Hyppää pääsisältöön

Windsorit joulutunnelmissa – kuninkaallinen perhe juhlii brittiparodiassa

Rempseä brittiparodia kertoo maailman kuuluisimmasta kuningashuoneesta ja sen perheenjäsenten joulunvietosta.
Hyvää joulua, toivottavat Windsorit! Rempseä brittiparodia kertoo maailman kuuluisimmasta kuningashuoneesta ja sen perheenjäsenten joulunvietosta. Yle TV1,Windsorit joulutunnelmissa

TV1 sunnuntaina 23.12.2018 klo 16.05 - 16.55, Areenassa

Britannian kuninkaallinen perhe viettää joulua Sandringhamin linnassa. Mukana ovat kaikki parhaat perinne-elementit poropaidoista hyvään tahtoon – ja tietysti kartanon kummitus. Vaan kuka mahtaa saada parhaan lahjan?

Hersyvää brittidraamaa tarjoaa Windsorit joulutunnelmissa (12), brittiläisen parodiasarjan Windsorit erikoisjakso.

Joulunviettoon osallistuvat prinssi Charles (Harry Enfield), juonia punova Camilla (Haydn Gwynne), sankaritekoja tekevä prinssi ”Wills” William (Hugh Skinner) ja hänen hyveellinen vaimonsa Kate (Louise Ford). Katen vamppimainen sisko Pippa (Morgana Robinson) yrittäää valloittaa prinssi Harryn (Richard Goulding), jotta pääsisi siskonsa tasolle.

Prinssi Andrewn (Tim Wallers) ex-puoliso Fergie (Katy Wix) on hovin epäsuosiossa ja hänen tyttärensä Beatrice (Ellie White) ja Eugenie (Celeste Dring) ottavat ilon irti juhlatunnelmasta. Joukossa viihtyy myös Edward (Matthew Cottle).

Kuninkaallisessa seurassa tavataan lisäksi prinsessa Anne (Vicki Pepperdine), Harryn amerikkalainen tyttöystävä Meghan Markle (Kathryn Drysdale), pääministeri Theresa May (Gillian Bevan) ja eräs merkittävä, kovaääninen vieras Atlantin takaa.

The Windsors, Christmas Special 2016. Käsikirjoitus: George Jeffrie ja Bert Tyler-Moore. Ohjaus: Adam Miller. Tuotanto: NOHO Film and Television/Channel 4, Britannia, 2016. Windsorit-sarja ja sen erikoisjakso on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2017.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.