Hyppää pääsisältöön

Superyhtye Swedish House Mafia palaa Helsinkiin! Weekend Festival julkisti ensi kesän esiintyjiä

Swedish House Mafia
Swedish House Mafia palaa Suomeen! Swedish House Mafia Kuva: MIKE NELSON Swedish House Mafia

Ensi kesänä elektroniseen ja urbaaniin musiikkiin keskittyvä Weekend-festivaali järjestetään Helsingissä 19.–20. heinäkuuta.

Helsingin Suvilahteen ensi kesäksi muuttava Weekend-festivaali julkaisi tällä viikolla joukon artisteja ensi heinäkuussa järjestettäville festareille.

Festareiden nimekkäin kiinnitys on paluutaan tekevä EDM-supertrio Swedish House Mafia.

Elektronisen tanssimusiikin rinnalle urbaania räppiä

Viikon muita kiinnityksiä ovat olleet muun muassa trance-legenda Armin Van Buuren, norjalainen EDM-tuottaja Alan Walker ja Bastille.

Viimekesäiseen tapaan elektronisen musiikin lisäksi festareilla nähdään myös urbaanimman puolen artisteja. Muun muassa kaksi kertaa Blockfesteillä ja Helsingin Circuksessa hysteriaa herättänyt rap-yhtye Suicideboys esiintyy Suvilahdessa.

Alkuvuodesta debyyttialbuminsa julkaisseen yhdysvaltalaisräppärin Lil Uzi Vertin esiintyminen Weekendeillä tiedotettiin torstaina. Samana päivänä festivaali myös uutisoi brittiläisen soundcloud-räppärin Scarlxrdin saapuvan yhdeksi ensi kesän esiintyjistä.

Kotimaisista artisteista Weekend-viikonloppuun on kiinnitetty Anna Puu, Evelina, Cledos, Gasellit ja Lukas Leon.

Muita tähän mennessä julkistettuja artisteja ovat Headhunterz, Killy, Dynoro, Tungevaag & Raaban ja Zomboy.

Viime kesän festivaalitunnelmiin voi palata kuvagalleriassa.

Swedish House Mafian odotettu paluu

Swedish House Mafia katkaisi alkuvuodesta viisivuotisen hiljaiselonsa, kun yhtye esiintyi Yhdysvalloissa Ultra Music Festivaleilla.

2010-luvulla käynnistyneen radio-EDM:n suuren aallon yhden merkittävimmän yhtyeen paluu ei kuitenkaan jäänyt yhteen yllätyskeikkaan. Sittemmin ruotsalaiset house-mafiosot ovat tiedottaneet ensi vuonna käynnistyvästä kiertueestaan.

Yksi paluukeikkojen pysähdyspisteistä on myös Suomi, sillä Swedish House Mafia esiintyy Weekend-festivaaleilla.

Pelkästä vuoden kestävästä comeback-kiertueesta ei kuitenkaan ole kysymys, sillä yksi trion jäsenistä Steve Angello on kertonut Dagens Nyheter -lehden haastattelussa yhtyeen vetäytyneen studioon tekemään uutta musiikkia.

Yhtyeen jäsenien Steve Angellon, Sebastian Ingrosson ja Axwellin tiet erkanivat vuonna 2013, mutta kolmikko oli jo ehtinyt jättää jälkensä valtavaan suosioon nousseen EDM-musiikkiin.

Don’t You Worry Child ja Save The World -kappaleiden kaltaisia radiohittejä on pidetty viimeisinä niitteinä sille, miten housesta kehittyi radiokelpoinen EDM-tyyli, jonka artisteista kasvoi maailmanlaajuisia stadionkiertueita tekeviä supertähtiä. Swedish House Mafian tauon aikana Axwell ja Ingrosso ovat tehneet yhdessä musiikkia.

Tarkemmin EDM-musiikin suosion vaiheita on käsitelty uudella YleX Music -kanavalla Youtubessa Ida Karimaan vodcast-sarjassa.