Hyppää pääsisältöön

Prisma: Lähteäkö Marsiin?

 BBC:n dokumentti pohtii, onko avaruuslento Marsiin mahdollinen.
Avaruuslääketieteen tuntija. tohtori Kevin Fong tutkii Marsiin suunnittellun avaruuslennon vaatimuksia. BBC:n dokumentti pohtii, onko avaruuslento Marsiin mahdollinen. Kuva: BBC 2017 Yle TV1

TV1 keskiviikkona 12.12.2018 klo 19.00 - 19.52 , uusinta lauantaina 15.12. klo 14.05 ja keskiviikkona 19.12. klo 0.00, Areenassa

Salaperäinen, punainen planeetta Mars on kiehtonut ihmisiä tuhansien vuosien ajan. Nyt se on kuitenkin jotain enemmän – miehitetyn avaruuslennon seuraava kohde. Ajatus on jännittävä, mutta kuinka todennäköisesti lento Marsiin onnistuu ja pitäisikö matkaa edes yrittää.

Lääketieteeseen, astrofysiikkaan ja ilmailuun perehtyneellä tohtori Kevin Fongilla on oivalliset edellytykset tutkia haasteita, joita miehitetty lento Marsiin asettaisi.

BBC:n arkiston avulla Kevin selvittää vaihe vaiheelta, mitä kaikkea on tehtävä jos avaruuslennossa aiotaan onnistua. Matka koettelisi tekniikan ja ihmisen selviytymiskyvyn rajoja. Onko vierailu Marsissa ylipäänsä mahdollista vai ovatko riskit liian suuret?

Pian tulee kuluneeksi 50 vuotta ensimmäisestä miehitetystä kuulennosta. Siitä lähtien Nasan päämääränä on ollut lähettää astronautti Marsiin.

Should Wo Go to Mars. Tuotanto: BBC, Britannia, 2017. Lukijana on Juhani Rajalin.

Keskustele