Hyppää pääsisältöön

Joulukuusivarkaat – elokuva rehellisen Veikon kriisistä

Pekka Autiovuori on pääosissa tv-elokuvassa Joulukuusivarkaat.
Veikon roolissa nähdään Pekka Autiovuori. Pekka Autiovuori on pääosissa tv-elokuvassa Joulukuusivarkaat. Yle TV1,Pekka Autiovuori,Joulukuusivarkaat

TV1 tiistaina 24.12.2019 klo 15.05 - 16.20, Areenassa

Heikki Kujanpään ohjaama tv-elokuva Joulukuusivarkaat (7) on tarina Veikosta (Pekka Autiovuori), jonka arvot joutuvat kriisiin uudessa hyöty-yhteiskunnassa.

Ennen riitti miehen sana, kättä päälle ja katse silmiin. Uusi elämä rakennettiin omin käsin, ahkerasti ja lähimmäisiin luottaen.

Joulukuusivarkaissa Suomi näyttää muuttuneen täysin toisenlaiseksi. Oikeudentaju joutuu koetukselle, ja vanha ihminen saa tulla toimeen omillaan. Uusi, uljas tehokkuuden ja hyödyntavoittelun ihmiskuva laittaa suoraselkäisyyden puntariin.

Muissa rooleissa näyttelevät Aarno Sulkanen, Marjukka Halttunen, Taisto Oksanen ja Pirjo Lonka.

Käsikirjoitus: Veli-Pekka Hänninen. Tuotanto: Säihky Oy, Suomi, 2013. Elokuva on esitetty edellisen kerran Ykkösellä 2018.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.