöksistä pitkään, mutta heidät savustettiin ulos tai heitä uhattiin vaikeuksilla. Myrskyn ytimessä työskennelleet uskaltavat vasta nyt puhua kokemuksistaan.

Rankalainen toimittaja Jennifer Deschamps selvittää dokumentissaan Lehman Brothersin sisäpiiriläiset (12) investointipankin romahduksen taustoja.

Ohjelmassa kuullaan muun muassa Lehmanin entistä johtajaa Matthew Leetä ja lakiasiain johtajaa Oliver Buddea. Lehmanilla lainoja hoitanut Sylvia Vega-Sutfin pelkää nykyisin henkensä puolesta.

Inside Lehman Brothers. Tuotanto: KM/ Intuitive Pictures /Arte, Ranska/Kanada, 2018.

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.