Hyppää pääsisältöön

Florence – Meryl Streep ja Hugh Grant draamakomedian tähtinä: “Ja täällä minä laulan”

Meryl Streep ja Hugh Grant näyttelevät elokuvassa Florence.
Draamaelokuvan päärooleja näyttelevät Meryl Streep ja Hugh Grant. Meryl Streep ja Hugh Grant näyttelevät elokuvassa Florence. Kuva: Nick Wall Photography Yle TV1,Meryl Streep,Hugh Grant,Florence

TV1 keskiviikkona 18.12.2019 klo 22.00 - 23.45, Areenassa

Draamakomedia Florence on tositarina Florence Foster Jenkinsistä, legendaarisesta amerikkalaisesta perijättärestä ja seurapiirirouvasta, joka sinnikkäästi tavoitteli unelmaansa tulla suureksi oopperalaulajaksi.

Florence piti ääntään kauniina, eikä tiennyt sen kuulostavan muiden korvissa jopa humoristisen hirveältä. Hänen kumppaninsa ja managerinsa, St. Clair Bayfield, aristokraattinen englantilainen näyttelijä, oli päättänyt suojella rakasta Florenceaan totuudelta.

Mutta kun Florence päätti järjestää julkisen konsertin Carnegie Hallissa 1944, St. Clair tiesi kohdanneensa suurimman haasteensa. "Lempipaikkani maailmassa. Ja täällä minä laulan", Florence huokaa.

Elokuvan päärooleissa loistavat Meryl Streep ja Hugh Grant. Muissa rooleissa nähdään Simon Helberg, Rebecca Ferguson ja John Kavanagh. Stephen Frearsin ohjaama elokuva oli ehdolla Golden Globen neljässä kategoriassa.

Florence Foster Jenkins. Tuotanto: Paramount Pictures, Britannia/Ranska, 2016. Elokuva on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2018.

Lisää ohjelmasta

Keskustele