Hyppää pääsisältöön

Biometrinen Yle Tunnus – silmänräpäyksellä kaikkiin Ylen palveluihin?

Yle testaa kasvojentunnistusta Slushissa. Kuvassa yleläisiä ja yhteistyökumppaneita.
Jari Lahti (vas.), Tuğberk Duman, Steffen Tröster, Anssi Komulainen, Jaakko Lempinen, Eero Pailinna, Maria Hausen (alhaalla vas.), Anne Hyvärilä ja Jymy Parhiala Yle testaa kasvojentunnistusta Slushissa. Kuvassa yleläisiä ja yhteistyökumppaneita. Kuva: Jari Lahti / Yle Yle Tunnus,kasvojentunnistus

Haluatko testata, miten biometrinen tunnistautuminen toimii Ylen palveluissa?

Yle Beta ja Futurice kehittelevät kasvojentunnistukseen perustuvaa rekisteröinti- ja kirjautumistapaa, joka tekee palveluihin tunnistautumisesta todella helppoa.

Testaamme Slushissa halukkaiden kanssa, miten systeemi toimii Yle Areenassa, mitä tunteita se herättää ja voisiko tästä tulla uusi tapa päästä käsiksi henkilökohtaistuviin Ylen palveluihin.

Ylen palvelut kehittyvät älykkäämmiksi ja tulevaisuudessa on tarjolla entistä enemmän personoituja toimintoja. Henkilökohtainen palvelu edellyttää kirjautumista, jotta palvelut tietävät, ketä palvella. Käyttäjätunnukset ja salasanat ovat monelle päänvaiva. Siksi tutkimme aktiivisesti, miten niistä voitaisiin päästä eroon biometriikkaa hyödyntämällä.

Tule kokeilemaan ja keskustelemaan kanssamme! Olemme Futuricen osastolla 6D.10.

Kokeilun tuloksista kerrotaan Ylen ketterässä demossa to 13.12. klo 14.30. Tilaisuutta voi seurata Yle Areenassa.

 • Ilmees ku: Empaattista tarinankerrontaa lisätyn todellisuuden avulla

  Ilmees ku -kokeilu testasi tarinankerrontaa AR-peilissä.

  Toukokuussa 2018 toteutimme Yle Sandbox kokeilun nimeltä Ilmees ku, jossa tutustuttiin Facebook-sovelluksen kamerassa toimivaan, lisättyä todellisuutta hyödyntävään, omilla kasvoilla tapahtuvaan tarinankerrontaan. Sopan ymmärtäminen vaatii hieman pureskelua, mutta helpoimmalla pääsee jos vain avaa kokeilun osoitteessa yle.fi/ilmeesku!

 • Teknologia viekoittelee unohtamaan inhimillisyyden - teknologian ilmiökartta maaliskuussa 2019

  Ajatuksiamme huomionarvoisista teknologian ilmiöistä.

  Tulevaisuus muuttaa muotoaan. Se ei ole vielä toteutunut ja silti se on jo muuttunut. Näkymä 2020-luvun arkeen on kiehtova ja samalla kysymyksiä herättävä. Vieko teknologia ihmiskuntaa vai ohjaako inhimillisyys teknologiaa? Katso tuoreimpia ajatuksiamme teknologian ilmiöistä, joilla on merkitystä - ihmiskunnalle, medialle ja Ylelle.

 • Social Robotics -kokeilu keskuskirjasto Oodissa 23.1.2019

  Mitä opimme IQ_201 robotin Minecraft-pelailusta?

  Sosiaalinen robotti on kone, joka pyrkii luonnollisen oloisen vuorovaikutuksen keinoin vaikuttamaan niihin samoihin hormoneihin ja neuroneihin, jotka aktivoituvat kun me ihmiset olemme vuorovaikutuksissa toistemme kanssa. Yle Beta oli vuoden vaihteessa mukana Futuricen hankkeessa, jossa haluttiin testata robottien tunnetaitoja tosielämässä.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Yle Beta

Kuljeta kursoria pallojen yli.

Anna palautetta Yle Betasta


Tai lähetä sähköpostia info.beta@yle.fi.
 • Teknologia viekoittelee unohtamaan inhimillisyyden - teknologian ilmiökartta maaliskuussa 2019

  Ajatuksiamme huomionarvoisista teknologian ilmiöistä.

  Tulevaisuus muuttaa muotoaan. Se ei ole vielä toteutunut ja silti se on jo muuttunut. Näkymä 2020-luvun arkeen on kiehtova ja samalla kysymyksiä herättävä. Vieko teknologia ihmiskuntaa vai ohjaako inhimillisyys teknologiaa? Katso tuoreimpia ajatuksiamme teknologian ilmiöistä, joilla on merkitystä - ihmiskunnalle, medialle ja Ylelle.

 • Social Robotics -kokeilu keskuskirjasto Oodissa 23.1.2019

  Mitä opimme IQ_201 robotin Minecraft-pelailusta?

  Sosiaalinen robotti on kone, joka pyrkii luonnollisen oloisen vuorovaikutuksen keinoin vaikuttamaan niihin samoihin hormoneihin ja neuroneihin, jotka aktivoituvat kun me ihmiset olemme vuorovaikutuksissa toistemme kanssa. Yle Beta oli vuoden vaihteessa mukana Futuricen hankkeessa, jossa haluttiin testata robottien tunnetaitoja tosielämässä.

Uusimmat sisällöt - Yle Beta