Hyppää pääsisältöön

Elossa 24h - odotetut uudet jaksot

Hmida on menossa kalloleikkaukseen. Junnu Leikola operoi hänet.
Junnu Leikola leikkaa vain viiden kuukauden ikäisen Hmidan kallon. Hmida on menossa kalloleikkaukseen. Junnu Leikola operoi hänet. Elossa 24h,elossa24h

Pääosin sairaaloihin ja potilastarinoihin keskittyvä ohjelmasarja kertoo yhdestä vuorokaudesta suomalaisessa terveydenhuollossa. Kaikki kahdeksan jaksoa nähdään viikon aikana, sunnuntaina 6.1. alkaen.

Ohjelmassa nähdään kymmeniä koskettavia tositarinoita eri puolelta Suomea. Tuttuina kasvoina nähdään ensihoitolääkäri Piritta Setälä Tampereen FinnHEMSin tukikohdasta sekä toisella tuotantokaudella mukana ollut HUSin plastiikkakirurgi Junnu Leikola.

Ohjelmassa nähtävät potilastarinat kattavat elämän koko kaaren niin vastasyntyneistä saattohoidettaviin. Kuvauspäivä on ollut 3.10., jolloin miltei sata tv-alan ammattilaista seurasi 13 eri paikkakunnalla, miten meitä pidetään elossa.

Jakso 1, sunnuntaina 6.1.
Vanhemmiksi liian varhain

Idasta ja Lari-Matista tulee vanhempia dramaattisella tavalla: raskaus on vasta viikolla 25, mutta Ida joutuu sektioon Tampereella. Pikkukeskosen elämän alku järisyttää tuoretta isää ja äitiä.

Ensihoitolääkäri Piritta Setälä Tampereen FinnHEMSin tukikohdasta tekee 24 tunnin työvuoron, jota värittää vakavat liikenneonnettomuudet.

Nurmijärveläisen Janitan, 25, elämänarvot pyörähtivät ympäri, kun häneltä löytyi aggressiivinen syöpä. “Vaikka sulla olisi miljoona ihmistä sun ympärillä, mutta syöpä sisällä, ni sä taistelet yksin sitä vastaan”, toteaa Janita.

Espoolainen Marjut, 59, ja Matthew, 55, ovat sataprosenttisesti yhteen sopiva pari, sillä parisuhteen lisäksi he voivat jakaa munuaisensa. Marjut saa mieheltään elinsiirteen vakavaan sairauteensa.

Marjut saa munuaisen mieheltään Matthewilta.
Marjut saa munuaisen mieheltään Matthewilta. Marjut saa munuaisen mieheltään Matthewilta. Elossa 24h,elossa24h

Jakso 2, 7.1.
Vauvan kalloleikkaus

Vain viiden kuukauden ikäinen vauva Hmida joutuu kalloleikkaukseen. Hänen kallonsa rakenne on liian ahdas, jotta aivot voisivat kasvaa ongelmitta. Plastiikkakirurgi Junnu Leikola, HUS, muotoilee kalloluut uudelleen.

Taina, 55, kärsii kovista selkäkivuista. Hän on tähän asti mieluummin kärsinyt kuin mennyt leikkaukseen. Tänään on Tainalla kuitenkin operaatio TYKSissä. Hän jännittää leikkausta ja pelkää erityisesti halvaantumista.

Maija, 24, on sairastanut jo kahdesti imusolmukesyöpää. Toisen syövän hoitojaksot ovat ohi ja huomenna hän saa kuulla, ovatko hoidot tehonneet.

Oulun kaupunginsairaalan kotisaattohoidossa tehdään kaikki mahdollinen, että kuolemansairas saisi asua kotonaan halutessaan elämän loppuun saakka. Sirkka, 66, sairastaa ALS-tautia, joka rappeuttaa nopeasti lihaksia. Sairaanhoitaja Anitta Koivisto tulee kotikäynnille Sirkan ja tämän miehen Reijon luo.

Sisätautien ylilääkäri Jan Sundell TYKSistä, kannustaa Tiinaa, 90, lihastreeniin ja kamera on myös seuraamassa ensihoitolääkäri Ville Voipion 24 tunnin työvuoroa helikopterilääkäriyksikössä Oulussa.

Sirkka haluaisi olla kotona elämänsä loppuun saakka
Sirkka haluaisi olla kotona elämänsä loppuun saakka. Sirkka haluaisi olla kotona elämänsä loppuun saakka Elossa 24h,elossa24h

Jakso 3, 8.1.
Nenäpäivä leikkaussalissa

Kasvonsiirtoleikkauksestakin tunnettu plastiikkakirurgi Patrik Lassus pitää töissä nenäpäivää: päivän kahdelta potilaalta pitää operoida nenää.

Oulussa 29-vuotias Topi on kolmen pienen lapsen isä. Kun nuorin harjoittelee kävelemistä, opettelee Topi liikkumaan pyörätuolilla. Topi halvaantui kesällä metsään ajossa ja nyt hän toivoo, että pääsisi OYSin kuntoutusosastolta kotiin ennen kolmekymppisiään.

Rakkaus antaa voimaa Hannulle, joka seisoo kuolemansairaan puolisonsa Riitan, 65, rinnalla Pirkanmaan Hoitokodissa.

Kuopiossa seurataan akuuttineurologi Anne-Mari Kantasen työpäivää. Ristiinassa poistetaan yksinäisyyttä, kun eläkeläiset tapaavat toisiaan heille järjestetyn lounaan merkeissä kahvilassa. Pikkuruisen keskosen elämää TAYSin vauvateholla.

Anne-Mari Kantanen työskentelee Kuopion yliopistollisessa sairaalassa.
Anne-Mari Kantanen työskentelee Kuopion yliopistollisessa sairaalassa. Anne-Mari Kantanen työskentelee Kuopion yliopistollisessa sairaalassa. Elossa 24h,elossa24h

Jakso 4, 9.1.
Onnistumisia lapsipotilaiden kanssa

Mikko Viitanen työskentelee TYKSissä kiertävänä sairaanhoitajana kaikilla lastenosastoilla. Päivän aikana hän ohjeistaa kotiinpääsyä varten pienen, mutta reippaan diabetespotilaan ja hänen vanhempansa, hoitaa taaperon kurkunpään tulehdusta sekä tutkii pientä Eero-vauvaa, jonka tulevaisuutta sairaus varjostaa.

Maskussa asuva Pekka, 84, menetti kätensä sirkkelionnettomuudessa muutama vuosi sitten. Rannetynkään jäi hirvittävä jatkuva särky ja tunne käden olemassaolosta. Suurta lohtua jatkuvaan särkyyn antaa aivoja stimuloiva magneettihoito.

Lounalla, 6, on synnynnäinen ja vaarallinen niskanikamien rakennepoikkeavuus. Lounan selkäranka ei pysty tarvittavalla tavalla suojaamaan selkäydintä, jolloin pienikin onnettomuus saattaa aiheuttaa Lounan halvaantumisen. Lastenortopedian professori Ilkka Helenius, TYKS, tekee vaativan leikkauksen, jossa luudutetaan kaularankaa.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen kaksikko Timo Åhs, ensihoitaja, ja Reijo Saarinen, palomies-sairaankuljettaja, tekevät 24 tunnin työvuoron Vantaalla.

Pekan aavesärkyä hoidetaan aivoimpulssihoidolla.
Pekan aavesärkyä hoidetaan aivoimpulssihoidolla. Pekan aavesärkyä hoidetaan aivoimpulssihoidolla. Kuva: Saku Tiainen Elossa 24h,elossa24h

Jakso 5, 10.1.
Kallis lääke antaa parempia päiviä

Siirillä, 3, ja Lucasilla, 5, on harvinainen SMA-sairaus, joka rappeuttaa lihaksia. Heille annetaan sairauteen kallista lääkettä pistoksina. Koko perhe saa iloa lääkkeen tuomasta vaikutuksesta, kun lapset lääkkeen ansiosta pystyvät toimimaan paremmin kuin ennen.

Seinäjoen lääkäriyksikkö hoitaa moottoripyöräonnettomuuden uhria. Vakavasti vammautunutta potilasta elvytetään ja lääkärit pohtivat, selviääkö hän kuljetuksesta Tampereelle.

Jonna, 29, on kärsinyt vuosia lamaannuttavista alavatsan kivuista, sillä hänellä on endometrioosi. Se on kasvattanut pesäkkeitä suolistoon ja sen ympärille. Tänään Jonna leikataan Turussa ja toiveena on, että kivut jäisivät leikkauspöydälle.

Muutama vuosi sitten espoolainen Sirpa, 58, alkoi pelätä töissä omaa huonomuistisuuttaan - mitä, jos hän hoitotyössä tekeekin vaarallisia virheitä. Sirpa hakeutui tutkimuksiin, joissa häneltä löytyi muistisairaus. Nyt on aika tehdä päätöksiä omien aikuisten lasten kanssa Sirpan hoitotahdosta ja kirjata talteen toiveet, miten Sirpa toivoo itseään hoidettavan, kun oma ajattelu ei enää pelaa.

Siirillä on harvinainen SMA-sairaus.
Siirillä on harvinainen SMA-sairaus. Siirillä on harvinainen SMA-sairaus. Kuva: Saku Tiainen Elossa 24h,elossa24h

Jakso 6, 11.1.
Elämä jatkoajalla

Ella, 9, ja Alma ovat identtisiä kaksosia, mutta vain Alma asuu perheen kanssa. Heillä molemmilla on harvinainen neurologinen sairaus, joka on Ellalla vaikeampana. Hän asuu Espoossa Rinnekodin hoitoyksikössä, jossa hän saa kaiken tarvitsemansa hoidon ja tuen. Päätös lapsen muuttamisesta pois kotoa oli perheelle vaikea, mutta ainoa tapa selvitä raskaasta tilanteesta.

Kun Joel, 18, oli nelivuotias hän sai ensimmäisen epilepsiakohtauksen. Sen jälkeen sairaus on vaikeuttanut hänen elämäänsä niin, että normaalit nuoren miehen tulevaisuuden suunnitelmat ovat katkolla. Lääkkeitä on kokeiltu useita, mutta mikään niistä ei auta. Ilman onnistunutta hoitoa Joel ei voi ajaa autoa ja opiskelutkin ovat vaakalaudalla. Nyt lääkärit selvittelevät, sijaitseeko epilepsia Joelilla sellaisessa paikassa, että sitä voitaisiin aivoihin kohdistuvalla leikkauksella parantaa.

Neljä vuotta sitten turkulaiselta Jarilta, 49, löytyi keuhkosyöpä. Hänen arveltiin jaksavan taudin kanssa lyhimmillään noin puoli vuotta. Kohta on mennyt viisi vuotta sairastumisesta ja erilaisia lääkkeitä on kokeiltu matkan varrella. Yksi lääke kerrallaan on auttanut kilvassa sairauden kanssa. Leikkausta ei ole tarvinnut tehdä ja Jari on saanut elää perheensä kanssa jatkoajalla.

Keskosvauva on aloittanut elämänsä ensi vaiheet TAYSin vauvojen teho-osastolla.

Joelin epilepsiaan toivotaan löytyvän apua leikkauksesta.
Joelin epilepsiaan toivotaan löytyvän apua leikkauksesta. Joelin epilepsiaan toivotaan löytyvän apua leikkauksesta. Elossa 24h,elossa24h

Jakso 7, 12.1.
Käsikirurgiaa ja vaikuttava hajuaisti

Juha-Matti, 33v, neliraajahalvaantui 14 vuotta sitten. Hän liikkuu sähköpyörätuolilla ja avustaja auttaa pärjäämään arkisissa tilanteissa. Juha-Matti saa liikutettua kättään, mutta ei nostettua käsivarttaan ylös. Edessä on oikean käden ojentajan leikkaus, jotta hän saisi lisää liikerataa käteensä.

Jyväskyläläinen Seija matkaa Kuopioon leikkaukseen. Hänellä on aivojen nestekierron häiriö, joka aiheuttaa ikäviä oireita. Välillä Seija ei ei saa jalkojaan pysäytettyä, vaan ne jatkavat kulkuaan aina törmäilyyn asti. Kuopiossa Seijalle asennetaan kallon sisään mekanismi, jolla ylimääräinen neste saadaan poistettua aivokammiosta.

Kössi on espanjalainen löytökoira, jolla on koirienkin maailmassa ilmiömäinen hajuaisti. Sitä on koulutettu haistamaan näytteistä mahdolliset syöpäsolut. Kössi on syövän löytäjänä osoittautunut tarkemmaksi kuin laboratorion laitteisto.

Juha-Matti neliraajahalvaantui 14 vuotta sitten.
Juha-Matti neliraajahalvaantui 14 vuotta sitten. Juha-Matti neliraajahalvaantui 14 vuotta sitten. Elossa 24h,elossa24h

Jakso 8, 13.1.
Sydämen apuri

Infarktin jälkeen Raimolla, 60, on ollut erittäin vaikea sydämen vajaatoiminta. Lääkärin arvion mukaan sydän kestäisi ilman tukitoimia korkeintaan kaksi vuotta. Raimo matkustaa Oulusta Helsinkiin isoon sydänleikkaukseen. Raimolle asennetaan sydämen apupumppu, joka auttaa sydäntä jaksamaan siihen asti, kunnes edessä on mahdollinen sydänsiirto. “Rupesi elämä maistumaan”, Raimo toteaa toiveikkaasti ennen isoa avoleikkausta.

Tiia-Maria, 19, on asunut vuoden syömishäiriökeskuksessa. Hän sairastui ortoreksiaan. Siinä aterioiden suunnitteluun ja syömisen tarkkailuun suhtaudutaan pakkomielteisesti ja ahdistavuuteen saakka.

Antti ja Anna Latvakoski ovat paluumuuttajia Kemijärvellä. He työskentelevät kumpikin Lapponian hyvinvointikeskuksessa, Antti lääkärinä ja Anna puheterapeuttina. He kokevat, että työn tekeminen on mielekkäämpää ja kolmen lapsen kanssa pienellä paikkakunnalla asuminen on paljon helpompaa kuin isossa kaupungissa.

Tiia-Maria sairastui ortoreksiaan.
Tiia-Maria sairastui ortoreksiaan. Tiia-Maria sairastui ortoreksiaan. Elossa 24h,elossa24h

Elossa 24h 6.1.-13.1.2019 Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa. #elossa24h

Kirjoitusvirheitä korjattu.

 • Eteenpäin elävän mieli

  Jussi Valtosen työpäivä Jorvin palovammaosastolla.

  Elossa 24h - sarjan kahdeksannessa jaksossa seurataan plastiikkakirurgin monipuolista työpäivää palovammaosastolla sekä nähdään kuinka 4-vuotiaalle tehdään etusormesta peukalo.

 • Huono lottovoitto

  Taunon, 83, hengenvaarallinen vatsavaltimon pullistuma.

  Elossa 24h - sarjan seitsemännessä jaksossa seurataan hengenvaarallisen vatsavaltimopullistuman poistoa sekä nähdään, miten Turussa leikkaussuunnitelmia joudutaan äkillisesti muuttamaan.

 • Syntymä on ihme

  Idan, 24, esikoinen syntyy Jyväskylässä.

  Elossa 24h - sarjan kuudennessa jaksossa seurataan synnytyslääkärin työpäivää ja kuullaan miltä kaksisuuntainen mielialahäiriö tuntuu.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Elossa 24h

Somessa #elossa24h

 • Erikoisjakso - Ratkaiseva tunti

  Poikkeusolojen ensihoidon ammattilaiset keskiössä.

  Elossa 24h erikoisjakso Ratkaiseva tunti esittelee kaksi ensihoidon ammattilaista, joiden työtä pääsemme harvoin näkemään.

 • Ihminen tarvitsee ihmistä

  Viljalle, 4, tehdään harvainen kasvojen venytysleikkaus.

  Elossa 24h - sarjan toisessa jaksossa nähdään 4-vuotiaan harvinainen kasvojen venytysleikkaus sekä seurataan Kilpisjärvellä työskentelevän terveydenhoitajan päivää.

 • Syvänmeren sukellus aivoihin

  Kirsin, 47, aivoista poistetaan näköhermoja paivava kasvain.

  Elossa 24h - sarjan kolmannessa jaksossa nähdään kiireinen päivä Kymenlaakson keskussairaalan päivystyksessä ja Turussa leikataan aivokasvain.

 • Luotan teihin täysin

  Maurille, 59, tehdään riskialtis leikkaus.

  Elossa 24h - sarjan neljännessä jaksossa nähdään kaksi leikkausoperaatiota: riskialtis leikkaus ruokatorveen sekä rintojen pienennysleikkaus.

 • Unelma-ammatissa

  Ensihoitaja Leevi Marjanen työskentelee unelma-ammatissaan.

  Elossa 24h - sarjan viidennessä jaksossa päästään seuraamaan unelma-ammatissaan työskentelevän ensihoitajan monipuolista työpäivää.

 • Huono lottovoitto

  Taunon, 83, hengenvaarallinen vatsavaltimon pullistuma.

  Elossa 24h - sarjan seitsemännessä jaksossa seurataan hengenvaarallisen vatsavaltimopullistuman poistoa sekä nähdään, miten Turussa leikkaussuunnitelmia joudutaan äkillisesti muuttamaan.

 • Syntymä on ihme

  Idan, 24, esikoinen syntyy Jyväskylässä.

  Elossa 24h - sarjan kuudennessa jaksossa seurataan synnytyslääkärin työpäivää ja kuullaan miltä kaksisuuntainen mielialahäiriö tuntuu.

 • Eteenpäin elävän mieli

  Jussi Valtosen työpäivä Jorvin palovammaosastolla.

  Elossa 24h - sarjan kahdeksannessa jaksossa seurataan plastiikkakirurgin monipuolista työpäivää palovammaosastolla sekä nähdään kuinka 4-vuotiaalle tehdään etusormesta peukalo.

 • Uusia alkuja ja elämän viimeisiä hetkiä

  Suosittu Elossa 24h saa jatkoa 28.3. alkaen.

  Kymmeniä koskettavia potilastarinoita elämän eri vaiheissa ja käännekohdissa. Leikkauksia, diagnooseja, uusia alkuja ja elämän viimeisiä hetkiä. Tätä on Elossa 24h, jonka kahdeksan uutta jaksoa nähdään 28.3. alkaen Yle TV1:llä ja Yle Areenassa.

 • Sairauden kanssa kaapissa

  Sandra, 24, sairastui MS-tautiin.

  Lappeenrannassa asuva Sandra, 24, sairastui MS-tautiin 1,5 vuotta sitten. Alkuun Sandra valehteli sairaudestaan jopa ystävilleen. Nyt hän on tullut ulos kaapista sairautensa kanssa ja haluaa avoimesti jakaa kokemuksiaan ja vertaistukeaan.

 • Elossa 24h -kuvausten toteutuminen ei ollut itsestään selvää

  Suomalainen terveydenhuolto toimii hyvin poikkeusoloissakin.

  Tosielämän sairaalasarjan viides tuotantokausi on aihepiiriltään ajankohtaisempi kuin koskaan. Suomalainen terveydenhuolto toimii hyvin poikkeuksellisissakin oloissa ja tässä sarjassa se saa ansaitsemansa huomion.

 • Perheen voimalla

  Jonna, 32, saa kuulla onko krooninen syövä uusiutunut.

  Elossa 24h - sarjan toisessa jaksossa seurataan pienen tytön palovammojen hoitoa ja kroonisen syövän aiheuttamia tuntoja.

 • Maailman siistein ammatti

  Plastiikkakirurgi rakentaa Jamille uuden korvan.

  Jaksossa rakennetaan uusi korva lapselle, otetaan vanhuksia kotiin perhehoitoon ja seurataan ambulanssikaksikon 24 tunnin työrupeamaa Rovaniemellä.

 • Sattumalöydös aivoissa

  Laurin aivoista löytyi aivoltimon pullistuma.

  Aivojen valtimosuonen pullistuma korjataan aivojen avoleikkauksella. Terapiakoira Banksie lähtee töihin ja muistisairaan omaishoitaja pohtii sairauden kanssa elämistä.

 • Käsikirurgiaa nelikätisesti

  Marin ranne leikataan nelikätisessä operaatiossa.

  Viidennessä jaksossa nähdään harvinainen nelikätinen leikkaus, seurataan ensihoitolääkärin 24 tunnin työvuoro lääkärihelikopterissa Pirkkalassa ja kuullaan pyörätuoliin joutuneen Timon tarina.

 • Akuuttilääkärin kiireinen päivä

  Heikin, 66, lonkkaan asennetaan tekonivel Rovaniemellä.

  Kuudennessa jaksossa lonkan tekonivelleikkaus Rovaniemellä, pikkukeskosen kontrollikäynti ja akuuttilääkärin vilkas päivä Peijaksen sairaalan päivystyksessä.

 • Loppuelämän ensimmäinen päivä

  Anders, 28, saa henkensä pelastavan kantasolusiirteen.

  Jaksossa seurataan Turussa kantasolusiirtoa leukemiaan, aivolisäkkeen kasvaimen leikkausta Kuopiossa ja kotikätilön käyntiä tuoreen perheen luona Espoossa.

 • Pienten potilaiden suosikki

  Sairaanhoitaja Kristian Juusola työskentelee syöpäosastolla.

  Elossa 24h -ohjelmasarjan kahdeksannessa jaksossa seurataan sairaanhoitaja Kristian Juusolan työpäivää lapsipotilaiden kanssa OYSissa. Kuopiossa tehdään rintasyöpäleikkaus ja Tampereella hoidetaan sydämen eteisvärinäoiretta.

 • “Olen itse noussut omasta haudasta”

  Kristian sai pyöräilyonnettomuuden seurauksena aivovamman.

  Kesällä 2008 yhdeksänvuotias Kristian ajoi temppupyörällä mäkeä alas, ilman käsiä. Tuli töyssy ja horjahdus. Matka päättyi pylvääseen pää edellä.

 • “Ampuminen ei jäänyt painajaiseksi”

  Heidi Foxell on toipumassa vuosien sairaalakierteestä.

  Poliisikokelas Heidi Foxell, 31, sai työtehtävissä luodin vatsaan kohta kahdeksan vuotta sitten. Siitä alkoi kymmenien leikkausten putki ja sairauskierre. Nyt Heidi sanoo, että elämä on kuin alkamassa uudelleen.

 • “Muut elää kerran ja mä kaks kertaa”

  Anders, 28, saa henkensä pelastavan kantasolusiirteen.

  Anders, 28, saa isältään kantasolusiirteen TYKSissä. Ilman onnistunutta siirrettä hänen eliniänodotteensa olisi hyvin lyhyt.

 • Lapsi juoksi liekeissä vastaan

  Milla, 7, sai adventtikynttilästä vakavat palovammat.

  Oululainen Milla, 7, sai kolmisen vuotta sitten vakavat palovammat, kun adventtikynttilä sytytti hänen paitansa tuleen.

 • “Ymmärsin vasta nyt, että tähän voi kuolla”

  Oku Luukkaisen väsymyksen syyksi paljastui uniapnea.

  Radiojuontaja Oku Luukkaisen, 34, lamauttavan väsymyksen syyksi paljastui vakava uniapnea. Pahimmillaan hänellä on öisin hengityskatkoksia 60 kertaa tunnin aikana eli joka minuutti.

 • Tervetuloa maailmaan!

  Ninan ja Matiaksen neljäs lapsi syntyi Kuopiossa 2.10.2019.

  Ninan, 36, synnytys käynnistetään Elossa 24h - ohjelman kuvauspäivänä Kuopion yliopistollisessa sairaalassa. Tulossa on perheen neljäs lapsi.

 • Vanhemmiksi liian varhain

  Piritta Setälän työvuoroa sävyttää liikenneonnettomuudet.

  Ensihoitolääkäri Piritta Setälän 24h työvuoroa sävyttää liikenneonnettomuudet. Pikkukeskosen elämä alkaa sektiolla, vaikka raskausviikkoja on vasta 25. Aggressiivinen syöpä järkyttää Janitan, 25, elämää.

 • Vauvan kalloleikkaus

  Plastiikkakirurgi Junnu Leikola leikkaa Hmidan, 5kk, kallon.

  Vauvan kalloleikkaus. Ensihoitolääkäri Ville Voipion työpäivää seurataan helikopteriyksikössä Oulussa. Taina kärsii selkäkivuista, mutta pelkää leikkausta liikaa. Sirkka, 66, haluaa tulla saattohoidetuksi kotonaan.

 • Nenäpäivä leikkaussalissa

  Plastiikkakirurgi Patrik Lassuksen työpäivä Töölössä.

  Plastiikkakirurgi Patrik Lassus korjaa pahasti tuhoutuneita Osmon kasvoja. Topi toivoo pääsevänsä kuntoutuksesta kotiin viettämään kolmekymppisiä lasten kanssa, vaikkakin pyörätuolissa. Pikkukeskonen sinnittelee teholla.

 • Onnistumisia lapsipotilaiden kanssa

  Sairaanhoitaja Mikko Viitanen työskentelee TYKSissä.

  Lounan, 6, niskan rakennepoikkeama aiheuttaa halvaantumisriskin ja vaativa leikkaus on edessä. Sairaanhoitaja Mikko Viitanen kiertää lapsipotilaiden luona TYKSissä. Pekka, 84, saa aivoihin stimulaatiohoitoa haamusäryn vuoksi.

 • Kallis lääke antaa parempia päiviä

  Siiri ja Lucas sairastavat harvinaista lihassairautta.

  Siiri, 3v, ja Lucas, 5v, saavat kallista lääkettä lihaksia surkastuttavaan sairauteen. Sirpa, 58, on työikäinen muistisairas. Jääkö Jonnan kivut endometrioosileikkaukseen? Kolariin joutuneen motoristin akuuttihoito.

 • Elämä jatkoajalla

  Ellalla, 9, on harvinainen neurologinen sairaus.

  Vakavasti sairaan Ellan, 9, perhe tulee tapaamaan häntä hoitoyksikköön. Turkulainen Jari, 49, elää keuhkosyövän kanssa jo viidettä vuotta. Joelin, 18, epilepsian hoitoon pohditaan aivoleikkausta.

 • Käsikirurgiaa ja vaikuttava hajuaisti

  Neliraajahalvaantuneen Juha-Matin käsi leikataan.

  Neliraajahalvaantunut Juhis menee käsileikkaukseen Helsingissä. Seijan aivojen nestekiertoa pyritään parantamaan aivokammioon asennettavalla letkulla. Kössi on syövän haistava katukoira.

 • Sydämen apuri

  Raimolle, 60, asennetaan sydämen apupumppu.

  Raimo, 60, odottaa sydänleikkaukselta lisää elinvuosia. Syömishäiriökeskus on ollut Tiia-Marian, 19, koti vuoden ajan. Antti ja Anna Latvakoski ovat valinneet Kemijärven terveyskeskuksen työpaikakseen.

 • Pieni iloinen potilas Oili

  Ivalon terveyskeskuslääkäri ja kaihileikkaus.

  Ivalon terveyskeskuslääkäri arvostaa pikku paikkakuntaa ja omaa työtään. Monisairaana syntynyt Oili, 4, on oppinut puhumaan ja kävelemään. Iirikselle, 22, tehdään peräsuolen tähystys. Kaihileikkaus kesää 10 minuuttia.

 • Kun koko perhe sairastaa

  Vastasyntynyt Mikael ja Marin laihdutusleikkaus.

  Vastasyntynyt Mikael joutuu hengityskoneeseen vauvateholle. Mari pääsee laihdutusleikkaukseen. Parantumatonta syöpää sairastavat äiti ja tytär käyvät kuulemassa, auttaako uusi lääke. Tommin käynti proteesipajalla.

 • Lähimmäisenrakkautta

  Matti on poikansa omaishoitaja, Reeta sairastui rintasyöpään

  Rovaniemeläinen Matti on omaishoitaja pojalleen Pertille. Reeta taistelee aggressiivista rintasyöpää vastaan. Neurokirurgi Martin Lehecka leikkaa aivokasvaimen. Seurataan ensihoitolääkäri Iita Daavittilan työvuoroa.

 • Roosan tulevaisuus vaakalaudalla

  Roosan riskialtis selkäleikkaus ja Helenan läppäleikkaus.

  Roosa, 17, menee riskialttiiseen selkäleikkaukseen. Helenan, 90, sydämeen asennetaan keinoläppä. Pääseekö Reijo, 65, elinsiirrejonoon. Viljo, 10, kuulee onko lymfooma selätetty. Hämeenlinnan ambulanssin matkassa.

 • Ensihoitolääkärin tärkein työväline on oma tiimi

  Sannin, 9kk, kalloleikkaus ja Karin aivolymfooma.

  Ensihoitolääkäri Piritta Setälä auttaa kouristelevaa tyttöä. Sannin, 9kk, kallo muotoillaan uudelleen, että aivot pääsevät kasvamaan. Karille, 58, annetaan sytostaatteja suoraan aivoihin. Tampereella syntyy vauva.

 • Pitkä tie omaksi itseksi

  Vaikea epilepsia ja kuuloistuke.

  Sukupuolenkorjaus on helpottanut Clarissan, 35, elämäntuskaa. Reetan, 23, vaikeaan epilepsiaan etsitään hoitokeinoa. Yksivuotias syntymäkuuro Mark opettelee kuulemaan. Venlan, 18, leukemiahoidot ovat päätöksessä.

 • Lämmitetyt aivot ja pitkittynyt leikkaus

  Oululaispariskunta tekee neurologisia operaatioita.

  Eeron, 78, aivoihin annetaan Oulussa lämpöhoitoa käsien vapinan tasoittamiseksi. Helvi murehtii selviääkö puoliso Tapio, 71, pitkittyneestä keuhkosyöpäleikkauksesta. Kallion pelastuslaitoksen ambulanssin matkassa.

 • “Hän ei muista 58-vuotisesta avioliitosta yhtään mitään”

  Elossa24h 6. jaksossa aivoleikkaus ja Tourette-potilas.

  Elossa 24h -ohjelman kuudennessa jaksossa Pentin Parkinsonin tautiin etsitään apua Kuopiossa aivoleikkauksella. Porvoolainen Tuomo, 81, haluaa hoitaa Alzheimeriin sairastuneen Salomen kotona. Keskolasta kotiutunut Lili käy tapaamassa hoitohenkilökuntaa.

 • “Ei oo mukava kantaa oma lapsi nukutettavaksi”

  Elossa 24h 4. jaksossa ambulanssissa Nilsiässä ja ihmevauva

  Elossa 24h -ohjelman neljännessä jaksossa oululaisen Kiian, 3, munuainen leikataan. Neurologi Satu Mustanoja tutkii aivoinfarkteja Helsingissä. Nilsiän ambulanssin matkassa 24h. Ihmevauva Aurora tapaa Tampereella lääkärinsä. Turun putkipostimiehet hommissa.

 • “Lääkärit oli varmoja ettei Topi enää kävele”

  Elossa24h 1. jaksossa helikoptereita ja aivokasvain.

  Elossa 24h -ohjelman ensimmäisessä jaksossa Pirkkalan ensihoitolääkäri Piritta Setälä pelastaa akuuttipotilaita, oudon sairauden selättänyt Topi,15, opettelee kävelemään uudelleen, Jounin aivokasvain leikataan Helsingissä ja sairaalaklovnit piristävät lapsipotilaita.

 • “Aika harvoin ihmiset haluavat puhua kuolemasta”

  Elossa24h 5. jaksossa lapsen sydänleikkaus ja synnytys.

  Elossa 24h -ohjelman viidennessä jaksossa Turun sairaalapappi Harri Heinonen käsittelee päivittäin työssään kuolemaa. 10-vuotiaan Aatun sydän leikataan Helsingissä. Oululaiseen Mäkelän perheeseen syntyy esikoinen. Kuopiossa puhkaistaan jalasta mätäpaise.

 • “Horton on yks kovimmista kivuista mitä ihminen joutuu kokemaan”

  Elossa24h 2. jaksossa päänsärkyä ja keskosvauvoja

  Elossa 24h -ohjelman toisessa jaksossa kätilö Martiina Grönholm hoitaa Turussa vauvojen teholla parin päivän ikäistä Eetua, saaristolääkäri Nina Alopaeus pitää vastaanottoa Houtskarissa ja kuopiolainen Raimo lähtee munuaisensiirtoon Helsinkiin.

 • "Olen saanut elämäni takaisin"

  Mitä Elossa 24h-ohjelman potilaille kuuluu nyt?

  Elossa 24h -ohjelman seitsemännessä jaksossa kerrotaan mitä potilaille kuuluu nyt? Kuvauspäivänä syntyneet vauvat ovat saaneet nimet. Kuinka Kiia, 3v, voi? Aivoleikatut Jouni ja Pentti kertovat toipumisestaan. Saiko Raimo munuaisen?

 • “Sairaus invalidisoi mun arkielämää”

  Elossa24h 3. jaksossa avosydänleikkaus ja sektiosynnytys.

  Elossa 24h -ohjelman kolmannessa jaksossa pihtiputaalainen Timo, 47, menee avosydänleikkaukseen, joka tehdään lyövän sydämen tekniikalla. Lauran ja Hannu-Pekan esikoinen syntyy sektiolla Kuopiossa. Turkulaisen Saulin suolistokivut ovat jatkuneet 15 vuotta.

 • “Joinakin päivinä lapsen ennuste on iso kysymysmerkki”

  Martiina Grönholm työskentelee keskolassa Turussa.

  Suomessa syntyy vuosittain noin 500 lasta, joista iso osa painaa syntyessään alle kilon. Martiina Grönholm pitää vastasyntyneistä huolta silloin kun tuore äiti on vielä itse sairaalahoidossa.