Hyppää pääsisältöön

Oona Airola tähdittää Ylen uutta, tosielämän erotarinoista kertovaa draamasarjaa

Nainen ajamassa autoa. katsoo kameraan. Pelkääjänpaikalla mies, joka katsoo naista.
Meidän pitää puhua nähdään lauantaina 15.12. Kakkosella. Nainen ajamassa autoa. katsoo kameraan. Pelkääjänpaikalla mies, joka katsoo naista. Kuva: Yle Kuvapalvelu draamasarjat,Meidän pitää puhua

Meidän pitää puhua -draamasarjassa on viisi naista ja viisi erilaista tositarinaa eron hetkestä. Jussi-palkittu Oona Airola näyttelee Kakkosella lauantaina 15.12. ja Yle Areenassa nähtävän sarjan kaikki pääroolit.

Erotarinoita pyydettiin lukijoilta vuosi sitten yle.fi:ssä. Sarjan käsikirjoittajat Kaisa Alenius ja Pasi Räsänen saivat noin viisikymmentä erotarinaa, joista he valitsivat muutamia jatkokehittelyyn.

– Olimme yhteydessä erotarinoita kirjoittaneisiin ja kyselimme tarkentavia kysymyksiä sähköpostitse. Kaikki projektiin osallistuneet olivat ihanan avuliaita ja avoimia. Tiedonhankinnan jälkeen emme kuitenkaan enää konsultoineet tai esimerkiksi hyväksyttäneet käsikirjoituksia ihmisillä, vaan siitä alkoi taiteellinen vapaus, ohjaaja-käsikirjoittaja Kaisa Alenius kertoo.

Lopputulemana on herkkä, kaunis, koskettava ja raadollinenkin lyhytdraamasarja suomalaisista tosielämän rakkaus- ja erotarinoista. Nuoruuden rakkautta, pettämistä, parisuhdeväkivaltaa, masennusta ja erilleen kasvamista. Repiviä tunteita ja kauniita, intiimejä hetkiä. Haikeutta.

– Veikkaan etteivät suomalaiset erotarinat ole sen kummallisempia kuin muuallakaan maailmassa. Mutta asioiden ja tunteiden sisällä pitäminen on varmasti hyvin suomalaista. Joskus ne sitten puskevat ulos, ja se voi tehdä suomalaisista eroista aika dramaattisia, sarjan toinen ohjaaja-käsikirjoittaja Pasi Räsänen sanoo.

Oonalla on elokuvatähden osaamista. Hän pystyy heittäytymään kohtaukseen täysillä ja silti samalla vähän tarkkailemaan itseään.

Sarjan kaikista päärooleista vastaa kovassa nosteessa oleva, Jussi-palkittu näyttelijä Oona Airola.

Ohjaajat kiinnostuivat Airolasta nähtyään hänen roolisuorituksensa Hymyilevä mies -elokuvassa.

– Oonalla on elokuvatähden osaamista. Hän pystyy heittäytymään kohtaukseen täysillä ja silti samalla vähän tarkkailemaan itseään. Se on aika erityistä ja harvinaista ja auttaa kameran kanssa työskennellessä paljon. Oona on todella taitava ja luova, ja samalla hänellä on nöyrä työn tekemisen meininki, Räsänen sanoo.

Muissa rooleissa nähdään Tomi Alatalo, Aleksi Holkko, Leo Honkonen ja Kimi Vilkkula.

Kaisa Aleniuksen ja Pasi Räsäsen ohjaaman uutuussarjan kaikki jaksot nähdään TV2:ssa 15.12. klo 21. Sarja on katsottavissa kokonaisuudessaan myös Yle Areenassa.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua