Hyppää pääsisältöön

Kerro meille kuka on tähtien tähti kautta aikojen? – Lappeenrannan laulukilpailut 50 vuotta

Lappeenrannan valtakunnallisten laulukilpailujen 2019 Ylen toimittajat Riikka Holopainen, Janne Palkisto, asiantuntija Päivi Kantola ja toimittaja Lotta Emanuelsson.
Ylen joukkue valmiina Lappeenrantaan eli toimittajat Riikka Holopainen, Janne Palkisto, Ylen asiantuntija Päivi Kantola ja toimittaja Lotta Emanuelsson. Lappeenrannan valtakunnallisten laulukilpailujen 2019 Ylen toimittajat Riikka Holopainen, Janne Palkisto, asiantuntija Päivi Kantola ja toimittaja Lotta Emanuelsson. Kuva: Johanna Kannasmaa Lappeenrannan valtakunnalliset laulukilpailut

Lappeenrannan valtakunnalliset laulukilpailut järjestetään 1.-6. tammikuuta 2019. Yle välittää 50 vuotta täyttävät kilpailut suorina lähetyksinä välieristä loppukilpailuun ja palkintojenjakoon. Kuka on tähtien tähti kautta aikojen? Kerro meille omat laulukilpailumuistosi! #lprlaulukilpailut

Jorma Hynninen, Matti Salminen, Karita Mattila, Soile Isokoski, Petteri Salomaa, Lilli Paasikivi, Camilla Nylund, Johanna Rusanen, Waltteri Torikka ja Aarne Pelkonen, kaikki he ja monet, monet muut hienot laulajat ovat tulleet suomalaisyleisön tutuiksi juuri Lappeenrannan kilpailujen kautta.

Kuka on Lappeenrannan tähtien tähti? Kerro meille omat laulukilpailumuistosi!

Lappeenrannan laulukilpailut järjestettiin ensimmäisen kerran 50 vuotta sitten vuonna 1969. Moni laulutaivaan tähti on syttynyt juuri uudenvuoden pakkasten aikaan Lappeenrannassa. Katso täältä, ketkä kaikki laulajat ovat osallistuneet Lappeenrannan kilpailuihin ja sijoittuneet siellä kärkeen.

Kuka on mielestäsi Lappeenrannan kirkkain tähti kautta aikojen? Kerro meille omat muistosi laulukilpailusta alla olevassa kommenttikentässä!

Ylen asiantuntijana laulaja ja näyttelijä Päivi Kantola

Kilpailulähetyksissä Ylen asiantuntijana on laulaja ja näyttelijä Päivi Kantola, joka on valmistunut Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksesta ja toimii Akatemiassa laulunopettajana. Musiikkitoimittajina Lappeenrannassa ovat Lotta Emanuelsson, Riikka Holopainen ja Janne Palkisto.

Laulaja ja näyttelijä Päivi Kantola.
Ylen asiantuntija Päivi Kantola. Laulaja ja näyttelijä Päivi Kantola. Kuva: Johanna Kannasmaa Päivi Kantola

Kommentointi on nyt suljettu. Kiitos paljon kaikille runsaasta kommentoinnista!

Lappeenrannan valtakunnallinen laulukilpailu 2019 Ylen kanavilla

Voit seurata kilpailun välieristä finaaliin suorina lähetyksinä ja tallenteina Yle Areenassa sekä koostein ja suorin lähetyksin Yle Radio 1:ssä.

Näin seuraat kilpailua // Katso Areenassa

Välierät 3.-4. tammikuuta.
Suorat lähetykset Yle Areenassa klo 16:00 & 19:30
Koostelähetykset Yle Radio 1 klo 22.05

Loppukilpailu & palkintojenjako sunnuntaina 6. tammikuuta.
Loppukilpailijoita säestää Saimaa Sinfonietta kapellimestarina Vytautas Lukočius
Suora lähetys Yle Areenassa ja Yle Radio 1:ssä klo 18:00

Tutustu tarkemmin kilpailun ohjelmaan ja Ylen lähetyksiin.

Kuvitusta
Kuvitusta Lappeenrannan valtakunnalliset laulukilpailut
Kommentit
 • Dessy luottaa pienten asioiden suuruuksiin

  Dessy luottaa pienten asioiden suuruuksiin

  Belgialaisen säveltäjä-sellisti-kapellimestari Jean-Paul Dessyn (s. 1963) tuore julkaisu vakuuttaa. Äänitteen keskiössä on viime vuonna valmistunut Sielunmessuja-teos.

 • Senfterin kamarimusiikkiteoksissa riittää vielä pöyhittävää

  Senfterin kamarimusiikkiteoksissa riittää vielä pöyhittävää

  Säveltäjä Johanna Senfterin (1879–1961) musiikkia on kuultu äänitteillä harvakseltaan. Senfter jakoi sävellysopettajansa Max Regerin tavoin harmonisen ja sävellysteknisen tekotavan, joka oli luonteeltaan varsin toisenlainen kuin samoihin aikoihin nousuaan tekevän Wienin toisen koulukunnan musiikillinen ajattelu.

 • Peacocke sulauttaa tyylejä luontevasti

  Peacocke sulauttaa tyylejä luontevasti

  Uusiseelantilainen säveltäjä Gemma Peacocke on omintakeinen tekijä, joka on luonut erilaisista tyylillisistä elementeistä luontevan synteesin. Lopputulos ei ole crossoveria tai edes jälki-crossoveria, vaan aito erilaisten tyylillisten elementtien sulautuminen.

 • Samuelssonin ristiriidaton sointimaailma

  Samuelssonin ristiriidaton sointimaailma

  Marie Samuelssonin (s. 1956) musiikkia sisältävä uusi julkaisu keskittyy säveltäjän orkesterimusiikkiin kahden orkesterin ja kapellimestarin voimin. Eri lähteistä koostetun kokonaisuuden vanhin teos Airborne Lines and rumbles löytyy reilun kymmenen vuoden takaa.