Hyppää pääsisältöön

Puheen Joulu - kurkistus Mr. Lordin jouluun, Ali idoleineen, kansalaiskeskustelua ja radion sohvaperunat

Kuvassa Mr. Lordi.
Kuvassa Mr. Lordi. Kuva: Mr. Lordi Yle Puhe,joulu,Mr. Lordi

Lordin Joulun kallot 24.12. klo 7.02 - 10.30

Lordi-yhtyeestä tuttu laulaja ja lauluntekijä Mr. Lordi juhlii joulua lokakuusta pääsiäiseen. Jouluaatto ja joulupäivä ovat pienet piikit kuukausia kestävässä karnevaalissa, toteaa Lordi. Tässä lähes nelituntisessa ohjelmassa päästään kurkistamaan hänen jouluun. Ohjelmassa ollaan Napapiirillä, puhutaan jouluperinteistä, paistetaan joulukinkkua, tehdään pipareita ja käydään joulusaunassa. Lordin kanssa joulua on viettämässä Yle Lapin toimittaja Juha Mäntykenttä.

Kuuntele ohjelma Yle Areenassa.

Kuvassa Ali Jahangiri
Kuvassa Ali Jahangiri Kuva: Jukka Lintinen / Yle Yle Puhe,joulu,Ali Jahangiri

Ali Show jouluaattona klo 15, joulupäivänä ja tapaninpäivänä klo 10

Joulun kunniaksi Ali Jahangiri viettää aikaa kolmen idolinsa, Jufo Peltomaan, Katja Ketun sekä Maki Kolehmaisen kanssa. Vaikka ohjelma tuleekin poikkeuksellisesti joulun tienoilla, itse juhlapyhää ei teemana käsitellä erikseen vaan ohjelma pysyy uskollisena alkuperäiselle tyylilleen.

Jouluaattona klo 15.02 vieraana Jufo Peltomaa
Ali viettää Jufon kanssa tunnin pohdiskellen visionääriyttä, yrittämistä sekä sitä, mitä unelmien tavoittelu voi joskus käytännössä tarkoittaa.

Joulupäivänä klo 10.02 veraana Katja Kettu
Ali käy Katja Ketun kanssa nostalgisella aikamatkalla Rovaniemen punk-skeneen sekä siihen, mitä tarkoittaa aktivismi nykyään.

Tapaninpäivänä klo 10.02 vieraana Maki Kolehmainen
Ali käy ajoittain intensiivistäkin keskustelua Makin kanssa siitä, mitä on lahjakkuus ja mistä sen tunnistaa. Maki paljastaa lähetyksessä, että seuraava superstara on jo matkalla tähteyteen ja hänestä kuulemme jo ensi vuoden aikana.

Kuvassa Jussi Putkonen
Kuvassa Jussi Putkonen Kuva: Jukka Lintinen / Yle Yle Puhe,radio,kontaktiohjelmat

Putkosen Kylmä linja jouluaattona 24.12. klo 11 - 13

Aktista tuttu Jussi Putkonen avaa linjat studioon myös jouluaattona. Mikään jouluinen ei ole hänelle vierasta. Asiallinen joulukeskustelu on mahdollista. Puhelinnumero studioon on 020 690 001. Whatsapp-viestin voit lähettää numeroon 040 163 8586. Twitterissä viestisi saavuttaa Putkosen, kun käytät tunnistetta #akti.

Muistitko ottaa nauhalle? Jouluspesiaali

Jouluaattona klo 14.02 muisteloissa ovat aaton tv-tarjonta
Joulu on perinteitä täynnä, miksei se olisi sitä myös jouluaaton tv-ohjelmatarjonnassa. Sadat tuhannet suomalaiset hiljentyvät joulun viettoon tuttujen ja turvallisten tv-klassikoiden ääressä kuten Joulupukin kuumalinjan, Lumiukon ja Samu-Sirkan joulutervehdyksen. Toimittajina Jere Pehkonen ja Kati Keinonen.

Joulupäivänä klo 14.02 nostalgisoidaan jouluelokuvia
Mikä oikeastaan on joululeffa? Riittääkö, että elokuva sijoittuu joulun aikaan, entä saako jouluelokuvassa olla väkivaltaa? Näihin asioihin radion sohvaperunoilla, Jere Pehkosella ja Kati Keinosella on vankka mielipide. Jouluiseen elokuvamaratooniin valikoituivat Die Hard, National Lampoon's Christmas Vacation, Yksin kotona -elokuvien saaga sekä Elf.

Kuvassa Alina Kulo
Kuvassa Alina Kulo Kuva: Yle Yle Puhe,radio,joulu,tapaninpäivä

Allun ajelut tapaninpäivänä klo 11-13

Aktista tuttu Alina Kulo avaa linjat studioon tapaninpäivänä. Mitä sait lahjaksi? Oletko lähdössä tpaninpäivätansseille? Asiallinen joulukeskustelu on mahdollista ja tervetullutta. Puhelinnumero studioon on 020 690 001. Whatsapp-viestin voit lähettää numeroon 040 163 8586. Twitterissä viestisi saavuttaa Kulon, kun käytät tunnistetta #akti.

Kuuntele Yle Areenassa osa 1
Kuuntele Yle Areenassa osa 2

Kuvassa joulunkellot.
Kuvassa joulunkellot. Kuva: Aaron Burden Yle Puhe

Keskipäivän klassikko - Jouluklassikot

Millainen tarina kätkeytyy Band Aidin Do they know it's Christmas, Whamin Last Christmas, Run-D.M.C:n Christmas in Hollis, Leevi and the Leavingsien Jossain on kai vielä joulu ja monien muiden jouluklassikoiden taakse? Se selviää Jussi Wistrandin toimittamassa ohjelmasarjassa, jossa on joulukuun ajan soitettu joulubiisejä.

 • Suomalaista jalkapallohistoriaa suorana Yle Puheessa

  Jalkapallohistoriaa Yle Puheessa

  Suomen miesten jalkapallomaajoukkue kohtaa perjantaina 15.11. Helsingissä EM-karsintaottelussa Liechtensteinin. Voittamalla ottelun, Suomi pääsee ensimmäistä kertaa miesten jalkapallon arvokisojen lopputurnaukseen. Historiallinen ottelu kuullaan suorana Yle Puheessa klo 19 alkaen.

 • Yle Puheen Nenäpäivän Käsityömaraton - käsitöitä ja käkätystä kellon ympäri

  Yle Puheen Käsityömaraton Nenäkulmassa ma 4.11. klo 10-22

  Yle Puheen Nenäpäivän Käsityömaratonissa pannaan puikot viuhumaan ja koukut kihisemään maailman lasten hyväksi! Jenny “Puikko” Lehtisen ja Kati “Koukku” Keinosen seurassa yhdistetään kolme maailman parasta asiaa: käsityöt, hauskanpito ja hyvän tekeminen! Maanantaina 4.11. klo 10-22 Yle Puheen ompeluseura valtaa Nenäkulman (Aleksanterinkatu 19, Helsinki).

 • Puikko ja Koukku - Käsityöt valtaavat Yle Puheen!

  Puikko ja Koukku - keskusteluja käsitöiden äärellä.

  Käsityövallankumous on vihdoin rantautunut myös radioon! Suomen ensimmäinen käsitöihin keskittyvä radio-ohjelma Puikko ja Koukku starttaa torstaina 17.10. klo 15 Yle Puheessa ja Yle Areenassa.

 • Radio Y kertoo aikuistuneen sukupolven tarinaa

  Yle Puheen Radio Y kertoo Y-sukupolvesta

  Radio Y on Yle Puheen uusi 10-osainen ohjelmasarja ihmisistä, jotka ovat syntyneet vuosina 1980-95. He ovat suunnilleen kolmekymppisiä: analogisen lapsuuden, digitaalisen nuoruuden ja diginatiivitaitoja arvostavan aikuisuuden kokeneita. Tähän myös millenniaaleiksi kutsuttuun joukkoon kuuluu Suomessa yli miljoona ihmistä. Ohjelmaa toimittaa vuonna 1982 syntynyt toimittaja, tietokirjailija Aino-Mari Tuuri.