Hyppää pääsisältöön

Alueiden tv-uutiset saavat lisää aikaa Ylellä

Ylen alueuutisten uutisankkureita uutisstudiossa
Ylen alueuutisten ankkurit Mikko Hirvonen (vas.), Milla Madetoja, Mari Pekkanen ja Salla Paajanen. Ylen alueuutisten uutisankkureita uutisstudiossa Kuva: Laura Vesa uutisankkurit,Salla Paajanen,Mikko Hirvonen (uutisankkuri),Milla Madetoja,aluetoimitukset

Ylen alueelliset tv-uutiset pitenevät tammikuussa. Kukin kymmenestä lähetyksestä saa minuutin lisäaikaa. Alueuutiset ovat Suomen katsotuimpia tv-ohjelmia.

Alueelliset tv-uutiset ovat maanantaista 7.1.2019 alkaen pituudeltaan kahdeksan minuuttia nykyisen seitsemän sijaan. Pidennys koskee kello 18 uutisissa olevaa lähetystä. Koska alueuutisia tehdään kymmenellä eri alueella, pitenee päivittäinen tv-uutisaika peräti 10 minuuttia.

“Alueelliset tv-uutiset ovat Suomen katsotuimpia tv-ohjelmia. Keräämme säännöllisesti yli 700 000 katsojaa. Nyt meillä on mahdollisuus syventää tarjontaamme”, iloitsee Yle Alueiden päällikkö Jyri Kataja-Rahko.

“Tavoitteemme ei ole lisätä uutisten määrää, vaan antaa aikaa keskeisten aiheiden perusteellisemmalle ja näyttävämmälle käsittelylle.”

Uutis-Suomelle uusi ajankohta arki-iltoihin

Kiinnostavimmat alueuutiset kokoava Uutis-Suomi saa uuden, pysyvän ajankohdan. Se nähdään 9.1.2019 lähtien TV1:ssä arkipäivisin klo 21.55. Poikkeuksena on maanantai, jolloin lähetys alkaa klo 22.05.

“Uutis-Suomi näyttää Suomen kokonaisena, Ylen tavoitteen mukaan. Olemme pitkään toivoneet sille pysyvää lähetysaikaa. Nyt toiveemme toteutuu ja pystymme palvelemaan ihmisiä entistäkin paremmin”, Jyri Kataja-Rahko sanoo.