Hyppää pääsisältöön

Risto Helin – kauneuden vuosikymmenet, dokumentti maailmantähtien luottokampaajasta

Risto Helin oli ensimmäinen suomalainen hius- ja meikkitaiteilija, joka teki upean kansainvälisen uran.
Risto Helin oli ensimmäinen suomalainen hius- ja meikkitaiteilija, joka teki upean kansainvälisen uran. Risto Helin oli ensimmäinen suomalainen hius- ja meikkitaiteilija, joka teki upean kansainvälisen uran. Yle TV1,Risto Helin,Risto Helin - kauneuden vuosikymmenet

TV1 sunnuntaina 30.12.2018 klo 14.00 - 15.00, uusinta maanantaina 7.1. klo 12.55, Areenassa 24.12. alkaen

Risto Helin oli ensimmäinen suomalainen hius- ja meikkitaiteilija, joka teki upean kansainvälisen uran aina Hollywoodia myöten.

Tanssijana uransa aloittanut Helin, 74, menehtyi perjantaina 14.12. Helsingissä. Dokumentti Risto Helin – kauneuden vuosikymmenet kertoo tähtien kampaajana, parturina ja meikkaaja-maskeerajana tunnetun miehen elämästä.

Baletti opetti tinkimättömyyttä työssä

Nuorena balettia tanssinut Risto sai kipinän kauneuden maailmaan Oopperan maskihuoneessa, missä hän näki, kuinka kenestä tahansa sai oikein meikattuna ja kammattuna loihdittua vaikkapa lumoavan prinsessan.

Risto halusi opetella nämä taikatemput itsekin. Balettikoulu antoi Ristolle elämän eväiksi tinkimättömyyden ja halun pyrkiä täydellisyyteen. Näillä periaatteilla Risto raivasi tiensä niin maailman suihkuseurapiirien kuin myös kuninkaallisten luottokampaajaksi ja meikkaajaksi.

Risto Helin oli ensimmäinen suomalainen hius- ja meikkitaiteilija, joka teki upean kansainvälisen uran.
Risto Helin oli ensimmäinen suomalainen hius- ja meikkitaiteilija, joka teki upean kansainvälisen uran. Yle TV1,Risto Helin,Risto Helin - kauneuden vuosikymmenet

Elizabeth Taylor houkutteli omaksi meikkaajakseen

Sosiaalisesti taitavan miehen asiakkaina olivat Hollywoodin kirkkaimmat tähdet kuten Elizabeth Taylor, Zsa Zsa Gabor, Natalie Wood, Marlene Dietrich ja monet monet muut.

Elizabeth Taylor olisi halunnut kansainvälisessä ilmapiirissä viihtyvän Riston omaksi henkilökohtaiseksi meikkaajakseen. Mies kieltäytyi kohteliaasti tarjouksesta ja jatkoi kulkua omalla polullaan. Hän tuli tunnetuksi muun muassa pitkäaikaisena Miss Suomi -kiertueen kampaajana.

Onni tehdä sitä, mitä rakastaa

Dokumentti on mielenkiintoinen ajankuva menneiden vuosikymmenien kulissien takaisesta balettimaailmasta ja jumaloitujen tähtien kauneuden saloista. Ennen kaikkea se on kertomus siitä, miten onnellinen voi ihminen olla silloin, kun hän saa tehdä sitä, mitä rakastaa.

Ohjaus ja käsikirjoitus: Riitta Jalonen. Tuotanto: Media4You, 2018.

Keskustele