Hyppää pääsisältöön

Kalevauvan trubaduurit tuovat uunituoreen #linnanjuhlat-laulun tasavallan hovin jatkoille – Katso Linnan jatkot Areenassa

Kalevauva.fi kunnioittaa itsenäisyyspäivää ja tekee Linnan juhlien jatkoille uuden kappaleen, jonka lyriikat ovat peräisin suomalaisten sormenpäistä, sosiaalisesta mediasta. Kansan mietteitä laulava trubaduuriduo ei ole vielä tähän mennessä päässyt yhtä lähelle tasavallan hovia.

Kun kamerat sammuvat Presidentinlinnassa, jatkot vasta pääsevät vauhtiin naapurikorttelissa hotelli Kämpissä. Paikalla on monen artistin joukossa Kalevauva.fi eli Kimmo Numminen ja Aapo Niininen. Juhlapäivän kunniaksi he soittavat hittinsä Synnytystalkoot (Ihana presidentillinen esimerkki), joka näki päivänvalon vuosi sitten Ylen Noin Viikon Uutiset -ohjelmassa.

– Hauskaa on se, että me ollaan hovissa trubaduureina laulamassa kansan mietteitä. Onkohan moni ajatellut kommentteja kirjoittaessaan, että ne lauletaan vielä joskus noin lähellä Presidentinlinnaa, Numminen tuumii.

Netti on duon sanoitustyössä ehtymätön aitta. Keskustelufoorumilla kommentointi voi jatkua aiheen ympärillä pitkään, ja aina syntyy uusia aiheita. Numminen ja Niininen ovatkin hieman uudistaneet kappaleensa lyriikkaa.

– Nettikansanmusiikissa lauluja voi aina päivittää, kun lyyrikot ovat aktiivisia netissä.

Kalevauva.fillä on mukanaan myös lämpimäisiä Linnan jatkoille ja Suomen kansalle. Luvassa on maailmanensi-ilta, kun he esittävät uuden kappaleensa #linnanjuhlat. Sen lyriikat ovat tällä kertaa peräisin laajemmin sosiaalisesta mediasta pelkän Vauva.fi-keskustelufoorumin sijasta.

Mistä on tehty Linnan juhlia ja itsenäisyyspäivää juhlistava onnistunut laululyriikka?

– Kiinnostavimpia ovat laajemmat yhteiskunnalliset havainnot kuin yksittäinen kommentti ulkonäöstä tai puvusta. Kuitenkin kieli saa olla poskessa, Kimmo Numminen sanoo.

Linnan juhlien jatkoilla Areenassa ja TV1:ssä klo 22.15 alkaen kuullaan musiikkia moneen makuun. Kalevauva.fin lisäksi lavalla ovat Jenni Vartiainen, Sanni, Paleface ja Ylioppilaskunnan laulajat, Petteri Sariola, Ilkka Alanko & Kode Koistinen sekä viimeisellä kiertueellaan oleva Danny. Ohjelma näkyy Areenassa myös ulkomailla.

Lue lisää:

Jussi-Pekka Rantanen frakki yllään.

Linnan juhlat jännittää kokenuttakin selostajaa Jussi-Pekka Rantasta

Itsenäisyyspäivän iltana suomalaiset – Suomessa ja ulkomailla – seuraavat maailman katsotuinta kättelyohjelmaa. Jussi-Pekka Rantasella on edessään jo seitsemäs perättäinen kerta, kun hän selostaa tasavallan presidentin juhlavastaanottoa.

 • Suomen kansallisklassikko Tuntematon sotilas kasvaa näyttäväksi tv-sarjaksi Ylen kanavilla

  Viisiosainen sarja sisältää uutta materiaalia.

  Yle julkaisee ensimmäisenä TV1:ssä ja Yle Areenassa viisiosaisen Tuntematon sotilas -sarjan. Väinö Linnan kansallisklassikoksi muodostuneesta teoksesta kuvattu sarja alkaa TV1:n Kotikatsomossa sunnuntaina 30.12. kello 21.05. Loput neljä jaksoa nähdään tammikuussa sunnuntai-iltaisin kello 21.05. Kaikki viisi osaa julkaistaan kerralla katalogina Yle Areenassa 30.12. Tv-sarja laajentaa lokakuussa 2017 ensi-iltansa saaneen Tuntematon sotilas -elokuvan tarinaa.

 • Linnan juhlat jännittää kokenuttakin selostajaa Jussi-Pekka Rantasta

  Jussi-Pekka Rantanen selostaa Linnan juhlia jo 7. kertaa.

  Itsenäisyyspäivän iltana suomalaiset – Suomessa ja ulkomailla – seuraavat maailman katsotuinta kättelyohjelmaa. Jussi-Pekka Rantasella on edessään jo seitsemäs perättäinen kerta, kun hän selostaa tasavallan presidentin juhlavastaanottoa.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Suomen kansallisklassikko Tuntematon sotilas kasvaa näyttäväksi tv-sarjaksi Ylen kanavilla

  Viisiosainen sarja sisältää uutta materiaalia.

  Yle julkaisee ensimmäisenä TV1:ssä ja Yle Areenassa viisiosaisen Tuntematon sotilas -sarjan. Väinö Linnan kansallisklassikoksi muodostuneesta teoksesta kuvattu sarja alkaa TV1:n Kotikatsomossa sunnuntaina 30.12. kello 21.05. Loput neljä jaksoa nähdään tammikuussa sunnuntai-iltaisin kello 21.05. Kaikki viisi osaa julkaistaan kerralla katalogina Yle Areenassa 30.12. Tv-sarja laajentaa lokakuussa 2017 ensi-iltansa saaneen Tuntematon sotilas -elokuvan tarinaa.

 • Lista asioista, joita vihaan nykyajassa

  Asioita, joita vihaan nykyajassa

  Joulun alla ihmiset ovat pahalla päällä. Tähän syynä on koko vuoden patoutunut vitutus. Jos haluat helpottaa oloasi ennen jouluaattoa, laadi lista, johon keräät vihaamiasi asioita. Sen tarkoitus ei ole olla ratkaisukeskeinen. Listan ainoa tehtävä on saada olla vihainen. KulttuuriCocktailin Tuomas Karemo laati malliksi oman listansa.

 • Näkymättömästä säestäjästä tuli arvostettu pianopedagogi ja rakastettu musiikkijulkkis

  Meri Louhos kertoo elämästään laajassa artikkelisarjassa.

  Nuoruudessaan Meri Louhos, 91, oli näkymätön pianisti, säestäjä ja improvisoija, jonka nimeä ei aina edes mainittu. Meristä tuli sekä pianotaiteilija, arvostettu pianopedagogi että rakastettu radioääni ja tv-juontaja. Laajassa artikkelisarjassa Meri muistelee pitkää elämäänsä, josta ei seikkailuja puutu.