Hyppää pääsisältöön

Provinssi julkisti ensi kesän esiintyjiään: Limp Bizkit, Bring Me The Horizon ja Cypress Hill Seinäjoelle

Fred Durst hyppää lavalla, punaiset housut jalassa.
Fred Durst hyppää lavalla, punaiset housut jalassa. Kuva: Elvis Gonzalez Limp Bizkit,Fred Durst

Lisäksi The Prodigy, Lamb of God, Flogging Molly sekä Ville Valo & Agents nähdään Provinssissa.

Seinäjoella 27.–29. kesäkuuta juhlittava Provinssi luottaa ensimmäisessä julkistuksessaan kansainväliseen rock-osaamiseen ja juhlakansan nostalgiannälkään.

Provinssissa nähdään ensi kesänä amerikkalainen nu metal -ikoni Limp Bizkit, jonka tunnetuimpiin kappaleisiin kuuluvat muun muassa rapia ja pomppumetallia yhdistelevät klassikot Rollin’, My Way ja Break Stuff. Jo yli 20 vuotta musiikkia keulahahmonsa Fred Durstin johdolla tehnyt yhtye valmistelee juuri uutta, ensi vuoden puolella julkaistavaa pitkäsoittoaan.

Kesäkuisessa Törnävänsaaressa esiintyy myös brittiläinen metalcore-suuruus Bring Me The Horizon. Kuudennen albuminsa Amo alkuvuodesta julkaiseva sheffieldiläisviisikko tarjoilee Provinssissa kesän ainoan Suomen-keikkansa.

Nostalgisointia luvassa

Yhdysvaltojen länsirannikon hip hop -legenda Cypress Hill julkaisi syyskuussa ensimmäisen albuminsa kahdeksaan vuoteen ja saapuu sen puitteissa Provinssiin. Multiplatinaa myynyt, kolmen vuosikymmenen ajan kansainvälisellä hip hop -kentällä operoinut nelikko tunnetaan muun muassa hiteistään Insane in the Brain ja I Ain’t Going Out Like That.

Viime kesänä Weekend-festivalilla tanssittanut brittipumppu The Prodigy kuuluu niin ikään oman genrensä merkittävimpiin suunnannäyttäjiin, ja kesäkuussa heidät nähdään jälleen Suomessa. Seitsemännen albuminsa No Tourists tänä syksynä julkaissut yhtye on yksi 90-luvun menestyneimmistä ja merkittävimmistä, edelleen toimivaa uraa tekevistä elektronisen musan yhtyeistä.

Provinssin ensikesäiseen esiintyjäkaartiin kuuluvat myös kalifornialainen kelttipunk-bändi Flogging Molly, yhdysvaltalainen moderni metalliyhtye Lamb of God sekä progressiivista post-metallia tekevä ruotsalainen Cult of Luna.

Suomalaisosaamista Seinäjoella edustavat JVG, Sanni, Apulanta, Ville Valo & Agents, Kingston Wall by JJylli, Kuoppis & VHB, Anna Puu, Ellinoora, Gasellit ja Ruusut.

Myös Flow Festival julkisti tänään ensimmäiset esiintyjänsä ensi kesälle.