Hyppää pääsisältöön

Areena suomalaisten käyttöön koko EU-alueella

Användare håller i en pekplatta med Yle Arenan-appens förstasidesvy öppen.
Användare håller i en pekplatta med Yle Arenan-appens förstasidesvy öppen. Kuva: Tuuli Laukkanen / Yle Yle Areena,Matkapuhelimet ja mobiililaitteet,taulutietokoneet,sovellukset (tietotekniikka),mobiilisovellukset

Areenan siirrettävyys otti tänään merkittävän askeleen, kun kaikki Areenan videotallenteet avautuivat suomalaisten käytettäväksi EU-alueella.

Voit siis katsoa tv-kanavien suoria lähetyksiä ja Areenan videotallenteita Areenan mobiilisovellusten uusimmilla versioilla missä tahansa EU-maassa. Areenan käyttö on mahdollista Areenan iOS- ja Android-sovelluksilla, jotka ovat maksuttomasti ladattavissa valmistajien sovelluskaupoista.

Areenan käyttö toisissa EU-maissa onnistuu Yle Tunnuksen avulla. Yle Tunnus on useissa Ylen verkko- ja mobiilipalveluissa käytettävä käyttäjätunnus. Oman tunnuksen teko on helppoa ja nopeaa.

Jotta Areena voi tarjota sisältöä EU-alueella, tulee käyttäjän vahvistaa asuinpaikkansa. Tämän taustalla on siirrettävyyden mahdollistava EU-asetus, jonka mukaisesti käyttäjän asuinpaikka on varmistettava. Kotipaikan tarkistus tarvitsee tehdä vain kerran ja se tehdään Yle Tunnuksen Omat tiedot -näkymässä. Kotipaikka varmistetaan tarkistamalla käyttäjän osoite Väestörekisterikeskuksen palvelusta. Tunnistautuminen tehdään pankkitunnusten, mobiilivarmenteen tai sähköisen henkilökortin avulla. Ylen käyttöön ei tallenneta käyttäjän kotikuntaa, henkilötunnusta tai muita väestörekisterissä olevia tietoja.

Kun käyttäjän kotipaikka on varmistettu suomalaiseksi, ovat Areenan sisällöt käytettävissä EU-alueella. Areenan käyttö Suomessa on edelleen mahdollista ilman kotipaikan vahvistamista ja kirjautumista.

Siirrettävyydessä on vielä joitakin rajoituksia. Tässä vaiheessa kaikkialla EU-alueella avataan käytettäväksi Areenan videosisällöt. Audiosisällöt ovat käytettävissä ensi vuoden alkupuolella. Samoin sisältöjen käyttö selaimen avulla toteutuu ensi vuoden alkupuolella. Lisäksi jotkin vain Areenassa lähetettävät suorat lähetykset ja niistä tehtävät tallenteet saattavat toistaiseksi olla vielä käytössä vain Suomessa.

Yle on ensimmäinen pohjoismainen yleisradioyhtiö, joka on mahdollistanut sisältöjensä käytettävyyden EU-alueella maarajoituksista huolimatta. Eurooppalaisista julkisen palvelun yhtiöistä siirrettävyyden on aiemmin toteuttanut belgialainen RTBF.

 • Näin käytät Yle Areenaa autossa

  Yle Areenan käyttö autoissa helpottuu.

  Yle Areenaa voi nyt käyttää entistä kätevämmin ja turvallisemmin autoissa, kun Yle Areena tuodaan autojen viihdejärjestelmiin. Kyseessä on Ylen kuunneltavat sisällöt – videosisältöä ei voi toistaiseksi käyttää näiden autoviihdejärjestelmien avulla.

 • Tervetuloa Dokkarifestivaalille!

  Dokkarifanien oma festivaali Areenassa.

  Diego Maradona, For Sama, Leftover Women, School of Seduction, Aatos ja Amine, Mating, ja vaikkapa kaupan päälle vielä Love Child, Veeran Maaginen Elämä.

 • Areenaa käyttää viikossa 2,7 miljoonaa eri laitetta

  Areenaa käyttävien laitteiden määrä jatkaa kasvuaan.

  Tammikuussa Areenaa käytettiin kaikkiaan noin 2 754 000 eri laitteella, jossa on kasvua 13% viime vuoden tammikuuhun verrattuna. Kovinta kasvu on muutaman viime vuoden tapaan äly-tv-laitteissa. Sekä Android TV -laitteiden että tv-valmistajien omien, merkkikohtaisten Areena-sovellusten määrä kasvoi viime vuoden tammikuuhun verrattuna noin 30%.