Hyppää pääsisältöön

TUHKIMOTARINOITA - Mitä heille kuuluu nyt?

Mape Morottaja ottaa selfieta koko päähenkilöporukan kanssa.
Mape Morottajan vieraina Tuhkimotarinoiden 3.kauden päähenkilöt Linda (vas.), Eija, Ulla, Timo, Tiina sekä Nanna. Mape Morottaja ottaa selfieta koko päähenkilöporukan kanssa. Kuva: Mirva Lahtimaa / Yle Tuhkimotarinoita

TUHKIMOTARINOITA - Mitä heille kuuluu nyt? -sarjassa ohjaaja Mape Morottaja haluaa tietää mitä Tuhkimotarinoiden päähenkilöiden elämässä on tapahtunut kuvausten jälkeen ja kutsuu heidät kylään.

On aina kutkuttava tilanne, kun ollaan valitsemassa uuteen kauteen uusia päähenkilöitä. Jokainen ihminen tuntuu vielä vieraalta ja kaikkia jännittää. Vaikka olen tehnyt castingeja lukemattomiin ohjelmiin, tavannut kymmenittäin ihmisiä ja kuullut ja lukenut satoja tarinoita, ei se ole koskaan helppoa.

Tuhkimotarinoiden ohjaaja Mape Morottaja pitää kiinni omenapuun rungosta ja katsoo hymyillen kameraan vihreässä mekossa.
Tuhkimotarinoiden ohjaaja Mape Morottaja. Tuhkimotarinoiden ohjaaja Mape Morottaja pitää kiinni omenapuun rungosta ja katsoo hymyillen kameraan vihreässä mekossa. Kuva: Mirva Lahtimaa / Yle Tuhkimotarinoita

Hienointa on oppia tuntemaan uusi ihminen. Huomata kuinka pikkuhiljaa luottamus kasvaa ja molemminpuolinen kanssakäyminen helpottuu. Kuvaus kuvaukselta ihminen tuntee olonsa kotoisammaksi ja hänestä tulee tutumpi, ehkä oma itsensä, kameran edessä. Usein saan seurata päähenkilöidemme elämää vielä vuosienkin päästä. Saan viestiä uuden elämän alusta, unelman toteutumisesta, työpaikan vaihdosta tai uudesta kumppanista.

Usein, kun ihminen käy valtavan kriisin läpi, alkaa hänen elämässään selviytymisen jälkeen tapahtua muutoksia pyörremyrskyn lailla. Meidän tähänastisista päähenkilöistä osa on mennyt naimisiin, osa eronnut, joku vaihtanut työtä, joku paikkakuntaa, yksi voittanut talon, moni saanut lisää lapsia ja lähes kaikki alkaneet elää rohkeammin, ymmärtäen elämän rajallisuuden ja hienouden käytyään läpi kriisin, joka muutti heidän elämänsä.

Päähenkilöt kävelevät soraista tietä syksyisten puiden välissä.
Nanna (vas. takana), Timo, Eija, Tiina, Linda (oik. edessä) ja Ulla saapumassa Mape Morottajan vieraiksi. Päähenkilöt kävelevät soraista tietä syksyisten puiden välissä. Kuva: Mirva Lahtimaa / Yle Tuhkimotarinoita

Tuhkimotarinoiden 3. kaudella meillä oli mukana lapsensa menettänyt Tiina, julman isän varjosta selvinnyt Eija, 113-senttinen Linda, mielensä särkenyt Nanna, halvaantunut huimapää Ulla ja vaimonsa menettänyt Timo.
Haluan kuulla mitä heille kuuluu nyt ja kutsuin heidät läheisineen kylään. Kuulumisten lisäksi vaihdamme ajatuksia niin häpeästä, itsetuhoisuudesta, itsekkäästä surusta, uuden puolison löytämisen vaikeudesta, kuin onnellisesta elämästä, läheisten ihmisten tärkeydestä ja uskosta, toivosta, seksistä, selviämisestä ja pärjäämisestäkin - suoraan ja häpeilemättä!

Porukka nuotiolla Mokoman laulaessa.
Mape Morottaja yllättää kaikki päähenkilöt nuotion äärellä viimeisessä jaksossa. Porukka nuotiolla Mokoman laulaessa. Kuva: Mirva Lahtimaa / Yle Tuhkimotarinoita

Ullan jaksoon saan vieraakseni kaikki 3. kauden päähenkilöt yhtä aikaa! He tapaavat toisensa ensimmäistä kertaa ja tempautuvat mielenkiintoisiin keskusteluihin keskenään. Tule mukaan kuulemaan ja ihmettelemään, sillä eivät nämä ihmiset tee poikkeusta aiempiin - elämä on kuvausten jälkeen pyörinyt pyörremyrskyn lailla.

Kuusiosaisen sarjan avausjakso Tuhkimotarinoita: Mitä kuuluu, Eija? Yle TV2 tiistaina 1.1.2019 klo 21.00. Kaikki uudet jaksot katsottavissa Yle Areenassa 1.1.2019 alkaen.

3. tuotantokauden Tuhkimotarinoita -jaksot uusitaan maanantaisin Yle TV2:ssa ja kaikki jaksot löytyvät myös Yle Areenasta.

Seuraa meitä Facebookissa!

Lisää ohjelmasta

  • "Mun piti vaan hyväksyä se, että mulla ei ole äitiä"

    Kukaan ei tiennyt, minne Tiinan äiti lähti.

    Äidittömyys jättää jäljen, joka ei lähde koskaan pois. Terapiassa Tiina oivalsi viimein, että vaikka hän kuinka toivoo, hän ei tule koskaan saamaan kaipaamaansa äitiä. Hänen oli päästettävä irti menneisyydestä ja alettava rakentaa omaa elämäänsä. Nykyään Tiina ei ole äitiinsä missään yhteydessä.

  • Yksinhuoltajaäiti joutui jääkiekon kalleuden vuoksi velkakierteeseen, mutta nyt veljekset loistavat - Joonas jopa MM-joukkueessa

    Rahat ei riitä, velat painaa ja elämänilo katoaa.

    "Minulla oli neljä työtä ja velkaakin 10 000 euroa. Joskus ei ollut ruokaakaan kaapissa, mutta kaikista tärkeintä minulle oli, että pojat saavat jatkaa jääkiekkoa! Joku voi sanoa, että oliko pakko tai että turhaa valittamista, mutta halusin, että heillä säilyy edes yksi asia elämässä avioeromme jälkeen. Pojat menettivät eron myötä kodin, kaverit, kielen ja jopa kotimaansa. Minulle oli tärkeää, että he saivat jatkaa jotain, mikä oli heille rakasta", Minna kertoo.