Hyppää pääsisältöön

Perienglantilainen skandaali ja tähtinäyttelijät ehdolla Golden Globessa

Kohuparista kertovan brittisarjan näyttelijät Hugh Grant ja Ben Whishaw ovat ehdolla Golden Globessa.
Kohuparia näyttelevät Hugh Grant ja Ben Whishaw ovat ehdolla Golden Globessa. Kohuparista kertovan brittisarjan näyttelijät Hugh Grant ja Ben Whishaw ovat ehdolla Golden Globessa. Kuva: BBC Pictures Yle TV1,Hugh Grant,Ben Whishaw,Perienglantilainen skandaali

Brittiläinen draamasarja Perienglantilainen skandaali on kerännyt kolme ehdokkuutta Golden Globessa.

Kolmiosainen Perienglantilainen skandaali (A Very English Scandal) on ehdolla Golden Globessa parhaan minisarjan kategoriassa.

Arvostettua brittipoliitikkoa esittävä Hugh Grant on napannut ehdokkuuden minisarjojen parhaan miesnäyttelijän roolisuorituksesta. Poliitikon entistä poikaystävää esittävä Ben Whishaw on ehdolla parhaan miessivuosan esittäjäksi.

Tositapahtumiin perustuva minisarja kertoo 60-luvulla menestyneestä poliitikosta Jeremy Thorpesta, jota syytettiin ex-rakastajansa Norman Scottin murhan suunnittelusta. Sarja seuraa miesten suhdetta, sen päättymistä ja suhteen päättymisen jälkeistä, skandaalinkäryistä aikaa.

Hugh Grant on ollut neljä kertaa ehdolla ja saanut kerran aikaisemmin Golden Globe -palkinnon. Näyttelijä Ben Whishaw on nyt Gloden Globessa ensimmäistä kertaa ehdolla palkinnon saajaksi.

Golden Globe on elokuva- ja televisioalan kansainvälisesti merkittävimpiä palkintoja Oscarien lisäksi. Vuotuiset palkinnot jaetaan 6. tammikuuta.

Perienglantilainen skandaali, TV1 tiistaisin 4.12.2018 alkaen klo 21.35, katsottavissa Areenassa.

Keskustele