Hyppää pääsisältöön

Yle arpoo eduskuntavaalien puoluetenttien järjestyksen

Eduskuntavaalien 2019 logo
Eduskuntavaalien 2019 logo eduskuntavaalit,vaalit,Eduskuntavaalit 2019

Yle järjestää eduskuntavaalien puoluetenttien järjestyksestä arvonnan. Arvonta nähdään Aamu-tv:ssä keskiviikkona 12.12.2018 klo 8.10.

Paikalla arvonnassa on edustaja jokaisesta yhdeksästä eduskuntapuolueesta. Heistä kukin nostaa arvontalaatikosta kirjekuoren, jossa on päivämäärä. Nostojärjestys on viime eduskuntavaalien kannatuksen mukaan suurimmasta pienimpään.

Arvonnan jälkeen Aamu-tv:ssä nähdään Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminnan vastaavan päätoimittajan Jouko Jokisen haastattelu vaalikeväästä.

“Tenttipäivien järjestyksestä on aina esitetty epäilyjä. Nyt arvomme päivät suorassa lähetyksessä, joten tässäkin asiassa läpinäkyvyytemme on mahdollisimman kirkas”, Jouko Jokinen sanoo.

Kaikkien puolueiden tenttipäivät ovat ennen eduskuntavaalien ennakkoäänestyksen alkamista.

Vaalien superkeväänä käydään ainakin eduskunta- ja eurovaalit. Maakuntavaalien ajankohta on vielä avoin. Yle tarjoaa äänestäjille kymmeniä vaaleihin liittyviä tapahtumia televisiossa, radiossa ja verkossa suomeksi ja ruotsiksi.

“Haluamme tavoittaa vaaliohjelmillamme erityisesti nuoria, ensimmäistä kertaa äänestäviä ja maaahanmuuttajataustaisia äänioikeutettuja ja välittää ajatuksen, että jokainen voi vaikuttaa Suomen tulevaisuuteen äänestämällä”, kertoo Ylen vaalisisältöjen päätuottaja Petri Kejonen.

Kevään 2019 eduskuntavaalien varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 14.4.2019.