Hyppää pääsisältöön

Perienglantilainen skandaali ja tähtinäyttelijät ehdolla Golden Globessa

Kohuparista kertovan brittisarjan näyttelijät Hugh Grant ja Ben Whishaw ovat ehdolla Golden Globessa.
Kohuparia näyttelevät Hugh Grant ja Ben Whishaw ovat ehdolla Golden Globessa. Kohuparista kertovan brittisarjan näyttelijät Hugh Grant ja Ben Whishaw ovat ehdolla Golden Globessa. Kuva: BBC Pictures Yle TV1,Hugh Grant,Ben Whishaw,Perienglantilainen skandaali

Brittiläinen draamasarja Perienglantilainen skandaali on kerännyt kolme ehdokkuutta Golden Globessa.

Kolmiosainen Perienglantilainen skandaali (A Very English Scandal) on ehdolla Golden Globessa parhaan minisarjan kategoriassa.

Arvostettua brittipoliitikkoa esittävä Hugh Grant on napannut ehdokkuuden minisarjojen parhaan miesnäyttelijän roolisuorituksesta. Poliitikon entistä poikaystävää esittävä Ben Whishaw on ehdolla parhaan miessivuosan esittäjäksi.

Tositapahtumiin perustuva minisarja kertoo 60-luvulla menestyneestä poliitikosta Jeremy Thorpesta, jota syytettiin ex-rakastajansa Norman Scottin murhan suunnittelusta. Sarja seuraa miesten suhdetta, sen päättymistä ja suhteen päättymisen jälkeistä, skandaalinkäryistä aikaa.

Hugh Grant on ollut neljä kertaa ehdolla ja saanut kerran aikaisemmin Golden Globe -palkinnon. Näyttelijä Ben Whishaw on nyt Gloden Globessa ensimmäistä kertaa ehdolla palkinnon saajaksi.

Golden Globe on elokuva- ja televisioalan kansainvälisesti merkittävimpiä palkintoja Oscarien lisäksi. Vuotuiset palkinnot jaetaan 6. tammikuuta.

Perienglantilainen skandaali, TV1 tiistaisin 4.12.2018 alkaen klo 21.35, katsottavissa Areenassa.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.