Hyppää pääsisältöön

"Kroppa teki kaikkensa, että pysyisin sohvalla" – Masennus opetti aktiiviurheilijaa ymmärtämään lihavuutta

Veli Koo
Veli Koo Jenny+

Vei Koo työskenteli aikaisemmin personal trainerina ja fysioterapeuttina. Hän oli tottunut siihen, että oli hyvässä kunnossa ja keho totteli. Sitten tuli loppuun palaminen ja masennus. Nykyään Veli Koo avaa miehen tuntoja Sieluni silmin -blogissaan ja puhuu esimerkiksi miesten ulkonäköpaineista.

Veli Koo aloitti aktiiviurheilun teini-ikäisenä. Jos hän halusi pudottaa viisi kiloa, se ei ollut mikään ongelma. Piti vain syödä vähemmän ja liikkua enemmän, ei ongelmaa!

– Olin sokeutunut, enkä uskonut ihmisiä, jotka sanoivat, ettei se toimi. Vasta kun itse koki sen, ettei ihmiskeho aina toimi niin, sen uskoi, Veli Koo sanoo.

Veli Koolle havahtuminen tapahtui rankimman kautta: hän masentui pari vuotta sitten.

– Kroppani teki kaikkensa, että pysyisin sohvalla.

Kehopositiivisuus on muutoksenhakua kaavaan, jolla kehoa käsitellään.

Kliseistä tai ei, sairastuminen avasi myös uuden tien: Veli Koo alkoi pitää Sieluni silmin -blogia, jossa avataan miehen sisäistä maailmaa rohkeasti. Hän on niitä harvoja miehiä, jotka puhuvat avoimesti ulkonäköpaineista ja kehopositiivisuudesta:

– Kehopositiivisuus on minulle muutoksenhakua kaavaan, jolla kehoa käsitellään. Vanhat tavat aiheuttavat kärsimystä, mutta onko sen pakko mennä näin?

Kehopositiivisuus on noussut viimeisen parin vuoden aikana laajemman yleisön tietoisuuteen, mutta sitä pidetään edelleen naisten, ja etenkin valkoisten naisten, muoti-ilmiönä.

– Yleinen harhaluulo on, että miehet eivät mieti ulkonäköä tai ota siitä paineita. Kyllä ottavat, nykyään vielä enemmän. Ulkonäköpaineista ei puhuta – miehillä on siis tilanne, etteivät saisi edes valittaa asiasta.

Jenny+: Kehorauha NYT! Oletko mukana?

Kehopositiivisuus on ihmisoikeus, joka auttaa kaikkia, ei vain läskejä. Brunssilla laulaja Jenna Alexa ja kehoaktivisti Tytti Shemeikka tikahtuvat nauruun. Sarja päättyy, mutta kehopositiivisuus elää. #jennyplus

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Jenny+

Jenny+ Instagram