Hyppää pääsisältöön

Yle Areenan sisällöt avuksi hoitotyöhön?

Yle Elävän arkiston aihesivusto
Yle Elävän arkiston aihesivusto Kuva: Yle Elävä arkisto / Egon Adler Yle Elävä arkisto,Kollaasi,brand image,cover art,somejako

Yle on mukana pilottihankkeessa, jossa testataan Yle Areenan ja Elävän arkiston sisältöjen käyttöä hoidon tukena.

Yle on mukana kuusi kuukautta kestävässä pilottihankkeessa, jossa kokeillaan Yle Areenan ja Elävän arkiston sisältöjen käyttöä palvelukodeissa. Tavoitteena on selvittää Ylen sisältöjen toimivuutta hoitotyössä. Hanke on käynnistetty yhteistyössä sote-alan asiantuntijayritys Fluente Kumppanit Oy kanssa.

“Pilotin aikana pyritään ymmärtämään, miten ohjelmat vaikuttavat kuntoutuvaan tai hoidossa olevaan henkilöön ja millaisilla sisällöillä voidaan saavuttaa haluttuja vaikutuksia. Uskon, että pilotti osoittaa onnistuessaan mahdollisuuksia yhteiskunnallisiin hyötyihin”, toteaa Ylellä hanketta koordinoiva Christoffer Forssell.

Audiovisuaalisia sisältöjä on testattu aiemmin esimerkiksi dementiapotilaiden hoidossa sekä potilaiden aktivoinnissa tai rauhoittamisessa. Niillä voidaan mahdollisesti helpottaa myös hoitohenkilökunnan työtaakkaa.

Pilotti alkoi syksyllä 2018. Tuloksia kokeilusta saadaan keväällä 2019. Sen jälkeen päätetään mahdollisesta jatkosta.

Pilotissa ovat mukana palvelukodit Almahemmet Kemiössä, Attendon Jaspis-yksikkö Vantaalla sekä Aalto ja Johanneskoti Tampereella.