Hyppää pääsisältöön

Linnassa juhlitaan itsenäisyyspäivänä suomalaista luontoa. Yle Luonto kysyy: Ketä sinä haluaisit kiittää?

Sångsvan breder ut vingarna på Metviken i Vasa.
Suomalaisen luonnon ytimessä – järvi ja laulujoutsen Sångsvan breder ut vingarna på Metviken i Vasa. Kuva: Yle/Rolf Granqvist joutsenet,linnut,luonto,Vaasa,laulujoutsen,luontokokemukset

Yli sata vuotta yhteisiä ponnisteluja luontomme suojelemiseksi – uusia keksintöjä, sanoja ja tekoja, uhrautumista ja innostamista. On aika kiittää. Yle Luonto kysyi, ketä sinä haluaisit kiittää luontomme hyväksi tehdystä työstä – tai omasta luontosuhteestasi. Kuka on sinun luonnon supersankarisi? Saimme monta hienoa vastausta. Kiitos niistä!

Linnassa juhlittiin hienoja tekoja ympäristömme hyväksi

Linnan juhlien teemana vuonna 2018 oli ympäristö ja kutsuvieraina nähtiin sekä palkittuja tutkijoita että ruohonjuuritason vaikuttajia maalta ja mereltä. Ihmisiä, joille puhdas luontomme on sydämen asia.

Moni meistä on innostunut luonnosta opettajan, oman vanhemman tai jonkun muun läheisen henkilön kautta. Hekin ovat kiitoksensa ansainneet.

Voit lukea lähetettyjä kiitosterveisiä tämän sivun lopussa. Kiitoksia lähetettiin myös Yle Luonnon Facebook-sivulla.

Ehkä kaikki henkilöt eivät niminä jää historiaan, mutta heidän tekonsa puhuvat puolestaan.

Minna Pyykön maailmassa puhuttiin merkittävistä suomalaisista luontovaikuttajista. Kuuntele, keitä luonnonsuojelu- ja tutkimusalan vaikuttajat itse nostivat esiin suomalaisen luonnonsuojelun sankareina!

Kiitos!