Hyppää pääsisältöön

Eespäin, naiset! – brittikomediasarja suffragettiasialle vihkiytyneestä ompelupiiristä

Eturivin brittinäyttelijät tähdittävät brittikomediaa, joka kertoo naisten äänioikeutta ajavasta ompelupiiristä.
Frank (Adrian Scarborough, takana vas.), Gwen (Vicki Pepperdine), Emily (Georgia Groome), Eva (Emma Pierson), Thomas (Ryan Sampson), Myrtle (Judy Parfitt, edessä oik.) Margaret (Jessica Hynes) ja Helen (Rebecca Front). Eturivin brittinäyttelijät tähdittävät brittikomediaa, joka kertoo naisten äänioikeutta ajavasta ompelupiiristä. Kuva: BBC 2014 komediasarjat,Yle TV1,Adrian Scarborough,Vicki Pepperdine,Georgia Groome,Emma Pierson,Ryan Sampson,Rebecca Front,Jessica Hynes,Judy Parfitt,Eespäin, naiset!

TV1 maanantaista sunnuntaihin 27. - 29.12.2018 klo 16.20 - 16.50 (1. tuotantokausi) ja 30.12.2018 - 4.1.2019 (2. tuotantokausi), Areenassa

Tilannekomediasarja Eespäin, naiset! vie aikamatkalle 1910-luvun alun Britanniaan. Suffragettiliike kävi taistelua naisten äänioikeudesta sekä tasa-arvosta.

Eturivin brittinäyttelijöiden tähdittämän komedian tapahtumat keskittyvät Banburyn kirkolla kokoontuvaan ompelupiiriin. Naisasialiike alkaa sielläkin varovaisesti nostaa päätään.

Sarjan käsikirjoittajan, näyttelijä Jessica Hynesin roolihahmo Margaret on käynyt Lontoossa ja tuo sieltä mukanaan uusia tuulia. Naisten ääni on saatava kuulumaan myös Banburyssä! Jospa ompelupiirille otettaisiin uusi, kantaaottava nimi?

Kaikki ompeluseuran siskot eivät ole asiasta yhtä tohkeissaan. Pahimpana jarruna on konservatiivinen ja arvostaan tietoinen seuran puheenjohtaja Helen (Rebecca Front), jonka mielestä naisten äänioikeus on ihan turhaa. "Mieheni äänestää aina juuri niin kuin minä sanon. Mikä voisi olla sen parempi systeemi?"

Ompeluseuran kantajäseniä ovat myös Helenin äiti Myrtle (Judy Parfitt) ja tytär Emily (Georgia Groome), neiti Gwen (Vicki Pepperdine) ja 14 lapsen äiti Eva (Emma Pierson). Mukana menossa ovat myös kirkon vahtimestari Frank (Adrian Scarborough) ja opettaja Thomas (Ryan Sampson).

Brittisarjasta nähdään torstaista 27.12. alkaen peräkkäisinä päivinä ensimmäisen tuotantokauden kolme jaksoa ja toisen kauden kuusi jaksoa.

Up the Women. Ohjaus Christine Gernon. Tuotanto: BBC, 2013 - 2015.

Keskustele
 • Lokakuun Riemulauluissa Antti Kleemolan musiikkia

  Lokakuun Riemulaulujen teemana on Sun puolella.

  Sun puolella -Riemulauluissa 24.10. klo 10 Lahden Gospelkuoron valoisa ja voimakas soundi yhdistyy Kleemolan tarinallisiin kappaleisiin. Ohjelmassa keskustellaan erityisesti nuorten auttamisesta ja siitä, mikä luo toivoa elämän heikkoina hetkinä.

 • Mika Ihamuotila aloittaa Toivomus-keskustelusarjan uuden kauden

  Toivomus-keskustelusarja TV1:llä 2.9.2021 alkaen

  Keskustelusarjan Toivomus (En önskan) uuden kauden aloitusjaksossa Mika Ihamuotila kertoo sairastumisestaan, joka rohkaisi hänet vaihtamaan alaa. Sarjan neloskausi esitetään Yle TV1:llä 2.9.2021 alkaen.

 • Trauma - henkirikoksen jäljet kertoo rankoista henkirikoksista uhrien omaisten äänellä

  Yle Areenassa 30.8. ja Yle TV1:llä 5.9. alkaen

  Trauma – henkirikoksen jäljet on kahdeksanosainen sarja ihmisistä, jotka ovat menettäneet läheisensä yllättäen mielivaltaisen henkirikoksen uhrina. Jokainen tarina elämästä trauman jälkeen on henkilökohtainen ja omanlainen. Sarjan juontaja Jere Tiihonen kuljettaa katsojaa rankkojen kertomuksien läpi. Sarjaa esitetään Yle TV1:ssä sunnuntaisin 5.9. alkaen. Yle Areenasta kaikki jaksot voi katsella jo 30.8. alkaen.