Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Yle Beta pääkuva

Yle Beta

Biometrinen Yle Tunnus – silmänräpäyksellä kaikkiin Ylen palveluihin?

Yle testaa kasvojentunnistusta Slushissa. Kuvassa yleläisiä ja yhteistyökumppaneita.
Jari Lahti (vas.), Tuğberk Duman, Steffen Tröster, Anssi Komulainen, Jaakko Lempinen, Eero Pailinna, Maria Hausen (alhaalla vas.), Anne Hyvärilä ja Jymy Parhiala Yle testaa kasvojentunnistusta Slushissa. Kuvassa yleläisiä ja yhteistyökumppaneita. Kuva: Jari Lahti / Yle Yle Tunnus,kasvojentunnistus

Haluatko testata, miten biometrinen tunnistautuminen toimii Ylen palveluissa?

Yle Beta ja Futurice kehittelevät kasvojentunnistukseen perustuvaa rekisteröinti- ja kirjautumistapaa, joka tekee palveluihin tunnistautumisesta todella helppoa.

Testaamme Slushissa halukkaiden kanssa, miten systeemi toimii Yle Areenassa, mitä tunteita se herättää ja voisiko tästä tulla uusi tapa päästä käsiksi henkilökohtaistuviin Ylen palveluihin.

Ylen palvelut kehittyvät älykkäämmiksi ja tulevaisuudessa on tarjolla entistä enemmän personoituja toimintoja. Henkilökohtainen palvelu edellyttää kirjautumista, jotta palvelut tietävät, ketä palvella. Käyttäjätunnukset ja salasanat ovat monelle päänvaiva. Siksi tutkimme aktiivisesti, miten niistä voitaisiin päästä eroon biometriikkaa hyödyntämällä.

Tule kokeilemaan ja keskustelemaan kanssamme! Olemme Futuricen osastolla 6D.10.

Kokeilun tuloksista kerrotaan Ylen ketterässä demossa to 13.12. klo 14.30. Tilaisuutta voi seurata Yle Areenassa.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Suomen kansallisklassikko Tuntematon sotilas kasvaa näyttäväksi tv-sarjaksi Ylen kanavilla

  Viisiosainen sarja sisältää uutta materiaalia.

  Yle julkaisee ensimmäisenä TV1:ssä ja Yle Areenassa viisiosaisen Tuntematon sotilas -sarjan. Väinö Linnan kansallisklassikoksi muodostuneesta teoksesta kuvattu sarja alkaa TV1:n Kotikatsomossa sunnuntaina 30.12. kello 21.05. Loput neljä jaksoa nähdään tammikuussa sunnuntai-iltaisin kello 21.05. Kaikki viisi osaa julkaistaan kerralla katalogina Yle Areenassa 30.12. Tv-sarja laajentaa lokakuussa 2017 ensi-iltansa saaneen Tuntematon sotilas -elokuvan tarinaa.

 • Lista asioista, joita vihaan nykyajassa

  Asioita, joita vihaan nykyajassa

  Joulun alla ihmiset ovat pahalla päällä. Tähän syynä on koko vuoden patoutunut vitutus. Jos haluat helpottaa oloasi ennen jouluaattoa, laadi lista, johon keräät vihaamiasi asioita. Sen tarkoitus ei ole olla ratkaisukeskeinen. Listan ainoa tehtävä on saada olla vihainen. KulttuuriCocktailin Tuomas Karemo laati malliksi oman listansa.

 • Näkymättömästä säestäjästä tuli arvostettu pianopedagogi ja rakastettu musiikkijulkkis

  Meri Louhos kertoo elämästään laajassa artikkelisarjassa.

  Nuoruudessaan Meri Louhos, 91, oli näkymätön pianisti, säestäjä ja improvisoija, jonka nimeä ei aina edes mainittu. Meristä tuli sekä pianotaiteilija, arvostettu pianopedagogi että rakastettu radioääni ja tv-juontaja. Laajassa artikkelisarjassa Meri muistelee pitkää elämäänsä, josta ei seikkailuja puutu.

Yle Beta

Kuljeta kursoria pallojen yli.

Anna palautetta Yle Betasta


Tai lähetä sähköpostia info.beta@yle.fi.
 • Ylen haaste Hack4FI -tapahtumassa oli menestys

  Hakkerit kokoontuivat viikonlopuksi kulttuurin kimppuun.

  Yle osallistui lokakuussa Helsingin kaupunginmuseossa järjestettyyn Hack4FI -kulttuurihackathoniin, jossa työstettiin kulttuuriorganisaatioiden avointa dataa ja digitaalisia sisältöjä. Ylen, Musiikkimuseo Famen ja Kansallisgallerian yhteishaasteeseen tarttui kaksi osaavaa ryhmää.

 • 2020-luvulla sinullakin on digitaalinen kaksonen

  Ajatuksiamme huomion arvoisista teknologian ilmiöistä.

  Millaista on arki 2020-luvulla? Tuttua ja turvallista, helppoa ja sujuvaa. Kauempaa 2020-luvun menneisyydestä katsottuna se näyttää kuitenkin kaikkea muuta kuin tutulta. Jotta arki ei yllättäisi meitä, kannattaa tulevaa miettiä etukäteen. Nyt, vuonna 2018, on jo paljon merkkejä tulevasta. Pieniä tai vähän isompia asioita, joista voi tulla mullistavan totta 2020-luvulla.