Hyppää pääsisältöön

Travis Scott, Brockhampton ja The 1975 Ruisrockin avauskokoonpanossa

Travis Scott lavalla.
Travis Scott. Travis Scott lavalla. Kuva: Helle Arensbak Travis Scott

Ruisrock julkisti ensimmäiset esiintyjänsä kesän festareille, jotka järjestetään Turussa heinäkuun alussa.

Ruisrock avaa ensi kesän festarikattauksensa kovilla kiinnityksillä. Yhdeksi pääesiintyjistä Turun Ruissaloon Travis Scott, joka on tämän vuoden puhutuimpia artisteja. Räppäri esiintyi vuonna 2017 Ruisrockissa ja viime kesänä hänen piti vierailla tuoreen Astroworld-levynsä kanssa Blockfesteillä, mutta keikka peruuntui aivan viime metreillä.

Ruisrockin hip hop -linja ei kuitenkaan jää ainoastaan Travis Scottiin, sillä festareilla esiintyy viime Flow’ssa erinomaisen keikan vetänyt hip hopin poikabändi Brockhampton ja amerikkalaisräppäri Future.

Pop-väritystä kesäfestareille tuovat hiljattain Suomessa Alman kanssa esiintynyt tanskalaistähti Mø sekä norjalainen poplupaus Sigrid, joka myös esiintyi viime kesänä Flow’ssa.

Myös sitä paljon kaivattua rockmusiikkia on luvassa, sillä yksi festivaalin pääesiintyjistä on brittiläinen The 1975. Yhtye esiintyi Ruisrockissa edellisen kerran vuonna 2014, jonka jälkeen yhtye vieraili pari vuotta myöhemmin myös Helsingin Kaapelitehtaalla.

Bändin tuore kolmosalbumi A Brief Inquiry Into Online Relationships on ollut yksi loppuvuoden musiikkitapauksista. Erityisesti brittilehdistö ja kriitikot ovat ottaneet yhtyeen lämpimästi vastaan.

Kotimaisista esiintyjistä festareille on tähän mennessä kiinnitetty Dreamgirls, Anna Puu, Apulanta, Sanni, Vesala, Ville Valo & Agents, Pauliina Kokkonen, Pää Kii ja Younghearted.

Ruisrock järjestetään Turun Ruissalossa 5.–7. päivä heinäkuuta. Palaa festaritunnelmiin tutustumalla viime kesän kuvagalleriaan täältä!

YleX on Ruisrockin mediakumppani.