Hyppää pääsisältöön

Tosi tarina: Kurkikuiskaaja – Jouko tanssii uljaan lintuystävänsä kanssa joka päivä

Luontoaktivisti ja tutkija Jouko Alhainen on omistanut elämänsä kurjille.
Jouko Alhainen ja kurkiystävänsä Kookka. Luontoaktivisti ja tutkija Jouko Alhainen on omistanut elämänsä kurjille. Yle TV1,Jouko Alhainen,Tosi tarina: Kurkikuiskaaja

TV1 torstaina 1.8.2019 klo 20.00 - 20.30, uusinta keskiviikkona 7.8. klo 16.20, Areenassa

Luontoaktivisti Jouko Alhainen on rengastanut elämänsä aikana satoja kurkia ja huolehtinut kymmenistä vammautuneista tai orvoiksi jääneistä linnuista. Hän on tehnyt mittavan uran kansainvälisenä kurkitutkijana ja kosteikkojen suojelijana.

Kurkikuiskaaja on dokumentti Jouko Alhaisesta ja hänen elämästään kurkien kanssa.

Alhaista voi hyvin kutsua kurkikuiskaajaksi, sillä hän lukee kurkia ja niiden eleitä, ilmeitä sekä ääniä kuin avointa kirjaa. Mies myös tanssii kurkiensa kanssa.

Humoristin ja muutoin lempeän miehen toisena puolena on myös peloton luontoaktivisti, joka ei auktoriteetteja kumarra. Omien sanojensa mukaan Alhaista nimenomaan kiinnostaa asioiden uudelleen ajatteleminen ja monelta kantilta katsominen – myös omien näkemystensä uudelleen haastaminen.

Humppilassa Alhaisen appiukon tallissa on jo pitkään asunut siipirikkoja kurkia kuten Kookka. Dokumentti seuraa Joukon, Kookan sekä Liisi-kurjen vaiheita lähes vuoden ajan, talvesta seuraavaan syksyyn.

Ohjaus: Riikka Poulsen. Tuotanto: Spiraling Oy, 2012. Dokumentti on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2018.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.