Hyppää pääsisältöön

Euroradion joulukonsertit Radio 1:ssä sunnuntaina 16.12.

Nuotteja ja kulkusia
Nuotteja ja kulkusia Kuva: Yle joulu,joulumusiikki

Joulukonsertit kuuluvat kaikkialla Euroopassa joulunajan perinteisiin tapahtumiin. Yleisradio on osallistunut perinteiseen Euroopan yleisradioliiton (EBU) joulukonserttien päivään vuodesta 1994 ja niin tapahtuu tänäkin vuonna.

Päivän aikana on tulossa seitsemän n. tunnin mittaista konserttia. Osa konserteista on suoria ja osa aiemmin nauhoitettuja. Ensimmäinen konsertti lähetetään klo 12.05 Leipzigista ja sen jälkeen kuullaan konsertit Montrealista, Sofiasta, Helsingistä (suora), Tallinnasta (suora), Prahasta (suora) ja Tukholmasta (suora).

Suomen konsertti radioidaan tuttuun tapaan Kallion kirkosta, Helsingistä. Esiintyjinä klo 15.05 alkavassa konsertissa ovat Juho Punkeri, tenori, Pauliina Fred, traverso,Hanna Haapamäki, nokkahuilu sekä Fibo Players. Ohjelmassa on Händelin ja Telemannin teoksia. Paikalle on vapaa pääsy.

Päivän konsertit su 16.12.2018:

Klo 12.05 Euroradion joulukonsertti Leipzigissa
Klo 13.00 Euroradion joulukonsertti Montrealissa
Klo 14.00 Euroradion joulukonsertti Sofiassa
Klo 15.05 Yleisradion joulukonsertti Helsingissä
Klo 16.00 Euroradion joulukonsertti Tallinnassa
Klo 20.00 Euroradion joulukonsertti Prahassa
Klo 21.00 Euroradion joulukonsertti Ruotsin Tjörnissä

 • Haluatko liputtaa Tove Janssonin ja suomalaisen taiteen kunniaksi? – Kerro lipunnoston arvoisesta taidekokemuksestasi!

  Vaikuta siihen, saavatko Tove ja taide pysyvän liputuspäivän

  Sisäministeriö suosittelee ensimmäistä kertaa liputtamaan ensi sunnuntaina Tove Janssonin syntymäpäivän ja kaikkien suomalaisten taiteiden kunniaksi – ja tarkkailee innostummeko me. Kiekkotähti, rap-artisti ja sisäministeri kertovat, mitkä heistä ovat olleet liputtamisen arvoisia taidekokemuksia. Liputa sinäkin taiteen puolesta. Jaa taidetarina.

 • Entisen orjarannikon aktiiviset nuoret kulkevat kohti unelmiaan

  Toimittaja Marja Vehkanen matkusti Beniniin.

  Entisen orjarannikon aktiiviset nuoret kulkevat kohti unelmiaan Pieni länsiafrikkalainen maa Benin tarjosi alkuvuodesta näkymän paitsi esivanhemmilta perittyjen perinteiden lävistämään elämänmenoon pikkukylissä myös kipeää siirtomaahistoriaa henkivään orjarannikkoon ja nuorten yrittäjien arkeen suurkaupunki Cotonoussa. Afrikan mantereen väestö on huomattavan nuori.

 • Beninin arki on voodoon ja väriloiston lävistämää

  Toimittaja Marja Vehkanen matkusti Beniniin.

  Beninin arki on voodoon ja väriloiston lävistämää Beninissä, Guineanlahden kainalossa, tallensin alkuvuodesta sydämeeni meren rytmin, voodoo-seremonian sykkeen, kipeää siirtomaahistoriaa henkivät kolkat ja suurkaupungin hektisen pauhun – ja ennen muuta tapaamani ihmiset. Huomioni ei voinut olla kiinnittymättä aluksi mereen, joka löi Grand-Popon rauhaisaan kalastajakylään tasai