Hyppää pääsisältöön

Kalevauvan trubaduurit tuovat uunituoreen #linnanjuhlat-laulun tasavallan hovin jatkoille – Katso Linnan jatkot Areenassa

Kalevauva.fi-duon jäsenet Kimmo Numminen ja Aapo Niininen.
Kalevauva.fi-duon jäsenet Kimmo Numminen ja Aapo Niininen. Kuva: Riikka Kantinkoski Kalevauva.fi

Kalevauva.fi kunnioittaa itsenäisyyspäivää ja tekee Linnan juhlien jatkoille uuden kappaleen, jonka lyriikat ovat peräisin suomalaisten sormenpäistä, sosiaalisesta mediasta. Kansan mietteitä laulava trubaduuriduo ei ole vielä tähän mennessä päässyt yhtä lähelle tasavallan hovia.

Kun kamerat sammuvat Presidentinlinnassa, jatkot vasta pääsevät vauhtiin naapurikorttelissa hotelli Kämpissä. Paikalla on monen artistin joukossa Kalevauva.fi eli Kimmo Numminen ja Aapo Niininen. Juhlapäivän kunniaksi he soittavat hittinsä Synnytystalkoot (Ihana presidentillinen esimerkki), joka näki päivänvalon vuosi sitten Ylen Noin Viikon Uutiset -ohjelmassa.

– Hauskaa on se, että me ollaan hovissa trubaduureina laulamassa kansan mietteitä. Onkohan moni ajatellut kommentteja kirjoittaessaan, että ne lauletaan vielä joskus noin lähellä Presidentinlinnaa, Numminen tuumii.

Netti on duon sanoitustyössä ehtymätön aitta. Keskustelufoorumilla kommentointi voi jatkua aiheen ympärillä pitkään, ja aina syntyy uusia aiheita. Numminen ja Niininen ovatkin hieman uudistaneet kappaleensa lyriikkaa.

– Nettikansanmusiikissa lauluja voi aina päivittää, kun lyyrikot ovat aktiivisia netissä.

Kalevauva.fillä on mukanaan myös lämpimäisiä Linnan jatkoille ja Suomen kansalle. Luvassa on maailmanensi-ilta, kun he esittävät uuden kappaleensa #linnanjuhlat. Sen lyriikat ovat tällä kertaa peräisin laajemmin sosiaalisesta mediasta pelkän Vauva.fi-keskustelufoorumin sijasta.

Mistä on tehty Linnan juhlia ja itsenäisyyspäivää juhlistava onnistunut laululyriikka?

– Kiinnostavimpia ovat laajemmat yhteiskunnalliset havainnot kuin yksittäinen kommentti ulkonäöstä tai puvusta. Kuitenkin kieli saa olla poskessa, Kimmo Numminen sanoo.

Linnan juhlien jatkoilla Areenassa ja TV1:ssä klo 22.15 alkaen kuullaan musiikkia moneen makuun. Kalevauva.fin lisäksi lavalla ovat Jenni Vartiainen, Sanni, Paleface ja Ylioppilaskunnan laulajat, Petteri Sariola, Ilkka Alanko & Kode Koistinen sekä viimeisellä kiertueellaan oleva Danny. Ohjelma näkyy Areenassa myös ulkomailla.

Päivitetty 7.12.2018 klo 17.30: Lisätty Areena-linkki #linnanjuhlat-kappaleeseen.

Lue lisää:

Linnan juhlat jännittää kokenuttakin selostajaa Jussi-Pekka Rantasta

Itsenäisyyspäivän iltana suomalaiset – Suomessa ja ulkomailla – seuraavat maailman katsotuinta kättelyohjelmaa. Jussi-Pekka Rantasella on edessään jo seitsemäs perättäinen kerta, kun hän selostaa tasavallan presidentin juhlavastaanottoa.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua