Hyppää pääsisältöön

Kivenpyörittäjän kylä – Jussi-palkittu draamakomedia maalaiskylän häähumusta

Jarmo Mäkinen näyttelee Kivenpyörittäjän kylä -elokuvan pääroolissa.
Kivenpyörittäjää näyttelee Jarmo Mäkinen. Jarmo Mäkinen näyttelee Kivenpyörittäjän kylä -elokuvan pääroolissa. Yle TV1,Jarmo Mäkinen,Kivenpyörittäjän kylä

TV1 maanantaina 31.12.2018 klo 11.45 - 13.15, Areenassa

Markku Pölösen ohjaama ja käsikirjoittama maaseutuelokuva Kivenpyörittäjän kylä pohjautuu kirjailija Heikki Turusen romaaniin.

1970-luvun alun Pohjois-Karjalaan sijoittuvassa komediallisessa draamassa Ruotsiin muuttanut Pekka (Martti Suosalo) saapuu perheineen synnyinseudulleen Jerusalemiin, jonka asukkaat valmistautuvat häihin kovalla tohinalla.

Juhlat Suomen suvessa sujuvat päällisin puolin riehakkaissa tunnelmissa, mutta syvällä sydämissä surraan kotikylän autioitumista.

Juuassa kuvatun elokuvan pääosissa näyttelevät muun muassa Henrika Andersson, Matti Varjo, Jarmo Mäkinen, Pertti Koivula, Esko Nikkari, Esko Hukkanen, Jari Pehkonen, Rauha Valkonen, Tuula Väänänen, Martti Kainulainen ja Pekka Räty.

Kivenpyörittäjän kylä voitti vuonna 1996 yhteensä kolme Jussi-palkintoa. Itse elokuva sai parhaan elokuvan Jussin, ohjaaja Markku Pölönen palkittiin parhaasta ohjauksesta ja Matti Varjo parhaasta miessivuosasta.

Tuotanto: Dada-Filmi Oy, 1995. Elokuva on esitetty edellsen kerran TV2:lla 2001.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.