Hyppää pääsisältöön

Maamme – sinfonia Suomelle

Ilmakuva Suomesta talvella.
Olavinlinna Savolinnassa. Ilmakuva Suomesta talvella. Kuva: Shine Finland Oy meidän maamme,ilmakuvat

TV1 torstaina 6.12.2018 klo 11.05 - 11.55, katsottavissa Areenassa

Maamme – sinfonia Suomelle on vajaan tunnin mittainen versio Meidän maamme -sarjasta, jossa Suomea kuvattiin ilmasta käsin. Erikoisjaksoon on musiikin säveltänyt Uljas Pulkkis ja sen esittää Radion sinfoniaorkesteri.

Ykkösellä nähty Meidän maamme -sarja esittelee koko Suomen ja sen upean luonnon ilmasta käsin. Sarja on kunnioitus suomalaiselle maisemalle, upealle ja monimuotoiselle luonnolle, mutta myös rakennetulle ympäristölle.

Sarjassa kuljetaan ilmateitse läpi Suomen vaihtuvine vuodenaikoineen. Mukana ovat Lapin sykähdyttävät maisemat, saariston kauneus ja kaupunkien syke. Välillä laajoja maisemia katsotaan kauempaa, kunnes taas sukelletaan lähemmäs yksityiskohtiin.

Tuotanto: Shine Finland Oy, Suomi, 2017. Ohjelma on esitetty edellisen kerran Ykkösellä 2017.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.