Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Elävän arkiston blogi pääkuva

Hevonen on pop – Histamiini voitti äänestyksen ylivoimaisesti! Nostalginen joulukalenteri saapuu joulukuussa Areenaan

Histamiini Harri Hyttinen (tallitonttu Rämäkkä), noita-akka Anelma-Unelma ja Histamiini. Roolihahmot. Histamiinin joulukalenteri  19801201
Histamiini voitti vuoden 2018 joulukalenteriäänestyksen. Histamiini Harri Hyttinen (tallitonttu Rämäkkä), noita-akka Anelma-Unelma ja Histamiini. Roolihahmot. Histamiinin joulukalenteri 19801201 Kuva: Leif Öster / Yle joulukalenteri (tv),lastenohjelmat,Harri Hyttinen,Histamiini (hahmo),Anelma-Unelma

Joulukalenteriäänestys on päättynyt ja ylivoimaisella äänten enemmistöllä voittajaksi on julistettu Histamiini. Toivottu Histamiinin joulukalenteri vuodelta 1980 tulee katsottavaksi Areenaan 1.12.2018. Sarja jää Areenaan pysyvästi, siispä myös tulevina vuosina kavioiden kopina vie jouluun!

Tonttu Toljanterin ystäville tiedoksi, että Areenaan julkaistaan 6. joulukuuta sarja, jossa seurataan Tonttu Toljanterin ja Tonttulan elämää. Kyseinen sarja nähdään myös Pikku Kakkosen aamuohjelmistossa 17. joulukuuta alkaen. Viime vuonna voittanut Tonttu Toljanteri muorin töissä -joulukalenteri poistuu marraskuun viimeisenä päivänä.

Äänestä joulukalenteri Areenaan!

Äänestysaika päättyy maanantaina 26. marraskuuta kello 9.

Histamiinin joulukalenteri vuodelta 1980
51% (13255 ääntä)
Neposen joulukalenteri vuodelta 2002
29% (7531 ääntä)
Vaapukkalan Olgan joulukalenteri vuodelta 1996
17% (4415 ääntä)
Miitta-tädin joulukalenteri vuodelta 1990
3% (774 ääntä)
Ääniä yhteensä: 25975

Histamiinin joulukalenteri vuodelta 1980
Histamiini nousi nopeasti suosikiksi, sillä tämä vuoden 1980 joulukalenteri kahmi heti alkuun 50 prosenttia äänistä. Muutamaa päivää ennen äänestyksen loppumista Neponen kiri ja Histamiinin kannatus laski 48 prosenttiin. Lopputulos on kuitenkin selvä ja äänestyksen päätteeksi Histamiinin äänisaalis on 13255 ääntä eli 51 prosenttia äänistä. Kaikkiaan äänestyksessä annettiin 25974 ääntä.

Histamiinin joulukalenteri kertoo Histamiini-hevosesta ja tallitonttu Rämäkästä, joiden luo tupsahtaa noitaneiti Anelma Unelma. Tallissa tapahtuu kummallisia asioita. Minne katoaa valo ja miksi noitaneidin lentopannu ei toimi? Välillä on niin jännittävää, että Histamiinin harja kihartuu!

Histamiinin joulukalenteri vuodelta 1980. Roolihahmot tallitonttu Rämäkkä (näyttelijä Harri Hyttinen), noita-akka Anelma-Unelma (nukke) ja Histamiini (nukke).
Tallitonttu Rämäkkä (Harri Hyttinen), noitaneiti Anelma Unelma (Pirkko Aarnio) ja Histamiini (Matti Ranin) kohtaavat jännittäviä tapahtumia tallin lämmössä. Histamiinin joulukalenteri vuodelta 1980. Roolihahmot tallitonttu Rämäkkä (näyttelijä Harri Hyttinen), noita-akka Anelma-Unelma (nukke) ja Histamiini (nukke). Kuva: Yle/Leif Öster Histamiini (hahmo),Histamiini (ohjelma)

Neposen joulukalenteri vuodelta 2002
Neponen kiri hopeasijalle. Myös se nousi nopeasti paikalleen, mutta piti pitkään eroa Vaapukkalan Olgaan vain muutaman prosenttiyksikön verran. Äänestyksen loppumetreillä Neposen fanit aktivoituivat ja eron Vaapukkalan Olgaan 12 prosenttiyksikön verran. Neponen kahmi äänisaaliista 29 prosenttia eli 7531 ääntä.

Neposen joulukalenteri on vuodelta 2002. Siinä Jänö Neponen löytää metsästä aarteen. Kylmä ja pimeä metsä alkaa värisyttää Neposta, mutta onneksi Susimetsän myllyn tonttu pelastaa Neposen kotiinsa. Tonttu ja jänis ystävystyvät ja aloittavat jouluvalmistelut sekä yrittävät ratkaista metsästä löytyneen aarteen arvoituksen.

Tonttu eli Ilkka Heiskanen ja Jänö Neponen lähikuvassa.
Tonttu (Ilkka Heiskanen) ja Neponen (Anu Tuomi-Nikula) yrittävät etsiä löytämälleen aarteelle sen oikean omistajan. Tonttu eli Ilkka Heiskanen ja Jänö Neponen lähikuvassa. Kuva: Yle/Harri Hinkka Jänö Neponen,Ilkka Heiskanen,joulukalenteri (tv)

Vaapukkalan Olgan joulukalenteri vuodelta 1996
Vaapukkalan Olgalla oli myös omat faninsa, jotka äänestivät sen kolmannelle sijalle. Olga P. Postinen sai 17 prosenttia äänistä eli 4414 ääntä. Vaapukkalan Olga on joulukalenteri vuodelta 1996.

Olga P. Postisen joulun odotus alkaa pulmallisesti. Joku ilkimys on hävittänyt Vaapukkalan kartalta ja postiauto ohittaa kaupungin. Posti ei kulje! Ratkaisu Olgan ongelmiin tulee kaukaa Korvatunturilta ja Puotipostissa alkaa kova tohina.

Ritva Valkama eli Olga P. Postinen ja Pentti Siimes eli tohtori Torkkunen tutkivat sanomalehteä.
Olga P. Postinen (Ritva Valkama) ja tohtori Torkkunen (Pentti Siimes) pohtivat, mihin Vaapukkala on kartalta kadonnut. Ritva Valkama eli Olga P. Postinen ja Pentti Siimes eli tohtori Torkkunen tutkivat sanomalehteä. Kuva: Yle/Ari-Pekka Keränen Ritva Valkama,Pentti Siimes,Olga P. Postinen

Miitta-tädin joulukalenteri vuodelta 1990
Viimeistä sijaa jäi pitämään vuoden 1990 joulukalenteri ja Miitta-täti. Miitta-tädin saaliiksi jäi lopulta kolme prosenttia äänistä eli 774 ääntä.

Miitta-tädin rautaisen sydämellisessä komennossa lapset Kari, Anna, Sami, Mirre, Joona, Marjut ja Anssi askartelevat joulun päivä päivältä lähemmäksi. Joka päivä joku lapsista avaa satuluukun, jonka takaa paljastuvat Ikitontut ja päivän satu.

Kuvassa lapsia ja aikuisia rivissä. Katsovat kameraan ja laulavat. Miitta-tädin joulukalenteri.
Lapset leikkivät ja askartelevat joulua lähemmäs Miitta-tädin (Miitta Sorvali) kanssa. Kuvassa lapsia ja aikuisia rivissä. Katsovat kameraan ja laulavat. Miitta-tädin joulukalenteri. Kuva: Yle/Kalevi Rytkölä Miitta-täti,joulukalenteri (tv),Miitta Sorvali

Lue lisää muista ikimuistoisista joulukalentereista tästä Elävän arkiston artikkelista.

Keskustele