Hyppää pääsisältöön

Areena suomalaisten käyttöön koko EU-alueella

Användare håller i en pekplatta med Yle Arenan-appens förstasidesvy öppen.
Användare håller i en pekplatta med Yle Arenan-appens förstasidesvy öppen. Kuva: Tuuli Laukkanen / Yle Yle Areena,Matkapuhelimet ja mobiililaitteet,taulutietokoneet,sovellukset (tietotekniikka),mobiilisovellukset

Areenan siirrettävyys otti tänään merkittävän askeleen, kun kaikki Areenan videotallenteet avautuivat suomalaisten käytettäväksi EU-alueella.

Voit siis katsoa tv-kanavien suoria lähetyksiä ja Areenan videotallenteita Areenan mobiilisovellusten uusimmilla versioilla missä tahansa EU-maassa. Areenan käyttö on mahdollista Areenan iOS- ja Android-sovelluksilla, jotka ovat maksuttomasti ladattavissa valmistajien sovelluskaupoista.

Areenan käyttö toisissa EU-maissa onnistuu Yle Tunnuksen avulla. Yle Tunnus on useissa Ylen verkko- ja mobiilipalveluissa käytettävä käyttäjätunnus. Oman tunnuksen teko on helppoa ja nopeaa.

Jotta Areena voi tarjota sisältöä EU-alueella, tulee käyttäjän vahvistaa asuinpaikkansa. Tämän taustalla on siirrettävyyden mahdollistava EU-asetus, jonka mukaisesti käyttäjän asuinpaikka on varmistettava. Kotipaikan tarkistus tarvitsee tehdä vain kerran ja se tehdään Yle Tunnuksen Omat tiedot -näkymässä. Kotipaikka varmistetaan tarkistamalla käyttäjän osoite Väestörekisterikeskuksen palvelusta. Tunnistautuminen tehdään pankkitunnusten, mobiilivarmenteen tai sähköisen henkilökortin avulla. Ylen käyttöön ei tallenneta käyttäjän kotikuntaa, henkilötunnusta tai muita väestörekisterissä olevia tietoja.

Kun käyttäjän kotipaikka on varmistettu suomalaiseksi, ovat Areenan sisällöt käytettävissä EU-alueella. Areenan käyttö Suomessa on edelleen mahdollista ilman kotipaikan vahvistamista ja kirjautumista.

Siirrettävyydessä on vielä joitakin rajoituksia. Tässä vaiheessa kaikkialla EU-alueella avataan käytettäväksi Areenan videosisällöt. Audiosisällöt ovat käytettävissä ensi vuoden alkupuolella. Samoin sisältöjen käyttö selaimen avulla toteutuu ensi vuoden alkupuolella. Lisäksi jotkin vain Areenassa lähetettävät suorat lähetykset ja niistä tehtävät tallenteet saattavat toistaiseksi olla vielä käytössä vain Suomessa.

Yle on ensimmäinen pohjoismainen yleisradioyhtiö, joka on mahdollistanut sisältöjensä käytettävyyden EU-alueella maarajoituksista huolimatta. Eurooppalaisista julkisen palvelun yhtiöistä siirrettävyyden on aiemmin toteuttanut belgialainen RTBF.

 • Ystävyyttä ja hämäräbisneksiä Areenassa – kuusi asiaa, jotka yhdistävät kasarin ja ysärin seikkailusarjoja

  Kuusikko ja kuoleman varjot sekä muut sarjat Areenassa.

  Kalakukkoreseptin ryöväävät rosvot, huumerahojen perässä oleva prätkäjengi ja muut hämäräbisnekset houkuttelevat lapsia ja nuoria selvittämään rikoksia. Yhdeksän kesäistä jännitysohjelmaa on julkaistu nyt Areenaan ja ne ovat katsottavissa vähintään vuoden ajan. Listasimme kuusi asiaa, jotka yhdistävät näitä seikkailuja.

 • Areenan käyttö jatkaa kasvuaan

  Areenan käyttö on vuoden aikana kasvanut kovaa vauhtia

  Kesän lähestyessä on hyvä tilaisuus katsoa, miten Areenan käyttö on kehittynyt. Ja kehitystä selvästi on. On ilo huomata, että suomalaiset ovat ottaneet Areenan aiempaa aktiivisempaan käyttöön monilla eri laitteilla. Areena on edelleen Suomen arvostetuin verkkopalvelu ja suositumpi kuin esimerkiksi kansainvälinen suoratoistojättiläinen Netflix.

 • Kirjautumalla enemmän irti Yle Areenasta

  Kirjautuminen helpottaa Areenan käyttöä

  Areenaa on jo jonkin aikaa muutettu ohjelmakirjastosta henkilökohtaisesti jokaista käyttäjää palvelevaksi video- ja audiopalveluksi. Henkilökohtaisuus toteutuu erityisesti silloin, kun käyttäjä kirjautuu Areenaan. Yle Tunnus on monissa Ylen palveluissa käytössä oleva kirjautumispalvelu, jonka avulla käyttäjä voi tunnistautua ja saada parempaa henkilökohtaista palvelua.