Hyppää pääsisältöön

Aalloissa on aarre – seikkailutarina hylkysukeltajasta

Seikkailutarina aarteenetsijä Rauno Koivusaaresta, joka on legendaaristen aarrelaivojen jäljillä.
Rauno Koivusaari Jussarön laivaloukussa, jonne hän uskoo myös legendaarisen Hanneke Vromen päätyneen kohtalokkaalla matkallaan 1468. Seikkailutarina aarteenetsijä Rauno Koivusaaresta, joka on legendaaristen aarrelaivojen jäljillä. Yle TV1,Aalloissa on aarre

TV1 lauantaina 13.6.2020 klo 11.55 - 12.55, Areenassa

Dokumenttielokuva Aalloissa on aarre kertoo tarinan oman tien kulkijasta, ammattisukeltaja Rauno Koivusaaresta, joka on löytänyt yli 400 hylkyä.

Vuonna 1999 seikkailijan johtama retkikunta löysi Vrouw Maria -aarrelaivan. Nyt hän on yhdessä ystävänsä, ruotsalaisen Michael Ågrenin kanssa legendaarisen, vuonna 1468 uponneen Hanneke Vromen holkin jäljillä. Miehillä on myös toinen kiinnostava hylky kiikarissa, espanjalainen fregatti Balbanera, joka upposi 1788 Chilen vesillä.

Presidentti Sauli Niinistö palkitsi keksijä Koivusaaren itsenäisyyspäivänä 2017 arvomerkillä ansioistaan aaltovoimalan ideoijana.

Koivusaari asuu chileläisen vaimonsa, Gisellen ja kahden kouluikäisen lapsensa kanssa Chilessä ja tasapainoilee perhe-elämän, latinokulttuurin sekä seikkailujen välillä. Ari Heinilän ohjaamassa elokuvassa jahdataan aarretta meren pohjassa, ja tutkaillaan samalla ihmisen luontaista tarvetta etsiä onnea.

Tuotanto: Motion Oy, Suomi, 2018. Dokumentti on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2019.

Seikkailutarina aarteenetsijä Rauno Koivusaaresta, joka on legendaaristen aarrelaivojen jäljillä.
Seikkailutarina aarteenetsijä Rauno Koivusaaresta, joka on legendaaristen aarrelaivojen jäljillä. Yle TV1,Aalloissa on aarre
Seikkailutarina aarteenetsijä Rauno Koivusaaresta, joka on legendaaristen aarrelaivojen jäljillä.
Seikkailutarina aarteenetsijä Rauno Koivusaaresta, joka on legendaaristen aarrelaivojen jäljillä. Yle TV1,Aalloissa on aarre
Seikkailutarina aarteenetsijä Rauno Koivusaaresta, joka on legendaaristen aarrelaivojen jäljillä.
Rauno Koivusaari on löytänyt yli 400 hylkyä. Seikkailutarina aarteenetsijä Rauno Koivusaaresta, joka on legendaaristen aarrelaivojen jäljillä. Yle TV1,Aalloissa on aarre
Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.