Hyppää pääsisältöön

Eespäin, naiset! – brittikomediasarja suffragettiasialle vihkiytyneestä ompelupiiristä

Eturivin brittinäyttelijät tähdittävät brittikomediaa, joka kertoo naisten äänioikeutta ajavasta ompelupiiristä.
Frank (Adrian Scarborough, takana vas.), Gwen (Vicki Pepperdine), Emily (Georgia Groome), Eva (Emma Pierson), Thomas (Ryan Sampson), Myrtle (Judy Parfitt, edessä oik.) Margaret (Jessica Hynes) ja Helen (Rebecca Front). Eturivin brittinäyttelijät tähdittävät brittikomediaa, joka kertoo naisten äänioikeutta ajavasta ompelupiiristä. Kuva: BBC 2014 komediasarjat,Yle TV1,Adrian Scarborough,Vicki Pepperdine,Georgia Groome,Emma Pierson,Ryan Sampson,Rebecca Front,Jessica Hynes,Judy Parfitt,Eespäin, naiset!

TV1 maanantaista sunnuntaihin 27. - 29.12.2018 klo 16.20 - 16.50 (1. tuotantokausi) ja 30.12.2018 - 4.1.2019 (2. tuotantokausi), Areenassa

Tilannekomediasarja Eespäin, naiset! vie aikamatkalle 1910-luvun alun Britanniaan. Suffragettiliike kävi taistelua naisten äänioikeudesta sekä tasa-arvosta.

Eturivin brittinäyttelijöiden tähdittämän komedian tapahtumat keskittyvät Banburyn kirkolla kokoontuvaan ompelupiiriin. Naisasialiike alkaa sielläkin varovaisesti nostaa päätään.

Sarjan käsikirjoittajan, näyttelijä Jessica Hynesin roolihahmo Margaret on käynyt Lontoossa ja tuo sieltä mukanaan uusia tuulia. Naisten ääni on saatava kuulumaan myös Banburyssä! Jospa ompelupiirille otettaisiin uusi, kantaaottava nimi?

Kaikki ompeluseuran siskot eivät ole asiasta yhtä tohkeissaan. Pahimpana jarruna on konservatiivinen ja arvostaan tietoinen seuran puheenjohtaja Helen (Rebecca Front), jonka mielestä naisten äänioikeus on ihan turhaa. "Mieheni äänestää aina juuri niin kuin minä sanon. Mikä voisi olla sen parempi systeemi?"

Ompeluseuran kantajäseniä ovat myös Helenin äiti Myrtle (Judy Parfitt) ja tytär Emily (Georgia Groome), neiti Gwen (Vicki Pepperdine) ja 14 lapsen äiti Eva (Emma Pierson). Mukana menossa ovat myös kirkon vahtimestari Frank (Adrian Scarborough) ja opettaja Thomas (Ryan Sampson).

Brittisarjasta nähdään torstaista 27.12. alkaen peräkkäisinä päivinä ensimmäisen tuotantokauden kolme jaksoa ja toisen kauden kuusi jaksoa.

Up the Women. Ohjaus Christine Gernon. Tuotanto: BBC, 2013 - 2015.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.