Hyppää pääsisältöön

Vesta kahmi Emma-ehdokkuuksia – Myös Haloo Helsinki!, Pyhimys ja Amorphis noteerattiin useampaan otteeseen

Vesta Emma-gaalan kuvausseinän edessä pipo päässä ja valkomustakuviollinen paita päällään.
Vesta Emma-gaalan kuvausseinän edessä pipo päässä ja valkomustakuviollinen paita päällään. Kuva: Juuli Aschan, YleX Vesta,Emma-gaala

Vesta on ehdolla muun muassa Vuoden tulokkaaksi, Vuoden popiksi, hänen debyyttilevynsä Lohtulauseita Vuoden albumiksi ja Ota varovasti Vuoden biisiksi.

33. kertaa juhlittavan Emma-gaalan ehdokkaat on julkistettu. Perinteisesti vuoden menestyneimmille suomalaisartisteille ja -yhtyeille myönnettävät Emma-palkinnot jaetaan 2. helmikuuta 2019.

YleX:n vuoden 2018 Läpimurto-voittaja Vesta on ehdolla kuudessa eri kategoriassa keräten näin vuoden suurimman ehdokkuussaaliin. Haloo Helsinki!, Pyhimys ja Amorphis ovat ehdolla viidessä sarjassa, Stam1na puolestaan neljässä.

Vestan Lohtulauseita-debyytin lisäksi Vuoden albumiksi ovat ehdolla suomalaisesta mytologiasta ammentava metalliyhtye Amorphis albumillaan Queen of Time, Anna Puun aiempaa elektronisempi Nälkäinen sydän, Gasellien viides kokopitkä Jano, Pyhimyksen kehuttu Tapa Poika ja pitkän uran jo tehneen Stam1nan Taival.

Pyhimys Emma-gaalan kuvausseinän edessä mustat aurinkolasit päässään.
Pyhimyksen "Tapa poika" on ehdolla Vuoden albumiksi ja "Jättiläinen" Vuoden biisiksi. Lisäksi Pyhimys on ehdolla Vuoden hip hop / r'n'b ja miesartisti -kategorioissa sekä Vuoden artisti / yhtye -yleisöäänestyksessä. Pyhimys Emma-gaalan kuvausseinän edessä mustat aurinkolasit päässään. Kuva: Juuli Aschan, YleX Pyhimys,Emma-gaala

Vuoden albumin lisäksi Emma-palkinnot jaetaan 18 eri sarjassa. Gaalassa palkitaan muun muassa Vuoden nais- ja miessolisti, Vuoden pop, Vuoden rock, Vuoden yhtye, Vuoden tulokas sekä kriitikoiden valinta.

Kriitikoiden valinta -raadissa vaikuttaa myös Vuoden toimittajanakin palkittu, YleX:n Uuden musiikin X -ohjelmasta tuttu Ida Karimaa.

Ehdolla kriitikoiden valinnaksi tänä vuonna ovat juuri Blockfesteille kiinnitetty Adikia, modernin suomalaisen rockmusiikin tiennäyttäjä The Holy, suomalaisen popin uudeksi tuhoajaksikin tituleerattu Ruusut, toukokuussa YleX:n Nosteessa-artistina esitelty Lac Belot sekä Vesta.

Emma-gaalan raadissa istuu 24 tunnettua suomalaista musiikkivaikuttajaa ja -ammattilaista. YleX:ää tuomaristossa edustavat musiikkipäällikkö Tapio Hakanen, Uuden musiikin X -ohjelman toimittaja Anne Lainto sekä uuden musiikin ohjelmien tuottaja Roberto Rodriguez.

Yleisö voi äänestää Vuoden musiikkivideota ja Vuoden artistia tai yhtyettä.

Katso kaikki Emma Gaala -kategoriat ja -ehdokkaat täältä.

Vesta esiintyi viime kesänä Ruisrockin täydellä Rantalavalla. Palaa kesäisiin keikkatunnelmiin alta!

Korjattu: Pyhimys on ehdolla neljän kategorian sijaan viidessä eri kategoriassa. Artisti lisättiin teknisen vian vuoksi Vuoden artisti / yhtye -kategoriaan virallisen ensijulkistuksen jälkeen.