Hyppää pääsisältöön

Aavikon kuningatar

Nicole Kidman esittää brittiläistä vaikuttajaa Gertrude Belliä.
Draamaelokuvan päärooleissa nähdään Nicole Kidman ja Robert Pattinson. Nicole Kidman esittää brittiläistä vaikuttajaa Gertrude Belliä. Yle TV1,Nicole Kidman,Aavikon kuningatar

TV1 torstaina 27.12.2018 klo 21.05 - 23.10, Areenassa

Gertrude Bell oli brittiläinen tutkimusmatkailija, kirjailija, poliittinen virkailija, arkeologi ja vakooja, joka toimi ensimmäisen maailmansodan aikana Britannian tiedustelupalvelulle. Bellistä tuli myöhemmin merkittävä vaikuttaja Britannian siirtomaapolitiikassa.

Aavikon kuningatar (7) on elämäkertaelokuva Bellistä, joka työskenteli ennen kaikkea Lähi-idässä 1920-luvulla. Tarina seuraa Bellin elämää nuoruudesta aina viimeisiin vuosiin asti. Elokuvaa on kuvattu Marokossa, Jordaniassa ja Englannissa.

Historiallisen draamaelokuvan pääosissa nähdään Nicole Kidman, James Franco, Damian Lewis ja Robert Pattinson. Elokuvan on käsikirjoittanut ja ohjannut persoonallisista elokuvistaan tunnettu Werner Herzog (Fitzcarraldo, Grizzly Man, Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans).

Queen of the Desert. Tuotanto: Benaroya Pictures, H Films, Raslan Company of America, Yhdysvallat, 2015. HD

Keskustele
  • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

    Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

    Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

  • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

    Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

    Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.