Hyppää pääsisältöön

Kirja vs. Leffa - Yle Puheen uusi ohjelmasarja kirjojen ja leffojen rakastajille

Kuvassa Jarmo Laitaneva poseeraa kirjan kanssa
Kuvassa Jarmo Laitaneva poseeraa kirjan kanssa Kuva: Jukka Lintinen / Yle Yle Puhe,kirjallisuus,elokuvat

Maailmaan mahtuu paljon hienoja kirjoja ja upeita elokuvia. Mutta monestako hienosta kirjasta on onnistuttu tekemään upea elokuva? Yle Puheen uusi ohjelmasarja Kirja vs. Leffa esittelee joka viikko teoksen, jonka leffaversio vetää vertoja alkuperäisteokselle.

Jarmo Laitanevan kanssa taidemuotojen eroista, tekijöistä ja ennen kaikkea teoksista keskustelevat intohimoiset kirjojen ja elokuvien ystävät, entusiastit, ohjaajat, kriitikot, blogistit ja muut poppamiehet.

Kirja vs. Leffa - kun tärkeintä ei ole muoto, vaan tarina

Kevään aikana käsiteltäväksi otetaan yli 20 teosta. Mukana on niin klassikoita kuin bestsellereitäkin kuten Taru Sormusten Herrasta, American Psyko, Kummisetä, Uhrilampaat, Muumipeikko ja Pyrstötähti, Puhdistus, Liisa Ihmemaassa, Tuulen viemää, Trainspotting sekä Komisaario Palmut ja Harry Potterit.

Kumpi on parempi - kirja vai leffa?

Väittävät, ettei hyvästä kirjasta synny hyvää elokuvaa. Tai ettei sisältöä voi siirtää onnistuneesti taidemuodosta toiseen. Kirja vs. Leffa jättää yleiset väittämät omaan arvoonsa ja kysyy Sinulta, kumpi teoksesta on parempi, kirja vai leffa. Oman äänesi voit antaa - perustelujen kera - netin äänestyslomakkeella, joka avataan viikkoa ennen teoksen käsittelyä.

Kirja vs. Leffa 10.1. alkaen torstaisin Yle Puheessa klo 14.02. Kuunneltavissa Yle Areenassa.

 • Kysy mitä vaan - esitä oma kysymyksesi ja ehdota vieraita

  Yle Puheen Kysy mitä vaan on täällä taas

  Yle Puheen Kysy mitä vaan -ohjelma on tehnyt paluun. Ohjelmassa eri alojen ammattilaiset, asiantuntijat ja kokijat vastaavat Mira Selanderin johdolla kuuntelijoiden lähettämiin kysymyksiin. Kerro ketä sinä haluaisit kuulla ohjelmassa ja esitä hänellä oma kysymyksesi.

 • Korjaus: Aamu TV:n Jälkiviisaat Yle Puheessa

  Korjaus Aamu TV:n Jälkiviisaisiin

  Yle Puheessa uusittiin perjantain 9.8. Aamu TV:n Jälkiviisaat -osio. Kyseisessä keskustelussa vieraana ollut toimittaja Anu Partanen kertoi perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-Ahon olleen norjalaisen massamurhaaja Anders Breivikin esikuva. Partanen on myöhemmin viestipalvelu Twitterissä pahoitellut keskustelussa käyttämäänsä sanavalintaa.

 • Yle Puheen Tarinoiden Kesä - seikkailua, saunomista ja fanittamista

  Yle Puheen kesässä seikkaillaan, saunotaan ja fanitetaan.

  Kesä on täällä, ja niin on myös Yle Puheen ainutlaatuiset kesäohjelmat. Puheen kesä on omistettu tarinoille. Tarinoita kuullaan kesäilmiöistä, faniudesta, saunomisesta, seikkailuista, Itämerestä ja bändielämästä. Kesäohjelmistoon sukelletaan heti juhannuksen jälkeen.

 • Äänestä! Kirja vs. Leffa: Papillon

  Kirja vs. Leffa: Papillon, kirja vai leffa?

  Jarmo Laitanevan toimittamassa Kirja vs. Leffa -ohjelmasarjassa sukelletaan maailman kuuluisimman vankilaolojen ja -pakojen kuvaukseen, kun käsittelyssä on Papillon. Vanki nimeltä Papillon on Henri Charrièren omaelämäkerrallinen romaani vuodelta 1969. Kolme vuotta kirjan ilmestymisen jälkeen Franklin J. Schaffner ohjasi kirjasta elokuvan, jonka päärooleissa esiintyvät Steve McQueen ja Dustin Hoffman. Anna äänesi, kumpi on parempi - kirja vai leffa?