Hyppää pääsisältöön

Miesten jalkapallon MM-kilpailujen 2022 esitysoikeudet Ylelle

Ranskan maajoukkue juhlii jalkapallon MM-kultaa.
Ranska juhli jalkapallon MM-kultaa kesällä 2018. Ranskan maajoukkue juhlii jalkapallon MM-kultaa. Kuva: /All Over Press FIFAn jalkapallon MM 2018

Yle on hankkinut jalkapalloliitto FIFA:lta vuoden 2022 miesten jalkapallon MM-kilpailujen esitysoikeudet. Kisojen kaikki ottelut ovat suomalaisten vapaasti katsottavissa.

Maailmanmestaruudesta kilpaillaan Qatarissa marras-joulukuussa 2022. Kisat sijoittuvat ensimmäisen kerran historiassaan loppuvuoteen. Esitysoikeushankinnalla Yle on varmistanut, että kisojen kaikki 64 ottelua ovat suomalaisten vapaasti katsottavissa.

“On todella hienoa, että saimme varmistettua maailman suosituimman urheilulajin kaikkien suomalaisten nähtäville myös, kun kuningas jalkapallon maailmanmestaruudesta seuraavan kerran pelataan. Kisat sopivat hyvin tavoitteeseemme tehdä enemmän suoria lähetyksiä ja olla tapahtumissa livenä ja läsnä. Urheilu on tunnetta ja suoria elämyksiä – yhteistä kokemusta parhaimmillaan”, toteaa Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila.

Kesän 2018 jalkapallon MM-kisat oli iso suomalaisia yhdistänyt kokemus. Katsojaennätyksiä syntyi Yle Areenassa ja Ylen koko kesän katselusta jalkapallo tuotti kolmanneksen. Myös nuoret viihtyivät hyvin tv-ruudun ja Areenan äärellä. Pelit tavoittivat televisiossa kaikkiaan 3,9 miljoonaa suomalaista. Yle Urheilun verkkosivuilla ja Yle Areenan MM-sisällöissä kansalaiset vierailivat kaikkiaan 3,8 miljoonalla eri selaimella.

Miesten MM-kisojen lisäksi Yle solmi FIFA:n kanssa sopimukset alle 17-vuotiaiden ja alle 20-vuotiaiden miesten ja naisten MM-kisoista sekä beach-jalkapallon ja futsalin MM-kisoista vuosina 2019-2022.

Jo aiemmin Yle on hankkinut esitysoikeudet kesän 2019 naisten jalkapallon MM-kisoihin Ranskassa ja vuoden 2020 miesten jalkapallon EM-kisoihin, jotka järjestetään usean maan kesken.