Hyppää pääsisältöön

Kirja vs. Leffa - Yle Puheen uusi ohjelmasarja kirjojen ja leffojen rakastajille

Kuvassa Jarmo Laitaneva poseeraa kirjan kanssa
Kuvassa Jarmo Laitaneva poseeraa kirjan kanssa Kuva: Jukka Lintinen / Yle Yle Puhe,kirjallisuus,elokuvat,Kirja vs. leffa

Maailmaan mahtuu paljon hienoja kirjoja ja upeita elokuvia. Mutta monestako hienosta kirjasta on onnistuttu tekemään upea elokuva? Yle Puheen uusi ohjelmasarja Kirja vs. Leffa esittelee joka viikko teoksen, jonka leffaversio vetää vertoja alkuperäisteokselle.

Jarmo Laitanevan kanssa taidemuotojen eroista, tekijöistä ja ennen kaikkea teoksista keskustelevat intohimoiset kirjojen ja elokuvien ystävät, entusiastit, ohjaajat, kriitikot, blogistit ja muut poppamiehet.

Kirja vs. Leffa - kun tärkeintä ei ole muoto, vaan tarina

Kevään aikana käsiteltäväksi otetaan yli 20 teosta. Mukana on niin klassikoita kuin bestsellereitäkin kuten Taru Sormusten Herrasta, American Psyko, Kummisetä, Uhrilampaat, Muumipeikko ja Pyrstötähti, Puhdistus, Liisa Ihmemaassa, Tuulen viemää, Trainspotting sekä Komisaario Palmut ja Harry Potterit.

Kumpi on parempi - kirja vai leffa?

Väittävät, ettei hyvästä kirjasta synny hyvää elokuvaa. Tai ettei sisältöä voi siirtää onnistuneesti taidemuodosta toiseen. Kirja vs. Leffa jättää yleiset väittämät omaan arvoonsa ja kysyy Sinulta, kumpi teoksesta on parempi, kirja vai leffa. Oman äänesi voit antaa - perustelujen kera - netin äänestyslomakkeella, joka avataan viikkoa ennen teoksen käsittelyä.

Kirja vs. Leffa 10.1. alkaen torstaisin Yle Puheessa klo 14.02. Kuunneltavissa Yle Areenassa.