Hyppää pääsisältöön

Ulkolinjan kevät 2019 - kevään ohjelmisto julkaistu

Tummaihoinen nainen istuu paljalla huoneen lattialla
Tummaihoinen nainen istuu paljalla huoneen lattialla Kuva: Antti Kuronen / Yle Nigeria,ulkolinja: nigeria

Ulkolinjan kevään 2019 ohjelmisto on nyt julkaistu. Löydät Ulkolinjan tutulta lähetyspaikaltaan, TV1 torstaisin klo 22.05. Ulkolinjan tv-uusinnat nähdään sunnuntain myöhäisillassa. Yle Areenassa Ulkolinjat julkaistaan maanantaisin. Pääset kurkistamaan myös Ulkolinjan kulissien takaiseen elämään ottamalla seurantaan Ulkolinjan Instagram-tilin.

3.1. Cocaine Express (U)

Kokaiinin tuotanto on kasvanut Kolumbiassa sisällissodan loputtua. Ulkolinja tutustuu huumebisneksen uhreihin ja seuraa kokaiinibisneksen lonkeroita Kolumbian tuotantoalueilta Eurooppaan. Ohjaus Pertti Pesonen.

10.1. Pako Dubaista (12)

ESCAPE FROM DUBAI: THE MYSTERY OF THE RUNAWAY PRINCESS / BBC

Prinsessa Latifa Al Maktum yritti paeta Arabiemiirikuntien hovista, kultaisesta häkistä. Pakoa oli järjestämässä Latifan suomalainen ystävä Tiina Jauhiainen. Aseistetut joukot ottivat prinsessan kiinni, eikä hänestä ole sen koommin kuultu. Mitä Latifalle tapahtui?

17.1. Kuka on Xi Jinging?

THE WORLD ACCORDING TO XI JINPING / Illegitime Defense

Kiinan merkitys on kasvanut merkittävästi presidentti Xi Jingpingin aikana. Xi Jingping on keskittänyt valtaa itselleen Mao Zedongin tapaan, kotimaansa lisäksi häntä kuunnellaan myös länsimaiden talousfoorumeissa. Kuka on Xi Jingping?

24.1. Rauhanturvaajien seksiskandaali

FRONTLINE: UN SEX ABUSE SCANDAL / PBS

Viimeisten 15 vuoden aikana YK:n rauhanpuolustajia on syytetty yli 1 700 seksuaalisesta hyväksikäyttötapauksesta. Raiskaukset ja pakottamiset seksiin ovat tapahtuneet Kongosta Kosovoon ja Itä-Timorista Haitiin, mutta miksi YK ei ole puuttunut tapauksiin? Yksi selitys on, että YK ei voi asettaa rauhanturvaajia syytteeseen.

31.1. Ei Ulkolinjaa

7.2. Naiskaupan ytimessä

Nigeria on noussut Eurooppaan suuntautuvan ihmiskaupan merkittäväksi alkupisteeksi. Nuoria naisia huijataan työtarjouksilla vaaralliselle matkalle - useimmat päätyvät prostituoiduiksi. Bisnes ei kukoistaisi, ellei Euroopassa olisi halukkaita asiakkaita. Ohjaus Antti Kuronen.

14.2. Filippiinien julma huumesota (12)

THE PHILIPPINES, THE SPIRAL OF VIOLENCE / AMPERSAND

Presidentti Rodrigo Duarte julisti Filippiineille sodan huumeita vastaan. Samalla poliisit saivat vapaat kädet, mm. luvan tappaa epäillyt huumeiden välittäjät. Sitä ovat seuranneet väkivaltaiset iskut ja verenvuodatus, joista kärsivät myös siviilit – maan vankilat ja hautausmaat ovat täynnä.

21.2. Valko-Venäjä, diktatuuri Euroopassa

BELARUS: AN ORDINARY DICTATORSHIP / Java Films

Valko-Venäjä, Euroopan viimeinen diktatuuri, on jäänyt muurien keskelle Neuvostoliiton ajan eläväksi museoksi. Stalinin perintö elää yhä ja Valko-Venäjä liittoutuu yhä tiukemmin Venäjän kanssa kansan vastustuksesta huolimatta.

28.2. Romania - Korruptio tappaa

Romania taisteli vuosikausia menestyksellä korruptiota vastaan ja useita yrityksjohtajia ja poliitikkoja päätyi vankilaan. Nyt korruptiota vastaan taistellut erikoissyyttäjä on erotettu ja armahduslakia tavoitteleva hallitus tekee kaikkensa hankaloittaakseen korruptiota vastaan taistelevien kansalaisjärjestöjen työtä. Ohjaus Minna Pye.

7.3. Miehemme Kairossa (12)

OUR MAN IN CAIRO / G&GA Production

Vuonna 2011 Kairossa kuohui. Vanha valta kaatui, ja demokratian uskottiin voittavan. Pian valtaan nousi Abdel Fattah al-Sisi, joka johtaa Egyptiä itsevaltiaan ottein. Sananvapautta ei tunnusteta ja mielipiteensä vuoksi vangittuja kidutetaan. EU ja Yhdysvallat ummistavat silmänsä, taloudellisen ja poliittisen yhteistyön takia.

14.3. Irlannin rajalla (U) HUOM! lähetysaika klo 23.00

Irlannin rajalla pelätään Britannian EU-eron voimistavan vanhaa vastakkainasettelua. Ohjaus Minna Pye.

21.3. Orjana Italiassa HUOM! lähetysaika klo 22.15

Italian sisäministeri kutsuu afrikkalaisia orjiksi ja haluaa karkottaa maassa ilman oleskelulupaa olevat siirtolaiset. Mitä sanovat siirtolaiset itse? Ohjaus Pertti Pesonen.

28.3. Euroopan lapsikauppa

DARK BUSINESS - CHILD TRAFFICKING IN EUROPE / Albatross World Sales Gmbh
Lapsikaupasta on tullut miljoonabisnes Euroopassa. Yli 100 000 lasta ja nuorta joutui ihmiskaupan uhriksi viime vuonna. Useimmat heistä ovat köyhistä oloista, mutta heitä odottaa vielä tylympi kohtalo. Miten lapsikauppa toimii Euroopassa?

4.4. Puolan jako (U) HUOM! lähetysaika klo 22.45

Puolaa johtavat tiukat oikeistopopulistit, jotka eivät piittaa EU:n tai oman opposition mielipiteistä. Ohjaus Marko Lönnqvist.

11.4. Uhattu Eurooppa HUOM! lähetysaika klo 23.00

Terrorismi, sodat, pakolaiset, ilmastonmuutos ja sisäinen hajaannus uhkaavat Eurooppaa. EU:n ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja Federica Mogherini haluaa Euroopasta turvallisen, mutta miten se onnistuu?

18.4. Brexit, kello käy

BREXIT, THE CLOCK IS TICKING /Point du Jour

Brexit, Britannian ero Euroopan Unionista uhkasi hajottaa koko unionin ja oli vaikea haaste Britannialle. EU:n pääneuvottelija Michel Barnier sai kaksi vuotta aikaa valmistella maailman suurin ja ehkä vaikein ero. Miten hän onnistui puolustamaan EU:n etua Britanniaa vastaan ja vakuuttamaan jäljelle jäävät 27 jäsenmaata?

25.4. Kreml vs. nuoriso

Venäjällä hallitus kiristää otetta nuorista ja internetistä - taustalla huoli suosion laskusta. Ohjaus Marko Lönnqvist.

2.5. Putinin ja patriarkan liitto HUOM! lähetysaika klo 22.00

GOD SAVE RUSSIA / ARTE

Venäjän kirkon patriarkka Kirillin ja Vladimir Putin välit ovat läheiset. He johtavat maata kohti konservatiivista imperiumia. Venäjälle rakennetaan vuosittain tuhat uutta kirkkoa, uuden lain mukaan katekismusta opetetaan koulussa ja jumalanpilkasta rangaistaan.

9.5. Naiskaupan ytimessä (U) HUOM! lähetysaika klo 22.45

Nigeria on noussut Eurooppaan suuntautuvan ihmiskaupan merkittäväksi alkupisteeksi. Nuoria naisia huijataan työtarjouksilla vaaralliselle matkalle - useimmat päätyvät prostituoiduiksi. Bisnes ei kukoistaisi, ellei Euroopassa olisi halukkaita asiakkaita. Ohjaus Antti Kuronen.

16.5. Amazon, verkon jättiläinen HUOM! lähetysaika klo 22.15

IN AMAZON WE TRUST

Amazon-verkkokaupasta on tullut nopeasti yksi maailman vaikutusvaltaisimmista yrityksistä. Sen arvo ylittää biljoonaa dollaria, toisena yrityksenä maailmassa. Amazon vaikuttaa hanakasti ostoskäyttäytymiseemme sekä maailmantalouteen ja yhteiskuntiin, mutta mikä ohjaa Amazonin itsensä toimintaa? Voittojen maksimointiko?

23.5. EI ULKOLINJAA

30.5. Kamppailu Saksasta HUOM! lähetysaika klo 21.55

Maahanmuuttovastaisuus on nostanut oikeistopopulistisen Vaihtoehto Saksalle-puolueen kannatusta. Repiikö populistipuolueen kannatuksen nousu Saksan hajalle? Ohjaus Minna Pye.

6.6. Nälkäpeliä Venezuelassa

Venezuelan johtaja Nicolas Maduro torjui talvella väkivalloin maahan tarjotun kansainvälisen humanitaarisen avun. Samaan aikaan maa nääntyy. Sairaalat lamaantuvat lääkkeiden puutteen vuoksi, sähkökatkot tappavat potilaita. Vesihuolto romahtaa, ruoka on vähissä, Venezuelassa elämä on selviämistä. Kaikki eivät selviä. Ohjaus Pertti Pesonen.

Löydät kaikki Areenassa olevat Ulkolinjat täältä!

Ohjelmistoa muokattu 25.3.2019. Muutokset ohjelmistossa mahdollisia.