Hyppää pääsisältöön

Biometrinen Yle Tunnus – silmänräpäyksellä kaikkiin Ylen palveluihin?

Yle testaa kasvojentunnistusta Slushissa. Kuvassa yleläisiä ja yhteistyökumppaneita.
Jari Lahti (vas.), Tuğberk Duman, Steffen Tröster, Anssi Komulainen, Jaakko Lempinen, Eero Pailinna, Maria Hausen (alhaalla vas.), Anne Hyvärilä ja Jymy Parhiala Yle testaa kasvojentunnistusta Slushissa. Kuvassa yleläisiä ja yhteistyökumppaneita. Kuva: Jari Lahti / Yle Yle Tunnus,kasvojentunnistus

Haluatko testata, miten biometrinen tunnistautuminen toimii Ylen palveluissa?

Yle Beta ja Futurice kehittelevät kasvojentunnistukseen perustuvaa rekisteröinti- ja kirjautumistapaa, joka tekee palveluihin tunnistautumisesta todella helppoa.

Testaamme Slushissa halukkaiden kanssa, miten systeemi toimii Yle Areenassa, mitä tunteita se herättää ja voisiko tästä tulla uusi tapa päästä käsiksi henkilökohtaistuviin Ylen palveluihin.

Ylen palvelut kehittyvät älykkäämmiksi ja tulevaisuudessa on tarjolla entistä enemmän personoituja toimintoja. Henkilökohtainen palvelu edellyttää kirjautumista, jotta palvelut tietävät, ketä palvella. Käyttäjätunnukset ja salasanat ovat monelle päänvaiva. Siksi tutkimme aktiivisesti, miten niistä voitaisiin päästä eroon biometriikkaa hyödyntämällä.

Tule kokeilemaan ja keskustelemaan kanssamme! Olemme Futuricen osastolla 6D.10.

Kokeilun tuloksista kerrotaan Ylen ketterässä demossa to 13.12. klo 14.30. Tilaisuutta voi seurata Yle Areenassa.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Yle Beta

Jos sinulla on idea jota haluaisit kokeilla kanssamme tai haluaisit kuulla lisää Yle Betasta, ota yhteyttä!


Tai lähetä sähköpostia info.beta@yle.fi.

Uusimmat sisällöt - Yle Beta

 • Teknologian vastuullisuus, onko sitä? - Tervetuloa Ylen Kånehuone-podcastiin!

  Teknologiavisiotiimi esittää.

  Nosta konepelti ylös ja sukella mukaan Ylen Teknologia- ja kehitysyksikön toimintaan. Kånehuone -podcastissä tavataan mielenkiintoisia ja ajankohtaisia vieraita niin Ylestä kuin talon ulkopuolelta. Yhdessä vieraiden kanssa pohditaan teknologian tulevaisuuden haasteita myös hieman erikoisemmista näkökulmista katsottuna.

 • Chat Beyond The Grave

  Proof of concept for ML-based content.

  Yle Beta exists to try out improbable projects. This article is the post mortem of a one which I still don't completely know what it was all about.

 • The Dead Are Speaking - kokoillan audiodraama älykaiuttimelle

  Tietoa The Dead Are Speaking pelistä.

  The Dead Are Speaking on puheohjattu, epälineaarinen audiodraama Google Home -älykaiuttimelle. Pelaaja pääsee keskelle 30-luvun Helsinkiä selvittämään pahamaineista Tattarisuon ruumismysteeriä sanomalehtitoimittajan roolissa. Tarina on saanut innoituksensa tositapahtumista, mutta materiaalina on käytetty myös tapahtumiin liittyneitä värikkäitä huhuja.

 • The Dead Are Speaking - A Feature-length Audio Drama for Smart Speakers

  Information about The Dead Are Speaking smart speaker game.

  The Dead Are Speaking is a voice-controlled, non-linear audio drama for Google Home smart speakers. In the game, the player takes a role of a newspaper journalist in Helsinki of the 30s, asked to investigate a notorious Tattarisuo body part mystery. The story is inspired by a real life events, but also by juicy rumors around the event.

 • Emma1234 -peliä voi pelata mainoksessa

  Yle Beta tutkii Emma1234-pelin julkaisua mainoksessa.

  Emma1234-peli on mediakasvatuksellinen etsivätarina, joka tapahtuu kuvitteellisessa sosiaalisen median ympäristössä. Yle Beta on mukana pelin julkaisussa, koska se on epätavanomainen - tutkimme vuorovaikutteisen sisällön toimivuutta suoraan Snapchat- ja Instagram-mainoksessa.

 • Ääniohjauksen tulevaisuusnäkymät Suomessa

  Kielitukea odotellaan vielä, mutta muuten etenee nopeasti.

  Älykaiuttimien kielitukea odotellaan osin vielä, mutta muuten kehitys etenee nopeasti. Ja ääniohjaus tulee monelta eri suunnasta yhä lähemmäs arkea.

 • Ilmees ku: Empaattista tarinankerrontaa lisätyn todellisuuden avulla

  Ilmees ku -kokeilu testasi tarinankerrontaa AR-peilissä.

  Toukokuussa 2018 toteutimme Yle Sandbox kokeilun nimeltä Ilmees ku, jossa tutustuttiin Facebook-sovelluksen kamerassa toimivaan, lisättyä todellisuutta hyödyntävään, omilla kasvoilla tapahtuvaan tarinankerrontaan. Sopan ymmärtäminen vaatii hieman pureskelua, mutta helpoimmalla pääsee jos vain avaa kokeilun osoitteessa yle.fi/ilmeesku!

 • Teknologia viekoittelee unohtamaan inhimillisyyden - teknologian ilmiökartta maaliskuussa 2019

  Ajatuksiamme huomionarvoisista teknologian ilmiöistä.

  Tulevaisuus muuttaa muotoaan. Se ei ole vielä toteutunut ja silti se on jo muuttunut. Näkymä 2020-luvun arkeen on kiehtova ja samalla kysymyksiä herättävä. Vieko teknologia ihmiskuntaa vai ohjaako inhimillisyys teknologiaa? Katso tuoreimpia ajatuksiamme teknologian ilmiöistä, joilla on merkitystä - ihmiskunnalle, medialle ja Ylelle.

 • Social Robotics -kokeilu keskuskirjasto Oodissa 23.1.2019

  Mitä opimme IQ_201 robotin Minecraft-pelailusta?

  Sosiaalinen robotti on kone, joka pyrkii luonnollisen oloisen vuorovaikutuksen keinoin vaikuttamaan niihin samoihin hormoneihin ja neuroneihin, jotka aktivoituvat kun me ihmiset olemme vuorovaikutuksissa toistemme kanssa. Yle Beta oli vuoden vaihteessa mukana Futuricen hankkeessa, jossa haluttiin testata robottien tunnetaitoja tosielämässä.