Hyppää pääsisältöön

Onko kotikuntasi Suomessa? Nyt voit ottaa kaikki Areena-sovelluksen videosisällöt mukaasi matkustaessasi EU-alueella

Kolme naista nauraa keittiössä, yhdellä kädessä kännykkä.
Kolme naista nauraa keittiössä, yhdellä kädessä kännykkä. Kuva: Jyrki Valkama / Yle Yle,brändit,media,mediankäyttö arjessa

Yle Areenan kaikkia videosisältöjä voi nyt katsella Areena-sovelluksilla EU-alueella kirjautumalla palveluun Yle Tunnuksella ja vahvistamalla kotipaikaksi Suomen. Siirrettävyys on käytössä Areenan Android- ja iOS-sovellusten uusimmissa versioissa.

Audiosisällöt sekä sisällöt Areenan selainpalvelussa avautuvat EU-alueella käytettäväksi vuoden 2019 alkupuolella.

EU:n siirrettävyysasetus mahdollistaa Areenan sisältöjen käytön EU-alueella. Yle on ensimmäinen pohjoismainen yleisradioyhtiö, joka toteuttaa siirrettävyysasetuksen.

“Halusimme ehdottomasti tehdä muutoksen, jotta EU-alueella matkustavat suomalaiset voivat käyttää kaikkia sisältöjä Yle Areenassa. Siirrettävyys helpottaa pääsyä Areenan sisältöihin ja antaa vastinetta verorahoille myös ulkomailla”, sanoo Ylen julkaisujohtaja Ismo Silvo.

Asetus vaatii, että palvelun on tunnistettava käyttäjän vakituinen kotipaikka. Siksi vain ne käyttäjät, joiden kotikunta on Suomessa, voivat käyttää kaikkia Areenan sisältöjä EU-alueella.

Kotikunta vahvistetaan Yle Tunnuksen Omat tiedot -osiossa. Tieto kotikunnasta haetaan Väestörekisterikeskukselta Suomi.fi-palvelun kautta joko pankkitunnusten, mobiilivarmenteen tai sähköisen henkilökortin avulla. Yle ei tallenna käyttäjän kotikuntaa, henkilöturvatunnusta tai muita tietoa. Kun kotikunta on vahvistettu, Tunnuksella kirjautunut käyttäjä voi käyttää Areenan sisältöjä kaikkialla EU-alueella. Kotipaikan tarkastaminen on tehtävä Tunnuksessa vain kerran.

Yle Areenan sisältöjä voi myös jatkossa käyttää ilman kirjautumista tai kotikunnan vahvistamista Tunnuksessa. Yle Areenan sisällöistä yli 80 % on vapaasti katsottavissa ja kuunneltavissa kaikkialla maailmassa.

Yle Tunnus on Ylen oma ilmainen ja turvallinen tapa kirjautua Ylen palveluihin.