Hyppää pääsisältöön

Rikosdraama Koukussa on palannut - vavahduttava päätöskausi Areenassa

Koukussa-rikosdraaman toinen tuotantokausi, päähenkilöt Oskari (Tommi Eronen) ja Krista (Matleena Kuusniemi).
Koukussa-rikosdraaman toinen tuotantokausi, päähenkilöt Oskari (Tommi Eronen) ja Krista (Matleena Kuusniemi). Kuva: Yle/Moskito Television/Dan Castledine Koukussa,Yle Areena

Paras draamasarja, mies- ja naispääosa, ohjaus, käsikirjoitus. Kultainen Venla -pöydän vuonna 2016 putsannut rikosdraama Koukussa jatkuu. Sarjan toinen ja samalla viimeiseksi jäävä tuotantokausi on katsottavana Yle Areenassa. Haastattelussa toista pääosaa esittävä Matleena Kuusniemi.

Ensimmäisen, moninkertaisesti palkitun Koukussa-kauden tapahtumista on kulunut kolme vuotta. Heti alussa selviää, että Krista (Matleena Kuusniemi) on paennut Thaimaahan ja Oskari (Tommi Eronen) menettänyt työnsä huumepoliisissa.

Näyttelijä Matleena Kuusniemi on jo ehtinyt nähdä kaikki uudet jaksot ja hänen mukaansa tarina saa arvoisensa päätöksen.

– Koska sarjan maailma on jo tuttu, voitiin nyt lähteä heti pidemmälle. Ihmissuhteet ja roolit viedään aivan äärirajoille. Ykköskausi oli koukuttava, mutta lupaan, että tämä on vielä parempi!

Erityisesti Matleena kiittää käsikirjoittaja Laura Suhosta ja ohjaaja Marja Pyykköä siitä, kuinka eheitä ja inhimillisiä hahmoja he ovat jälleen rakentaneet.

– Kaikki sarjan henkilöt ovat kiinnostavia. Suurin osa heistä pyörii enemmän tai vähemmän harmaalla alueella. Kaiken ytimessä on tietysti se, saavatko Krista ja Oskari toisensa, ja mitä uhrauksia sen eteen pitää tehdä. Molemmista paljastuu uusia puolia, kun heidän pitää tehdä kohdata menneisyytensä ja tehdä tärkeitä valintoja.

Koukussa-rikosdraaman toinen tuotantokausi, päähenkilöt Krista (Matleena Kuusniemi) ja Oskari (Tommi Eronen).
Koukussa-rikosdraaman toinen tuotantokausi, päähenkilöt Krista (Matleena Kuusniemi) ja Oskari (Tommi Eronen). Kuva: Yle/Moskito Television Koukussa,Yle Areena
Varatkaa nenäliinoja, luvassa on surullisempi, mutta kaunis tarina.― Matleena Kuusniemi

Kertomuksen sukeltaessa syvään päähän ääripäät loittonevat entistä kauemmas toisistaan, ja päätöskaudella Koukussa onkin yhtä aikaa sekä synkempi että hauskempi.

– Kokonaisuus on selvästi raadollisempi, mutta mukana on vastapainoksi myös paljon huumoria. Marja on tarkka siitä, etteivät hahmot ole liian tosissaan. Sarjan todellisuudessa elävät hahmot eivät ole missään poikkeustilassa, vaan se on heidän maailmansa, jossa he ovat tottuneet selviytymään. Siksi siellä voi ahdistuksesta huolimatta olla välillä vitsikäskin.

Matleena naurahtaa, että Kristaa on muutenkin vapauttavaa näytellä, koska häntä ei kiinnosta pätkääkään, mitä muut ajattelevat.

– Krista käyttäytyy tavalla, jota ei yleensä saa näytellä tai esittää oikeassakaan elämässä. Etenkin naisena. Kristalla on täysin omat säännöt ja sen röyhkeyden kautta on voinut purkaa monenlaisia asioita. Kyseessä on ehdottomasti yksi urani mielenkiintoisimmista rooleista.


Molemmat Koukussa-tuotantokaudet Areenassa kokonaan ja uudet osat myös Kakkosella keskiviikkoisin klo 21.

Sarjan muissa rooleissa nähdään mm. Santeri Mäntylä, Antti Virmavirta, Lauri Tilkanen, Sara Melleri, Marjaana Maijala, Janne Hyytiäinen.

Keskustele

Yle TV2