Hyppää pääsisältöön

Pianotaiteilija Meri Louhos, 91-v., elää vahvasti tätä päivää

Pianisti Meri Louhos kotonaan pianon edessä, taustalla hänen maalamansa taulu pianistista
Pianisti Meri Louhos kotonaan pianon edessä, taustalla hänen maalamansa taulu pianistista Kuva: Lisa Enckell Meri Louhos,Kuusi kuvaa

Historia herää eloon pianotaiteilija ja -pedagogi Meri Louhoksen seurassa. Yli yhdeksäänkymmeneen vuoteen mahtuu monipuolisen pianotaiteilijan niin arkea ja juhlaa, kuin tv- ja radiojuontajan uran käänteitä.

Pianotaiteilija ja –pedagogi Meri Louhos, 91, muistelee pilke silmäkulmassa värikästä taiteilijaelämäänsä myös laajassa verkkoartikkelisarjassa. Muistelmien kuvituksena on runsaasti ainutlaatuisia valokuvia Merin kotialbumista, päiväkirjan sivuja piirroksineen, lehtileikkeitä, konserttiohjelmia ja monenlaista nostalgista kuvamateriaalia.

Artikkelien lisäksi verkkokokonaisuus Meri Louhos – rakastetun pianistin värikäs elämä tarjoaa aarteita Yleisradion arkistosta. Historiallisissa tv- ja radio-ohjelmissa Meri Louhos esiintyy ja seurustelee monien kotimaisten ja kansainvälisten taiteilijoiden kanssa.

Millainen on ollut Meri Louhoksen pitkä elämänkaari? Aloita tutustuminen Merin muistelmiin johdantoartikkelista Näkymättömästä säestäjästä tuli arvostettu pianopedagogi ja rakastettu musiikkijulkkis.