Hyppää pääsisältöön

Thomas Wilhelmsson jatkaa Ylen hallituksen puheenjohtajana – Katri Viippola hallituksen uudeksi jäseneksi

Vaaleahiuksinen nainen hymyilee puolikuvassa, punaisessa jakussa.
Katri Viippola Vaaleahiuksinen nainen hymyilee puolikuvassa, punaisessa jakussa. Kuva: Varma Yle,Katri Viippola

Yleisradion hallintoneuvosto valitsi 4.12. kokouksessaan yhtiön hallituksen vuodelle 2019.

Kansleri Thomas Wilhelmsson jatkaa Ylen hallituksen puheenjohtajana. Hallituksessa jatkavat myös toimitusjohtaja Paulina Ahokas, toimitusjohtaja Kai Huotari, toimitusjohtaja Jussi Karinen, erityisasiantuntija Lauri Kontro ja toimitusjohtaja Pauliina Mäkelä.

Uutena jäsenenä ja varapuheenjohtajana Ylen hallituksessa aloittaa vuoden alussa HR-, viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Katri Viippola, kun viestintäjohtaja Carina Geber-Teir jättää hallitustehtävän.

Katri Viippola on työeläkeyhtiö Varman HR-, viestintä- ja vastuullisuusjohtaja. Hän on työskennellyt aiemmin Kevan HR- ja hallintojohtajana sekä Ylessä mm. henkilöstön kehittämispäällikkönä. Hän on koulutukseltaan taiteen maisteri ja hänellä on Executive MBA-tutkinto.

Ylen henkilöstön edustajana yhtiön hallituksessa kaudella 2016–2020 on toimittaja Arto Nieminen.

Yleisradion hallintoneuvosto valitsi Ylen hallituksen vuodelle 2019 kokouksessaan 4.12. Hallitus aloittaa toimikautensa 1.1.2019.

Ylen hallituksessa on 5–8 jäsentä, jotka valitaan vuodeksi kerrallaan. Yleisradio Oy:stä annetun lain mukaan hallituksen tehtävänä on mm. valita ja vapauttaa yhtiön toimitusjohtaja, päättää seuraavan vuoden talousarviosta, kutsua koolle yhtiökokous ja valmistella siinä käsiteltävät asiat sekä antaa yhtiön toiminnasta vuosittain kertomus Viestintävirastolle. Hallitus nimittää myös sananvapauslain edellyttämät vastaavat toimittajat. Lisäksi hallituksella on muita osakeyhtiölaista johtuvia tehtäviä. Hallituksella on kaksi valiokuntaa, tarkastusvaliokunta sekä nimitys- ja palkitsemisvaliokunta.