Hyppää pääsisältöön

Dokumenttiprojekti: Yrittäjä – Virpi Suutarin dokumentti suuresta unelmasta ja vapaudesta

Dokumenttielokuva Yrittäjä kertoo kahdesta erilaisesta yrittäjästä kahdessa hyvin erilaisessa Suomessa.
Satakunnan Honkajoella asuva Jani Laineen yrittäjäperhe kiertää liha-autolla maakuntia keskellä talven tuiskua. Dokumenttielokuva Yrittäjä kertoo kahdesta erilaisesta yrittäjästä kahdessa hyvin erilaisessa Suomessa. Yle TV1,Dokumenttiprojekti: Yrittäjä

TV1 maanantaina 17.12.2018 klo 21.35 - 22.50, uusinta sunnuntaina 23.12. klo 13.10, Areenassa

Suomi on pienyrittäjien maa – ja jokaisella yrittäjällä on oma unelmansa.

Laineen kuusihenkinen perhe tekee yhteisvoimin työtä tyhjenevällä kotikylällään Honkajoella Satakunnassa. Perhe pyörittää pientä tivolia ja ajaa liha-autollaan ympäri maakuntaa myymässä perinnelihaa.

Samaan aikaan pääkaupunkiseudulla Maija Itkonen ja Reetta Kivelä saavat hullun idean valmistaa kaurasta proteiiniruokaa. Naiset hankkivat tehtaan ja tilaavat Kiinasta ensimmäisen tuotantokoneen. Syntyy ihme nimeltä nyhtökaura, jota kaikki haluavat, mutta jota ei aluksi saa mistään.

Itsenäisyyden ja vapauden kaipuuta, omien rajojen hakemista

Ohjaaja Virpi Suutarin dokumenttielokuva Yrittäjä sukeltaa suomalaisen yrittäjyyden arkeen. Dokumentti kuvaus ihmisistä, joilla on intoa ja hullunrohkeutta lähteä tavoittelemaan unelmiaan. Yrittäjän mielenmaisema on itsenäisyyden ja vapauden kaipuuta, omien rajojen hakemista.

Virpi Suutari on kahdella Jussilla palkittu ohjaaja. Maailmalla tunnetun dokumentaristin elokuvat ovat voittaneet lukuisia kansainvälisiä palkintoja ja olleet ehdolla muun muassa EFA-palkinnon saajaksi. Suutarin elokuvista on Ylellä esitetty Eleganssi (2016), Eedenistä pohjoiseen (2014), Hilton! (2013) ja Auf Wiedersehen Finnland (2010).

Tuotanto: Joonas Berghäll ja Satu Majava / Oktober Oy, 2017.

Dokumenttielokuva kertoo kahdesta erilaisesta yrittäjästä kahdessa hyvin erilaisessa Suomessa.
Yrittäjyys tempaisi Reetta Kivelän (vas.) ja yhtiökumppani Maija Itkosen elämän kovaan kiitoon. Dokumenttielokuva kertoo kahdesta erilaisesta yrittäjästä kahdessa hyvin erilaisessa Suomessa. Yle TV1,Dokumenttiprojekti: Yrittäjä
Keskustele