Hyppää pääsisältöön

Kirja vs. Leffa - Yle Puheen uusi ohjelmasarja kirjojen ja leffojen rakastajille

Kuvassa Jarmo Laitaneva poseeraa kirjan kanssa
Kuvassa Jarmo Laitaneva poseeraa kirjan kanssa Kuva: Jukka Lintinen / Yle Yle Puhe,kirjallisuus,elokuvat

Maailmaan mahtuu paljon hienoja kirjoja ja upeita elokuvia. Mutta monestako hienosta kirjasta on onnistuttu tekemään upea elokuva? Yle Puheen uusi ohjelmasarja Kirja vs. Leffa esittelee joka viikko teoksen, jonka leffaversio vetää vertoja alkuperäisteokselle.

Jarmo Laitanevan kanssa taidemuotojen eroista, tekijöistä ja ennen kaikkea teoksista keskustelevat intohimoiset kirjojen ja elokuvien ystävät, entusiastit, ohjaajat, kriitikot, blogistit ja muut poppamiehet.

Kirja vs. Leffa - kun tärkeintä ei ole muoto, vaan tarina

Kevään aikana käsiteltäväksi otetaan yli 20 teosta. Mukana on niin klassikoita kuin bestsellereitäkin kuten Taru Sormusten Herrasta, American Psyko, Kummisetä, Uhrilampaat, Muumipeikko ja Pyrstötähti, Puhdistus, Liisa Ihmemaassa, Tuulen viemää, Trainspotting sekä Komisaario Palmut ja Harry Potterit.

Kumpi on parempi - kirja vai leffa?

Väittävät, ettei hyvästä kirjasta synny hyvää elokuvaa. Tai ettei sisältöä voi siirtää onnistuneesti taidemuodosta toiseen. Kirja vs. Leffa jättää yleiset väittämät omaan arvoonsa ja kysyy Sinulta, kumpi teoksesta on parempi, kirja vai leffa. Oman äänesi voit antaa - perustelujen kera - netin äänestyslomakkeella, joka avataan viikkoa ennen teoksen käsittelyä.

Kirja vs. Leffa 10.1. alkaen torstaisin Yle Puheessa klo 14.02. Kuunneltavissa Yle Areenassa.

 • Puikko ja Koukku - Käsityöt valtaavat Yle Puheen!

  Puikko ja Koukku - keskusteluja käsitöiden äärellä.

  Käsityövallankumous on vihdoin rantautunut myös radioon! Suomen ensimmäinen käsitöihin keskittyvä radio-ohjelma Puikko ja Koukku starttaa torstaina 17.10. klo 15 Yle Puheessa ja Yle Areenassa.

 • Radio Y kertoo aikuistuneen sukupolven tarinaa

  Yle Puheen Radio Y kertoo Y-sukupolvesta

  Radio Y on Yle Puheen uusi 10-osainen ohjelmasarja ihmisistä, jotka ovat syntyneet vuosina 1980-95. He ovat suunnilleen kolmekymppisiä: analogisen lapsuuden, digitaalisen nuoruuden ja diginatiivitaitoja arvostavan aikuisuuden kokeneita. Tähän myös millenniaaleiksi kutsuttuun joukkoon kuuluu Suomessa yli miljoona ihmistä. Ohjelmaa toimittaa vuonna 1982 syntynyt toimittaja, tietokirjailija Aino-Mari Tuuri.

 • Vammaiskultti ei voivottele eikä taputtele olalle, vaan kertoo rohkeasti ja rehellisesti miltä vammaisuus tuntuu

  Vammaiskultti on rehellistä puhetta vammaisuudesta

  Vammaiskultti on Yle Puheen uusi 10-osainen radiosarja, jossa puhutaan siitä, miltä vammaisuus tuntuu. Juontajat Jenniina Järvi ja Julianna Brandt ovat runoilijoita ja taiteilijoita, joille itselleen vammaisuus on osa omaa elämää, mutta jotka eivät elä elämäänsä vamma edellä. Radiosarjassa he laittavat itsensä peliin ja haastavat kuulijan kohtaamaan omat ennakkoluulonsa.