Hyppää pääsisältöön

Biometrinen Yle Tunnus – silmänräpäyksellä kaikkiin Ylen palveluihin?

Yle testaa kasvojentunnistusta Slushissa. Kuvassa yleläisiä ja yhteistyökumppaneita.
Jari Lahti (vas.), Tuğberk Duman, Steffen Tröster, Anssi Komulainen, Jaakko Lempinen, Eero Pailinna, Maria Hausen (alhaalla vas.), Anne Hyvärilä ja Jymy Parhiala Yle testaa kasvojentunnistusta Slushissa. Kuvassa yleläisiä ja yhteistyökumppaneita. Kuva: Jari Lahti / Yle Yle Tunnus,kasvojentunnistus

Haluatko testata, miten biometrinen tunnistautuminen toimii Ylen palveluissa?

Yle Beta ja Futurice kehittelevät kasvojentunnistukseen perustuvaa rekisteröinti- ja kirjautumistapaa, joka tekee palveluihin tunnistautumisesta todella helppoa.

Testaamme Slushissa halukkaiden kanssa, miten systeemi toimii Yle Areenassa, mitä tunteita se herättää ja voisiko tästä tulla uusi tapa päästä käsiksi henkilökohtaistuviin Ylen palveluihin.

Ylen palvelut kehittyvät älykkäämmiksi ja tulevaisuudessa on tarjolla entistä enemmän personoituja toimintoja. Henkilökohtainen palvelu edellyttää kirjautumista, jotta palvelut tietävät, ketä palvella. Käyttäjätunnukset ja salasanat ovat monelle päänvaiva. Siksi tutkimme aktiivisesti, miten niistä voitaisiin päästä eroon biometriikkaa hyödyntämällä.

Tule kokeilemaan ja keskustelemaan kanssamme! Olemme Futuricen osastolla 6D.10.

Kokeilun tuloksista kerrotaan Ylen ketterässä demossa to 13.12. klo 14.30. Tilaisuutta voi seurata Yle Areenassa.

  • Emma1234 -peliä voi pelata mainoksessa

    Yle Beta tutkii Emma1234-pelin julkaisua mainoksessa.

    Emma1234-peli on mediakasvatuksellinen etsivätarina, joka tapahtuu kuvitteellisessa sosiaalisen median ympäristössä. Yle Beta on mukana pelin julkaisussa, koska se on epätavanomainen - tutkimme vuorovaikutteisen sisällön toimivuutta suoraan Snapchat- ja Instagram-mainoksessa.

  • Ääniohjauksen tulevaisuusnäkymät Suomessa

    Kielitukea odotellaan vielä, mutta muuten etenee nopeasti.

    Älykaiuttimien kielitukea odotellaan osin vielä, mutta muuten kehitys etenee nopeasti. Ja ääniohjaus tulee monelta eri suunnasta yhä lähemmäs arkea.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Yle Beta

Jos sinulla on idea jota haluaisit kokeilla kanssamme tai haluaisit kuulla lisää Yle Betasta, ota yhteyttä!


Tai lähetä sähköpostia info.beta@yle.fi.

Uusimmat sisällöt - Yle Beta