Hyppää pääsisältöön

Vuoden mediateko – Perinneurheiluliitto palkitsi Egenlandin

Urheilukentällä nainen heittää saapasta, ympärillä ihmisiä katsomassa, taustalla puita
Liitosaapas lensi myös Egenlandin tiimiltä. Urheilukentällä nainen heittää saapasta, ympärillä ihmisiä katsomassa, taustalla puita Kuva: Yle / Hannamari Hoikkala Saappaanheitto (Urheilu),Saappaanheitto,Leppävirta,egenland_leppävirta

Egenland sai tunnustuksen Perinneurheiluliitolta ohjelmasta, joka kuvattiin liitosaappaanheiton MM-kilpailuissa Leppävirralla.

– Ohjelman kautta liitosaappaanheiton maailmanmestaruuskilpailut saivat runsaasti valtakunnan näkyvyyttä, joka varmasti tulevina vuosina tuo lajiin ja perinteiseen urheiluun lisäharrastajia ja osallistujia, toteaa liiton puheenjohtaja Jorma Rajakannas.

Perinneurheiluliitto palkitsee vuosittain median, joka on vuoden aikana näkyvästi edistänyt perinneurheilua.

– Wau, onpa mahtava uutinen! Olemme otettuja tästä palkinnosta, Egenlandin juontaja Hannamari Hoikkala iloitsee.

– Tunnelma Leppävirran kisoissa teki lähtemättömän vaikutuksen.

Liitosaappaanheiton lisäksi perinnelajeja ovat mm. autonrenkaanheitto, hirrensyöksy, kyykkä, linkopallonheitto, lypsyjakkaranheitto ja kalajuoksu. Liitosaappaanheitto eroaa perinteisestä saappaanheitosta siinä, että kukin heittäjä saa muokata saappaasta mieleisensä.

– Nykyisin puhutaan matalan kynnyksen liikunnasta, ja minun mielestäni Perinneurheiluliitto on edelläkävijä kaiken ikäisten liikunnassa, Rajakannas sanoo. Perinneurheiluväki onkin aktiivista: vuonna 2018 liitto järjesti lähes 700 eri tapahtumaa, joissa urheili 12 000 ihmistä. Vuonna 2019 Perinneurheiluliitto täyttää täydet 10 vuotta.

Vilkasta toimintaa pyöritetään kokonaan vapaaehtoisvoimin. Niin kuin puheenjohtaja Rajakannas toteaa ykskantaan:

– Rahhoo ei mäne jos sitä ei ole.

Leppävirralla 29.12. järjestetyssä juhlassa palkittiin Egenlandin lisäksi mm. Paras urheilija Markku Levänen, Paras naisurheilija Pirjo Saukkonen ja Vuoden liikuttaja Heikki Impivaara. Vuoden tyttö- ja poikaurheilijoiksi nimettiin sisarukset Aku ja Jenna Korhonen.

9 ihmistä rivissä esittelemässä kunniakirjojaan.
Perinneurheiluliiton palkitsemia urheilijoita ja liiton aktiiveja. Vasemmalla Vuoden naisurheilija Pirjo Saukkonen. 9 ihmistä rivissä esittelemässä kunniakirjojaan. Kuva: Tuula Viitaniemi / Yle henkilökuvat,kunniakirjat

Kaikkien palkittujen nimet löytyvät Perinneurheiluliiton kotisivuilta.

Egenland-ohjelma sai ehdotuksen Liitosaapaanheiton MM-kisoista ja niiden järjestäjästä Jorma Rajakankaasta ja teki kilpailuista ohjelmaa kesällä 2018. Egenlandin koko tiimi osallistui kisoihin ja vietti ikimuistoisen päivän lajin taitajien kanssa.

Nainen heittää saapasta urheilukentällä, kaksi miestä katsoo vieressä.
Jorma perehdyttää lajiin Egenlandin juontajia Hannamari Hoikkalaa ja Nicke Aldénia Nainen heittää saapasta urheilukentällä, kaksi miestä katsoo vieressä. Kuva: Yle / Kaisa Kumpula Saappaanheitto,urheilu,Leppävirta,perinneliikunta,egenland_leppävirta
Kolme naista tuulettavat palkintokorokkeella urheilukentällä, kaulassaan mitalit.
Tunnelmia palkintojenjaosta. Palkintopallilla Anastasia Smirnova, Vuoden naisurheilijana palkittu Pirjo Saukkonen sekä Tuija Salonen. Kolme naista tuulettavat palkintokorokkeella urheilukentällä, kaulassaan mitalit. Kuva: Yle / Kaisa Kumpula Saappaanheitto,urheilu,perinneliikunta,Leppävirta,mitalit,Palkintokoroke,egenland_leppävirta
Nainen ja mies poseeraavat liitosaappaat kädessään, taustalla kilpailut käynnissä urheilukentällä.
Nainen ja mies poseeraavat liitosaappaat kädessään, taustalla kilpailut käynnissä urheilukentällä. Kuva: Yle / Kaisa Kumpula Saappaanheitto,urheilu,perinneliikunta,Leppävirta,egenland_leppävirta

Egenland – yleisön matkaopas Suomeen kahdella kielellä

  • Egenland on kaksikielinen televisio-ohjelma ja kulttuurimatkaopas, jossa yleisö päättää, mitä kulttuuri tarkoittaa.
  • Tähän mennessä olette lähettäneet Egenlandille yli 4000 vihjettä vierailun arvoisista paikoista, henkilöistä ja tapahtumista. Niiden joukosta valitsemme kiinnostavimmat.
  • Kohteet esitellään tässä netin matkaoppaassa suomeksi ja ruotsiksi. Kaikki kohteet ovat nähtävissä tällä kartalla.
  • Egenlandin kaikki videot ovat katsottavissa Yle Areenassa.
  • Seuraa meitä Instagramissa!

29.12. klo 20.14 lisätty linkki Perinneurheiluliiton sivuille.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Egenland

Uusimmat sisällöt - Egenland